Ποιοι θέλουν τον Μεσσηνίας διάδοχο του Ιερώνυμου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι μπορεί να κάνει ένας συνταξιούχος πρωθυπουργός; Ο Κώστας Καραμανλής, για παράδειγμα, ασχολείται -χαλαρά κι από απόσταση- με τα θέματα της Νέας Δημοκρατίας και ολίγον από Ραφήνα.

Από την εφημερίδα Ορθόδοξη ΑΛΗΘΕΙΑ

Ο Κώστας Σημίτης αρθρογραφεί από καιρού εις καιρόν για την οικονομία και τα Ελληνοτουρκικά. Ο Γιώργος Παπανδρέου κάπου… κωπηλατεί στις παραλίες του Σχινιά και όταν το ΚΙΝ.ΑΛ. ψάχνει αρχηγό. κάνει και μια δήλωση.

Ο Αντώνης Σαμαράς, από την άλλη, πληροφορούμαι πως είδε και απόειδε με τα εκκλησιαστικά και βάλθηκε να… βγάλει τον επόμενο Αρχιεπίσκοπο!

Να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν του βγήκε του Καλαματιανού πολιτικού. Ούτε καν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. δεν κάνει «γκελ». Να γίνει επίτροπος και αντιπρόεδρος της ευρωπαϊκής επιτροπής πάλι δεν του έκαναν το χατίρι εκεί στο κόμμα.

Έτσι, ο «πατριώτης του γλυκού νερού», όπως σκωπτικά τον αποκαλούν οι «φίλοι» του στην πολιτική πιάτσα, επιχειρεί να κάνει εφόρμηση στον χώρο της Εκκλησίας. Δεν θέλει μόνο να επιβάλει τη δική του ατζέντα, μα και το πρόσωπο που θα την υπηρετήσει, υποστηρίζουν άνθρωποι που γνωρίζουν άριστα τα πράγματα στη Μεσσηνία.

Πληροφορούμαι πως πολύ πρόσφατα ο πρώην πρωθυπουργός ανέλαβε χρέη επικοινωνιακού συμβούλου του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου. Τον «κοουτσάρει» για να αναλάβει τα ηνία της Εκκλησίας, όταν ο Ιερώνυμος «αποσυρθεί», όπως γράφεται κατά κόρον και στο διαδίκτυο. Του έχει συστήσει του Μητροπολίτη Μεσσηνίας να εντατικοποιήσει τη δημόσια παρουσία του. Του ανοίγει τους δρόμους στα ΜΜΕ να αρθρογραφεί και να ομιλεί και τον συμβουλεύει και για το πώς στην πολιτική «ροκανίζονται» τα πόδια ενός θρόνου.

Από πού όμως προκύπτει η σχέση, διερωτήθηκα και μου απάντησαν με ακρίβεια. Ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει σταθερά κολλημένος με την επαρχία του, εμμένοντας στο δόγμα καλαματιανό να είναι κι ό,τι να ’ναι. Αγνοεί, βέβαια, τη λεπτομέρεια πως ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας είναι Καλαματιανός όσο το ψαρονέφρι έχει σχέση με την αλιεία, καθώς κατάγεται από το Περιστέρι Αττικής. Ιερείς της Καλαμάτας, που πρόθυμα μου μίλησαν για το θέμα, μου μετέφεραν με ένα στόμα πως ο Αντώνης Σαμαράς ούτε στα πολιτικά ούτε στα εκκλησιαστικά έχει επαφή πια με τον λαό.

Μου έλεγαν πως ο πρώην πρωθυπουργός αγνοεί πως ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας δεν χαίρει της αγάπης και της υποστήριξης του μεσσηνιακού λαού. Κυρίως λόγω του δύσκολου και σκληρού χαρακτήρα του. «Στην Καλαμάτα δεν ξέρει ο Σαμαράς πως ο Μεσσηνίας δεν λειτουργεί ως στοργικός πατέρας, αλλά σαν ένας δυνάστης που θέλει πάντα να επιβάλλει την άποψή του;» έλεγε ταλαιπωρημένος ιερέας από τον κ. Χρυσόστομο.

Η Ιεραρχία, πάντως, που ακούει για την ωμή παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού φέρεται ότι είναι πολύ ενοχλημένη. Όχι μόνο από τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και από οποιονδήποτε άλλο κυβερνητικό παράγοντα θέλει να παρέμβει στα ενδότερα εκκλησιαστικά.

Μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά για τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας εργάζεται υπογείως και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, λόγω… καθηγητικής αλληλεγγύης, καθώς και οι δύο τυγχάνουν καθηγητές πανεπιστημίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ