26/04/2021

Τρομερές αποκαλύψεις του Κυριάκου Τόμπρα στην προανακριτική για Καλογρίτσα!

Πλήρης αποδόμηση της προανακριτική κατά του Νίκου Παππά, με τον Κυριακο Τομπρα να εξηγεί με τον δικό του τρόπο ποιες ήταν οι κυβερνητικές πηγές με τις οποίες συναναστρεφόταν ο εργολάβος:

«Ποιες ήταν οι ανώτερες κυβερνητικές πηγές με τις οποίες συνομιλούσε ο κ. Καλογρίτσας;» ρώτησε τον Κυριάκο Τόμπρα ο πρόεδρος της Επιτροπής, Σταύρος Κελέτσης, για να λάβει την αποστομωτική απάντηση: «Τα @ρχίδι@ του Καράμπελα κύριε πρόεδρε!».

Μαλιστα συνέχισε λέγοντας πως δύο χρόνια μετά το πέρας της διαδικασίας των τηλεοπτικών αδειών, ο Χρ. Καλογρίτσας διαπραγματευόταν με την πλευρά Χούρυ προκειμένου να βρεθεί φόρμουλα να επιστρέψει τα 3 εκατ. ευρώ ή να γίνει κάποιο έργο πγια να σβηστεί η οφειλή, ενώ όταν αντιλήφθηκε πως δεν υπάρχει τρόπος να αποφύγει την επιστροφή των χρημάτων, ανακάλυψε την παρέμβαση του Ν. Παππά και τα περί εμπλοκής του Documento.

Στη συνέχεια τόνισε ότι η πλευρά Χούρυ του είχε επισημάνει ότι ο Χρήστος Σπίρτζης -ο οποίος έχει συγγενικές σχέσεις με τον εργολάβο- προέτρεψε τον Χρ. Καλογρίτσα «να πάει να γ@μηθεί» και να βάλει λεφτά από την τσέπη του!

Όσο αφορά τωρα τα περί πολιτικών παρεμβάσεων, είπε πως δεν υπάρχει στην ηλεκτρονική αλληλογραφία ούτε Παππάς ούτε Τσίπρας, ενώ δήλωσε αυτήκοος μάρτυρας σε συνάντηση Ν. Παππά, Χρ. Καλογρίτσα και Σάμερ Χούρυ στο Μέγαρο Μαξίμου λίγες μόλις μέρες πριν τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών το καλοκαίρι του 2016.

Ο μάρτυρας φέρεται να αποκάλυψε ότι τότε οριστικοποιήθηκαν οι λεπτομέρειες για την προσπάθεια απόκτησης καναλιού φιλικού προς την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι σε αυτή τη συνάντηση έπεσε στο τραπέζι η ιδέα της υπεργολαβίας Καλογρίτσα από τον κατασκευαστικό κολοσσό CCC, με στόχο τη μεταφορά των 3 εκατ. ευρώ με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν ως εγγυητική επιστολή για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό, ενώ ο ίδιος φέρεται να έχει υποστηρίξει πως δεν ήταν παρών προσωπικά στην επίμαχη συνάντηση, αλλά δηλώνει αυτήκοος μάρτυρας μέσω τηλεφώνου.

Σημαντική είναι ότι ο Κυρ. Τόμπρας απέφυγε να αποκαλύψει ποιος βρίσκεται πίσω από την κωδική ονομασία White House, που αναφέρεται στο e-mail του ίδιου με τον Φουάντ Χούρυ, διατυπώνοντας φόβο ακόμα και για τη ζωή του.

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι δεν ήταν ποτέ συνεργάτης του Χρ. Καλογρίτσα, αλλά ο «χωροφύλακας» των Χούρυ στον εργολάβο, ο οποίος είχε επιλεγεί ως πρόσωπο φιλικό προς την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γιανα επιτευχθεί η επιθυμία της οικογένειας Χούρυ για απόκτηση τηλεοπτικού σταθμού φιλικού προς τον ΣΥΡΙΖΑ με «ετοιμοπαράδοτη επένδυση και έτοιμο κανάλι» και εκτίμησε ενώπιον της Επιτροπής ότι «τελικώς η κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ) δεν ήθελε να κάνει δικό της κανάλι», προσθέτοντας ότι η CCC υπαναχώρησε από το τηλεοπτικό εγχείρημα επειδή «δεν είχε κάλυψη από την κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ)». Μάλιστα, φέρεται να υποστήριξε πως η πλευρά Καλογρίτσα «είχε βάλει 8 εκατ. ευρώ» στην προσπάθειά της να εξασφαλίσει τηλεοπτική άδεια, «αδειάζοντας» και πάλι τον Χρ. Καλογρίτσα, ο οποίος ισχυριζόταν ότι τα περιουσιακά του στοιχεία ήταν δεσμευμένα από το ΚΕΦΟΜΠ και πως το μόνο που μπορούσε να διαθέσει ο ίδιος ήταν το όνομά του. Να σημειωθεί ότι με την εν λόγω αναφορά ο μάρτυρας ξαναβάζει -εμμέσως- στο κάδρο τον γιο του εργολάβου, Ιωάννη – Βλαδίμηρο, ο οποίος εκτός από ιδιοκτήτης της εταιρίας που διεκδίκησε τηλεοπτική άδεια, είχε καταθέσει υπεύθυνη δήλωση με την οποία διαβεβαίωνε ότι τα ίδια κεφάλαια της εταιρίας ήταν ισόποσα με τα χρήματα που επισήμανε στην Επιτροπή ο Κυρ. Τόμπρας.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο μάρτυρας φέρεται να έριξε και τη χαριστική βολή στο αφήγημα Καλογρίτσα – ΝΔ – ΚΙΝΑΛ, καθώς επισήμανε πως χωρίς τη διαμεσολάβησή του «δεν θα υπήρχε συμφωνία». Αναφέρουν ακόμα ότι ο Κυρ. Τόμπρας απάντησε ότι στη συνομιλία που ήταν αυτήκοος μάρτυρας δεν άκουσε τη φωνή του Ν. Παππά και ότι η συνάντηση Καλογρίτσα – Χούρυ μπορεί να έγινε στο καφενείο. «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ στο πλαίσιο μιας αστικής εμπορικής διαφοράς μεταξύ δύο παρ’ ολίγον συνεταίρων με αντικείμενο τη διεκδίκηση του ποσού των 3 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων ο καθένας χρησιμοποιεί το γκουβέρνο για τους δικού του λόγους» εξήγησε ο μάρτυρας σύμφωνα με τις πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ταύτισε “White House” με Μαξίμου»

Στον αντίποδα, πηγές της ΝΔ υπογραμμίζουν ότι ο Κυρ. Τόμπρας ταύτισε εντέλει το “White House” με το Μέγαρο Μαξίμου. «Υποστήριξε παράλληλα πως ο Χρήστος Καλογρίτσας συστηνόταν ως “μπροστινός” της κυβέρνησης και ισχυριζόταν ότι λειτουργεί για τα… παιδιά εννοώντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» λένε οι πηγές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ