ΤΩΡΑ Απάντηση Ταγιπ Ερντογάν στον Νίκο Δένδια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προκλητικός Ερντογάν

Σε δηλώσεις προχώρησε το πρωί της Παρασκευής ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Φυσικά, δεν έλειψε να αναφερθεί στην «εκρηκτική» συνάντηση που είχαν χθες ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, με τον Τούρκο ομόλογό του. Ο Τούρκος πρόεδρος ήταν άκρως προκλητικός, λέγοντας πως ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έβαλε στην θέση του τον Νίκο Δένδια.

«Δυστυχώς, η συνάντηση μεταξύ των δύο ΥΠΕΞ πήρε πολύ διαφορετική τροπή», είπε ο Τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε, «ο Τσαβούσογλου έδειξε στον Δένδια ποια είναι τα όριά του. Δεν θα μπορούσε να γίνει πιο ήπια».

Ωστόσο ανέφερε ότι παρά το «εκρηκτικό» κλίμα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας της συνάντησης Τσαβούσογλου – Δένδια, οι δύο υπουργοί συζήτησαν και αξιολόγησαν τα στοιχεία.

Δεν παρέλειψε να θέσει το θέμα της τουρκικής μειονότητας, όπως ακριβώς έκανε χθες και ο Τσαβούσογλου, λέγοντας πως «η Ελλάδα ακόμα διορίζει μόνη της τον Μουφτή στην Δυτική Θράκη λες και είναι δημόσιος υπάλληλος ενώ το Πατριαρχείο επιλέγει τους αξιωματούχους του μέσω της Ιεράς Συνόδου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ