18/06/2021

Επίθεση των γιατρών σε κυβέρνηση και Ιατρικό σύλλογο για την επίταξη τους

Για λόγους εντυπώσεων πως δήθεν λαμβάνει δυναμικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η κυβέρνηση επέλεξε να έρθει σε ρήξη με τους γιατρούς με την άνευ προηγουμένου προσβολή που προκάλεσε με την επίταξη των ιδιωτών ιατρών, στην ιατρική κοινότητα.

Η κυβέρνηση διαχειρίστηκε με απίστευτη προχειρότητα το θέμα και είναι χαρακτηριστικές οι καταγγελίες εθελοντών ιατρών που είτε τους ήρθε χαρτί επίταξης ή δεν εκλήθησαν ποτέ για να βοηθήσουν παρά το έγγραφο αίτημα τους.

Η άμεση αντίδραση του ΙΣΑ στις φήμες για παράταση της επίταξης συνοδεύτηκε απο ένα χλιαρό σχόλιο του προέδρου Γιώργου Πατούλη που φαίνεται να προτιμάει να μην διαταράξει τις σχέσεις του με το κυβερνητικό σχήμα, παρά να στηρίξει δυναμικά τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων του.

Αυτή ακριβώς η κίνηση Πατούλη έχει εξαγριώσει τους επιταγμένους ιατρούς που σε περίπτωση που δεν απαλλαχθούν ή αντικατασταθούν άμεσα με νέους επιλεχθέντες θα αντιδράσουν πλέον δυναμικά. Έχουν ήδη αποφασίσει τη νομική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει κυβερνητική ανακοίνωση για την λήξη της επίταξης τους ή την αντικατάσταση τους με μορφή rotation από άλλους ιατρούς, οι 206 επιταγμένοι ιατροί με την υποστήριξη χιλιάδων συναδέλφων τους συζητούν να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις για να διεκδικήσουν την επιστροφή στην κανονικότητα τους. Παράλληλα αναμένεται να ζητήσουν την παραίτηση Πατούλη απο τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών στο πρόσωπο του οποίου βλέπουν την κυβέρνηση και όχι έναν συμπαραστάτη στο δίκαιο αίτημα τους ενθυμούμενοι πάντα το δυναμισμό του και τις παρεμβάσεις του επι ημερών Σύριζα.

Την ώρα που τα κορωνοπάρτυ δίνουν και παίρνουν και η κυβέρνηση ξεκλειδώνει όλους τους τομείς της οικονομίας δεν μπορεί το Υπουργείο Υγείας να επιτάσσει επαγγελματίες με το πρόσχημα της δημόσιας υγείας και της έκτακτης ανάγκης.

Βέβαια στο Μαξίμου γνωρίζουν πολύ καλά πως ο ιατρικός κόσμος είναι βασικός πυλώνας της παράταξης, με τεράστια και άμεση επιρροή στις τοπικές κοινωνίες και τους ψηφοφόρους και σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να συνεχίσουν ή να γιγαντώσουν την κόντρα που δημιουργήθηκε με την αδιανόητη απόφαση της επίταξης και την επιθετική ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας.

Αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον το πως θα κινηθεί η κυβέρνηση, καθώς ή επίταξη λήγει στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ