Ιδού τα ντοκουμέντα που ζητούν τα κόμματα της Βουλής και η κυβέρνηση αρνείται να δώσει!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«ΒΟΜΒΑ» ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΩΝ 

Οι υπουργοί βαράν το ντέφι και οι επιστήμονες χορεύουν!

Εμφανής η διαφοροποίηση Τσιόδρα με τις επιλογές του Μαξίμου 

Σωτήρης Τσιόδρας, Γιώργος Γεραπετρίτης και το πρακτικό της 176ης συνεδρίασης (19 Μαρτίου 2021) της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, όπου ο υπουργός Επικρατείας δίνει την κατεύθυνση στην οποία θα κινηθούν οι εισηγήσεις των επιστημόνων για το άνοιγμα δραστηριοτήτων, «ώστε να υπάρξει εκτόνωση των πολιτών»

D7F17B0C 7DED 4A9F 94BE DEC4B7693770
Τα πρακτικά που κατά την κυβέρνηση δεν υπήρχαν!

Από τον Νίκο Μερτζάνη

[email protected]

Οι αποδείξεις είναι αυτές που δίνουν τέλος στα σενάρια και στις δικαιολογίες, και φωτίζουν την αλήθεια ακόμη και στην πιο σκοτεινή υπόθεση. Στην προκειμένη περίπτωση, οι αποδείξεις που ξεκαθαρίζουν το τοπίο όσον αφορά τη συνολική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση και τους υπηρεσιακούς παράγοντες που εμπλέκονται σε αυτήν ονομάζονται «Πρακτικά της επιτροπής των λοιμωξιολόγων». Αυτά τα ντοκουμέντα που τα ζητούν μετ’ επιτάσεως τα κόμματα της αντιπολίτευσης και αρνείται με επιμονή να παραδώσει η κυβέρνηση.

760193A9 66CF 475D 8DF2 8FD4623BB0A2
Πρακτικά επιτροπής λοιμωξιολόγων

Ενα μέρος από αυτά τα έγγραφα των συνεδριάσεων φέρνει σήμερα στο φως η «κυριακάτικη δημοκρατία». Τελικά κρατούνται πρακτικά από κάθε συνεδρίαση. Τελικά καταγράφονται οι διαφωνίες των επιστημόνων. Τελικά, ακόμη και από μια γρήγορη μελέτη, αυτών των εγγράφων, γίνεται φανερό ότι η επιτροπή των λοιμωξιολόγων χρησιμοποιείται ως άλλοθι από την κυβέρνηση για να επιβάλει τα μέτρα που θέλει, όπως τα θέλει.

Η πρώτη διαπίστωση είναι ότι πρακτικά κρατούνται κανονικά, με γραμματείς, με προεδρεύοντα, με σφραγίδες και υπογραφές, οπότε τα μισόλογα και οι υπεκφυγές για πρόχειρες σημειώσεις πάνε περίπατο.

7B70F554 843C 4837 9496 B40E2288FACF
Πρακτικά επιτροπής λοιμωξιολόγων

Η δεύτερη διαπίστωση με μια απλή ανάγνωση των πρακτικών της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι ενημερώνουν τους πολίτες από τα ΜΜΕ, είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί «αποφασίζουν» επί προειλημμένων αποφάσεων της κυβέρνησης. Οι υπουργοί που συμμετέχουν στις συνεδριάσεις όχι μόνο κατευθύνουν τα μέλη της επιτροπής ως προς τις τελικές αποφάσεις, αλλά μοιάζει να τους τις επιβάλλουν. Είναι χαρακτηριστική η ενημέρωση υφυπουργού προς τους επιστήμονες για διάταξη η οποία έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή προτού κάνουν οποιαδήποτε εισήγηση. Ενημέρωση κατόπιν εορτής.

Η τρίτη διαπίστωση από τη μελέτη των πρακτικών είναι οι διαφωνίες ορισμένων επιστημόνων για τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση και η καταγεγραμμένη απόδειξη ότι υπάρχει απόσταση πλέον του Σωτήρη Τσιόδρα από πολλές επιλογές που έχει κάνει το Μέγαρο Μαξίμου. Οσον αφορά την επιστημονική τεκμηρίωση των μέτρων που λαμβάνονται, αυτή είναι απούσα ακόμη και από την «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

Τα πρακτικά αυτής της επιτροπής, των επιστημόνων, της οποίας η επίσημη ονομασία είναι Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, δεν αναφέρονται σε καμία υπουργική απόφαση. Στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» αναγράφεται ότι τα μέτρα λαμβάνονται κατόπιν υποδείξεως της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας. Το… γαϊτανάκι «των επιτροπών μέσα στις επιτροπές» είναι σε πλήρη εξέλιξη, για να δυσκολέψει την όποια λογοδοσία.

Αναλυτικά τα πρακτικά και το κείμενο τους εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ