Συγκινημένος ο Νίκος Φίλης από την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεγάλες πολιτικές ανταλλαγές και αβροφροσύνες. Ο πρώην υπουργός του ΣυΡιζΑ ο οποίος θυμήθηκε να κατακεραυνώσει τον – υποτίθεται – συνάδελφο του Παύλου Πολάκη την ώρα που ο τελευταίος δεχόταν μηνύσεις από τον Μένιο Φουρθιώτη, θα πρέπει να νιώθει ευγνωμοσύνη για τον πρωθυπουργό.
Ο Νίκος Φίλης (φωτό) τώρα δικαιώνεται! Από τη Ν.Δ., μάλιστα! Θα το θυμάστε: Επί ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην υπουργός Παιδείας διαρκώς έλεγε πως πρέπει να καταργηθεί η υποδοχή του Αγίου Φωτός με τιμές αρχηγού κράτους και πως η τελετή αυτή είναι ειδωλολατρική. Τελετή της οποίας το γενικό πρόσταγμα έχει το υπουργείο Εξωτερικών από το 2002, επί υπουργίας Γεωργίου Παπανδρέου. Ε, λοιπόν, το όνειρο του κυρίου Φίλη έγινε πραγματικότης – επί Ν.Δ.! Και βαπτίστηκε «τομή» η… σεμνή υποδοχή του.

Μέρες που είναι, δεν έχει σημασία να πούμε πολλά. Τμήματα του εκλογικού σώματος, τα οποία είναι λίαν αμφίβολο αν πιάνουν οι δημοσκοπήσεις, λένε πως αυτή η πολιτική «δεν μυρίζει Ελλάδα». Σε ένα μόνο θα σταθούμε: Το Αγιο Φως (φωτό) το μοιράζει, παρά τις αμφισβητήσεις, ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Ιεροσολύμων, ο οποίος αναγνωρίζεται ως εγγυητής της λειτουργίας της ιερής αυτής πόλης. Η σύνδεση Ελληνορθόδοξου και Αγίου Φωτός στον ταραγμένο κόσμο που ζούμε θα έπρεπε να είναι «σημαία» για κάθε ελληνική κυβέρνηση και για κάθε πρωθυπουργό. Κανονικά, θα έπρεπε να πηγαίνει ο πρωθυπουργός ο ίδιος στα Ιεροσόλυμα να το παραλαμβάνει. Ο χριστιανισμός και η Ορθοδοξία είναι συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα μας. Αλλά πού μυαλό! Εμείς εδώ έχουμε τον νου μας στο πώς θα δικαιώσουμε τον Φίλη! Προφανώς, είναι πρωτοβουλία ενταγμένη στο… αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ