25/06/2021

Κουβέντα για αγώνα διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων από την Σακελλαροπούλου!

Την ώρα που οι Αρμένιοι μετά από 106 χρόνια κατάφεραν και πέτυχαν την παγκόσμια αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων, η πολιτειακή ηγεσία της Ελλάδας, αντί να αδράξει την ευκαιρία και να διεκδικήσει πλέον με άλλους όρους την παγκόσμια αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων, κάθεται και πανηγυρίζει επειδή η Ελλάδα αναγνώρισε την γενοκτονία των δικών της παιδιών! Φυσικά ούτε κουβέντα για το ποιος έσφαξε 353,000 Έλληνες του Πόντου…
Κατώτερη των περιστάσεων για ακόμα μια φορά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Διαβάστε τι δήλωσε:

«Τιμάμε, σήμερα, τη μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού που εξοντώθηκαν με απάνθρωπο και αποτρόπαιο τρόπο πριν από έναν αιώνα» τονίζει.

«Παράλληλα εξαίρουμε τον ηρωικό βίο των Ελλήνων του Πόντου που διασώθηκαν και συνέβαλαν τα μέγιστα στην ανόρθωση και την πρόοδο της μητέρας πατρίδας, στην οικονομική ανάπτυξη και τον πλούτο της πολιτισμικής μας ταυτότητας» σημειώνει.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου καταλήγει: «Η αναγνώριση της Γενοκτονίας υπήρξε αυτονόητο και ελάχιστο χρέος της χώρας μας. Η διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης δεν εξαντλεί τη δυναμική της στο παρελθόν. Λειτουργεί συμβολικά και αποτρεπτικά για το μέλλον.

Η σημερινή ημέρα είναι μια ζωντανή και διαρκής υπόμνηση σε όλη τη διεθνή κοινότητα της σπουδαίας σημασίας που έχει για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών η ηθική της ευθύνης και της συγγνώμης. Η απερίφραστη καταδίκη των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας είναι μια πράξη με βαθιά πολιτική και ανθρώπινη αξία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ