Αφού φέτος άπαντες λησμόνησαν τον ήρωα Κώστα Ηλιάκη, ας θυμηθούμε τι έλεγε ο Προκόπης Παυλόπουλος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και η αποστολή μηνυμάτων προς κάθε κατεύθυνση, στον απόηχο των δηλώσεων Ερντογάν και άλλων αξιωματούχων της Τουρκίας, με τις οποίες τίθεται θέμα αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάνης.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος έστειλε ακόμη ένα μήνυμα, από τόπο ιδιαιτέρως συμβολικό, το μνημείο που έχει στηθεί στην Κάρπαθο, προς τιμήν του Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη.

Καταθέτοντας στεφάνι στην μνήμη του ήρωα-πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε «η θυσία του Ήρωα Σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη είναι πια πολύτιμο κομμάτι της σύγχρονης Ιστορίας μας, το οποίο εμπνέει και διδάσκει. Εμπνέει το αίσθημα αταλάντευτης προσήλωσης στο χρέος έναντι της Πατρίδας και του Έθνους. Και διδάσκει, συνακόλουθα, την διαχρονική απάντηση που εμείς, οι Έλληνες, δίνουμε και θα δίνουμε πάντα σε οιονδήποτε επιβουλεύεται την ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ελλάδας μας: «Μολών λαβέ». Αιωνία η μνήμη του».

ABAF1C22 DC00 441D 97BC C1DC6B179CE1

Μόλις χθες, κατά την τελετή υποδοχής των λειψάνων των Ελλήνων καταδρομέων του “Noratlas”, ο Προκόπης Παυλόπουλος είχε ξανά απαντήσει στις προκλήσεις απο όμορες χώρες και στέλνοντας μήνυμα και προς τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, είχε τονίσει ότι “η Συνθήκη της Λωζάννης καθορίζει και τα σύνορα της ΕΕ”.

Άρθρο του 2016 από το kriti24.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ