Επίσκεψη Τσαβούσογλου στη Θράκη: Το μεγάλο λάθος της κυβέρνησης!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής από το ieidiseis.gr

Πάγια τακτική η επίσκεψη να γίνεται αφού προηγηθούν οι επίσημες συναντήσεις στην Αθήνα. Στην Καβάλα η συνάντηση Φραγκογιάννη με τον τούρκο υφυπουργό!

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, αντίθετα με το σύνηθες, πραγματοποιεί την επίσκεψη πριν τις συναντήσεις του με τον Νίκο Δένδια και τον πρωθυπουργό!

Σε σταυρόλεξο για δύσκολους λύτες ενδέχεται να μετατραπεί η επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη Θράκη την προσεχή Κυριακή, μια ημέρα πριν συναντηθεί με τον Νίκο Δένδια και γίνει δεκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Η πάγια τακτική των επισκέψεων των τούρκων αξιωματούχων στην περιοχή είναι αυτές να πραγματοποιούνται μετά το πέρας της επίσκεψής τους στην Αθήνα, ώστε να προλαμβάνονται διάφορα «απρόοπτα» και να μην οξύνονται οι σχέσεις των δυο χωρών, αλλά και να μην αποτελεί η μουσουλμανική μειονότητα της περιοχής, δηλαδή έλληνες πολίτες, αντικείμενο εκμετάλλευσης από την Τουρκία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα υπήρξε η τελευταία επίσκεψη Ερντογάν και οι συμφωνίες που είχαν γίνει με τον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Το ερώτημα είναι γιατί η κυβέρνηση αποδέχτηκε το τουρκικό αίτημα να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη Τσαβούσογλου στη Θράκη πριν την επίσημη επίσκεψή του στην ελληνική πρωτεύουσα, πριν δηλαδή τις συναντήσεις του με τον έλληνα ομόλογό του και πριν γίνει δεκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ακόμα και αν η Αθήνα έχει (;) διαβεβαιώσεις πως δεν θα υπάρξουν προκλήσεις, πώς εμφανίζεται βέβαιη πως αυτές θα τηρηθούν; Η εξήγηση που δίνεται πως «σε μια τέτοια περίπτωση θα απαντήσει ο Νίκος Δένδιας όπως έπραξε και στην Τουρκία», ασφαλώς στερείται σοβαρότητας, καθώς τα προβλήματα δεν πρέπει να εκδηλώνονται, όπως και δεν πρέπει ο αντίπαλος να προωθεί τα θέματα στο τραπέζι.

Αξιοπρόσεκτο είναι πως και η συνάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για τα οικονομικά, Κώστα Φραγκογιάννη, με τον τούρκο ομόλογό του Σεντάτ Ονάλ θα γίνει στην Καβάλα, περιοχή επίσης δύσκολη…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ