Ωμή παρέμβαση Γάλλων ευρωβουλευτών στον Άρειο Πάγο υπέρ «τουρκικής μειονότητας»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις η «Εστία» δικαιώνεται.

Οι πληροφορίες που αποκάλυψε χθες στο σημείωμα του ο Διευθυντής της εφημερίδος Μανώλης Κοττάκης για την ατμόσφαιρα πιέσεων που καλλιεργείται προς τα μέλη της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου την ώρα που συνεδριάζουν για να εγκρίνουν ή να απορρίψουν το αίτημα σωματείου από την Θράκη να λειτουργήσει με την επωνυμία «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», επικυρώνονται από εκδήλωση που διοργανώνει στο Στρασβούργο η αυτοαποκαλούμενη «Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης» σε συνεργασία με Γάλλο ευρωβουλευτή των Πρασίνων και ομιλητές δύο Έλληνες, την τέως Γενική Γραμματέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επί ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Γιαννακάκη και τον εκπρόσωπο του Παρατηρητηρίου για το Ελσίνκι αξιότιμο κύριο Παναγιώτη Δημητρά.

Αίτημα της εκδήλωσης για την οποία εξέφρασε σφοδρές αντιρρήσεις ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης είναι η εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» και για τους αυτοδιορισθέντες (ψευτο) μουφτήδες.

Όλως τυχαίως με το πρώτο ασχολείται αυτή την εποχή ο Άρειος Πάγος και η εκδήλωση της Ομοσπονδίας σε συνεργασία με τον ευρωβουλευτή των Πρασίνων αποτελεί ωμή παρέμβαση στην λειτουργία της Δικαιοσύνης, ενώ με το δεύτερο ασχολείται η διακομματική επιτροπή για την Θράκη. Είναι δε ενδιαφέρον ότι πρωτοστατεί σε αυτήν ευρωβουλευτής των Πρασίνων. Στην πρόσφατη ψηφοφορία για την εκλογή δικαστή ευρωπαϊκής χώρας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταλυτικό ρόλο έπαιξε βουλευτής της συγγενούς ομάδας των σοσιαλιστών.

Ο κ. Κεφαλογιάννης με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Νταβίντ Σασσόλι εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του για την διαδικτυακή εκδήλωση που συνδιοργανώνει ο Φρανσουά Αλφονσί με την λεγόμενη «Ομοσπονδία Τούρκων της Δυτικής Θράκης». Το θέμα της εκδήλωσης είναι η μη εκτέλεση από τον Άρειο Πάγο της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που επιτρέπει την λειτουργία της Ένωσης. Ο κ. Κεφαλογιάννης επισημαίνει στον κ. Σασσόλι ότι πρόκειται για ένα άκρως δυσφημιστικό και ανακριβές για την Ελλάδα θέμα σε μία εκδήλωση που συνδιοργανώνεται από ένα μέλος του Ευρωκοινοβουλίου και από μία ένωση η οποία περιφρονεί τις Διεθνείς Συνθήκες και προσπαθεί να υπονομεύσει και να αμφισβητήσει την εδαφική ακεραιότητα ενός κράτους μέλους.

Είναι αδιανόητο ένας ευρωβουλευτής να στρώνει χαλί στις προκλητικές διαθέσεις της Άγκυρας, η οποία έχει κάνει «ταπετσαρία» όλες τις καταδικαστικές αποφάσεις του εν λόγω Δικαστηρίου. Όφειλε ο Γάλλος πολιτικός να ενημερωνόταν για τις προθέσεις της Ένωσης, που ευθέως αμφισβητεί την ελληνικότητα δύο νομών της Θράκης, αφού στο έμβλημά της τους εμφανίζει με πράσινο χρώμα.

Όπως επεσήμανε στην επιστολή του ο κ. Κεφαλογιάννης, είναι συνεχείς οι προσπάθειες αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάννης, που ορίζει μεταξύ άλλων ότι η μειονότητα στην Θράκη είναι μουσουλμανική εν αντιθέσει με την μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη που ορίζεται ελληνική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ