Η Αγγλία του Τζόνσον δεν στέλνει τουρισμό. Ο διαχρονικός ανθελληνισμός και η αχαριστία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναμενόμενο αφού αυτό το ζούμε 76 χρόνια τώρα καί ακόμα δεν λέμε να το καταλάβουμε. Είναι γιά τού Άγγλους από τότε η εθνική τους πολιτική. Από την πρώτη μαχητική διαμαρτυρία των Κυπρίων με στοιχεία ΕΟΚΑ.
Τότε ήταν που αναδείχθηκε ο Ντενκτάς σφραγίζοντας συμμαχια μαζί τους. Οι Άγγλοι ποτέ μα ποτέ δεν θα συγχωρήσουν τον Ελληνισμό που τότε διεθνώς αγωνιζόταν για την Κύπρο με κατάληξη,καί το νησί να χάσουν καί τόσους νεκρούς να μετράνε. Όλα αυτά τα χρόνια πού μας εχθρεύονται στην ουσία (καί ποτέ στα λόγια) κοίμιζαν το δικό μας ΥΠΕΞ οποίον ποτέ δέν κατάλαβε την ζοφερή σύμπνοια Αγγλίας-Τουρκίας.
Πως είναι δυνατόν μιά Αγγλία πού πολέμησε για να κρατήσει δικά της στην άλλη άκρη της γης με την Αργεντινή για κατι νησάκια κάπου κει,να καταπιεί,χωρίς εκδίκηση την απώλεια της Κύπρου;

C693A513 9B60 4A0D 8935 5C8083459C64

Για όλες τις διπλωματικές μας ήττες ΟΗΕ και αλλαχού Σερσέ Λεζ ανγκλέ. Αν δε προσθέσουμε καί τό μίσος του μακαρίτη Φιλίππου οστις ουδέποτε αποδέχθηκε τον τρόπο που φέρθηκαν οι Έλληνες στον πατέρα του,ο κύκλος της εναντίον μας Αγγλικής εχθροτητος κλείνει, συνεχιζόμενος, ποτέ στα λόγια, αλλά πάντα επί της ουσίας στα σχετικά βινιου.
Δεν είναι διαφορά λαών είναι θέμα κυριαρχίας. Στα λιανά αφού μας την περιορίσατε εσεις στην Κύπρο,θα περιορίζουμε όπου σας βρίσκουμε, την δική σας.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εστειλε επιστολή στον Κύπριο πρόεδρο περί διαρκούς στήριξης των ΗΠΑ στα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Ο Αγγλος πού είναι; Αν δεν ήταν θέμα της εξουσίας του Λονδίνου είναι βεβαιον οτι,οπως κάθε χρόνο,η χώρα μας τα νησιά μας θα ήσαν γεμάτα Άγγλους.
Πόσο πολύ υπονομεύθηκε η ,δήθεν ελλιπής,ασφάλεια στην προετοιμασία της Ολυμπιάδας από βαλτούς Άγγλους δημοσιογράφους! Τι απέγινε η απόφαση που δικαίωσε την Κυπρία κυρία Λοϊζίδου στην προσφυγή της κατα Τουρκίας στο αρμόδιο δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που θα ήταν πιλότος καί για τούς υπόλοιπους 200000 δικαιούχους σύμφωνα με το σκεπτικό;

Ποίου ο δάκτυλος «αφήστε τώρα, όλα θα λυθούν με την επίλυση του προβλήματος». Σήμερα ο ΤΟΥΡΚΟΣ μιλάει για ξεχωριστά κράτη. Κάπου στηρίζεται. Η Αγγλία δεν έχει πάρει θέση. Μήπως είναι δικό της το σχέδιο; Μήπως σχετιζεται με τα χιλιάδες σπίτια Άγγλων δωρισμενα από τους κατοχικούς;
Είναι φανερό οτι η Αλβιώνα όχι μόνο υποκινεί αλλά καί υποβοηθεί τούς Τουρκους αφου σε όλα τα κέντρα αποφάσεων συμμετέχουν με μέλη.
Όμως με την αποχώρηση τους από την ΕΕ η στήριξη στην Τουρκία αδυνάτισε αφού η Γερμανία μόνη πλέον δεν αρκεί. Είναι βέβαια καί η ΜΕΡΚΕΛ που αποφεύγει ξεφωνητά στο παρά 5 και ο,τι γλυτώσει, διότι δεν της βγαίνει άλλο μετά την προτροπή Ερντογάν στούς εκεί Τούρκους για ψήφο στούς Χριστιανοδημοκράτες που μόνο τέτοιοι δεν είναι.
Μήπως καί αυτός είναι ο λόγος που ο Τούρκος μαινόμενος ξορκίζει την τόσο πολύ απαραίτητη παρουσία/συμμετοχή της ΕΕ στις επικείμενες κρίσιμες όπου πολλά θα κριθούν;

Και να μην λησμονείται οτι ο άληστου μνήμης των 10 σημείων επίλυσης του προβλήματος καταγόταν από την Κένυα που υπήρξε Βρεττανική αποικία. Ο τότε ΓΓ του ΟΗΕ  κυριολεκτικά υπνώτιζε το δικό μας τοτινό ΥΠΕΞ οποίον δεν φρόντισε να εξασφαλίσει ισόπαλο αποτέλεσμα. Σήμερα θα κινηθεί τίποτα; Ή το ΥΠΕΞ θα αποδειχθεί δια μίαν εισέτι φοράν το «πάντα γελαστός στο τέλος γελασμένοι». Που λέγει και ο στίχος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ