Μια τραγική πρόεδρος

Αντί για Πρόεδρος των Ελλήνων, υφυπουργός προεδρίας του Κυριάκου ενω για άλλη μια φορά σήμερα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε τη… γλάστρα του Πρωθυπουργού.

Το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να την ενημερώσει για την πορεία των τρεχόντων θεμάτων. Ή τουλάχιστον αυτό θα έπρεπε να γίνει.

Αντιθέτως, για άλλη μια φορά σήμερα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε τη… γλάστρα του Πρωθυπουργού. Για άλλη μια φορά, η κ. Σακελλαροπούλου έγνεψε καταφατικά σε ό,τι κι αν είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λειτουργώντας σαν αυτούς τους υφυπουργούς που συμφωνούν με όλα όσα πει ο «κυβερνήτης» τους.

Υποχρεωτικότητα των εμβολίων; Ναι, φυσικά. Προνόμια στους εμβολιασμένους; Ναι φυσικά. «Ξέπλυμα» Λιγνάδη; Ναι, φυσικά. Ό,τι και αν χρειαστεί ο Πρωθυπουργός, η ΠτΔ θα είναι εκεί για να το υπηρετήσει, σαν τον δημόσιο υπάλληλο που επικυρώνει την υπογραφή του.

Προφανώς γι’ αυτό τους εννέα μήνες (στην κυβέρνηση Μητσοτάκη) που ήταν πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο Κυριάκος δεν τόλμησε ούτε μια φορά να πάει στο προεδρικό. Γιατί γνώριζε, ότι ο κ. Παυλόπουλος δεν ήταν γλάστρα.

Πρόκειται για μια θλιβερή πραγματικότητα που προσβάλει το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας και τελικά και το ίδιο το πολίτευμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ