Έρμαιο της CIA ο Γέλτσιν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλοι γνωρίζουμε τις σχέσεις Γιέλτσιν – Σόρος που οδήγησαν στο ξεπούλημα του συνόλου της δημόσιας περιουσίας της Ρωσίας, οδηγώντας τον ρώσικο λαό σε μία πρωτοφανή κρίση φτώχεια έπειτα από την κατάρρευση της σοβιετικής ένωσης. Τώρα, νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας που αμαυρώνουν ακόμα περισσότερο την υστεροφημία του, 14 ολόκληρα χρόνια μετά τον θάνατο του.

Ο πρώτος μετασοβιετικός Ρώσος πρόεδρος, Μπόρις Γέλτσιν, περιβαλλόταν από «εκατοντάδες» πράκτορες της CIA που του υπαγόρευαν τι να κάνει καθ ‘όλη τη διάρκεια της θητείας του ως ηγέτη. Αυτό σύμφωνα με τον Ruslan Khasbulatov, τον πρώην πρόεδρο του κοινοβουλίου της Ρωσίας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Govorit Moskva, ο Khasbulatov ισχυρίστηκε ότι ο στενός κύκλος του Yeltsin ήταν γεμάτος Αμερικανούς. Το 1991, εξελέγη στην ηγετική του θέση με τη βοήθεια της Ουάσινγκτον, και δεν είναι ακόμη γνωστό σε ποιο βαθμό οι ΗΠΑ παρέμειναν η «φωνή στο αυτί του» καθ ‘όλη τη διάρκεια της προεδρίας του.

«Πρέπει να υπήρχαν εκατό υπάλληλοι της CIA, καθόριζαν τα πάντα». Πρόσθεσε επίσης ότι, μετά τη νίκη των προεδρικών εκλογών, ο Γέλτσιν έστειλε αξιωματούχους ασφαλείας και αρχηγούς τμημάτων στις ΗΠΑ, ώστε οι Αμερικανοί να μπορούν «να τους εξετάσουν» και να «δώσουν συμπεράσματα για την καταλληλότητα τους».

Οι αποκαλύψεις του Khasbulatov έρχονται αφού ο πρώην Ρώσος αντιπρόεδρος Alexander Rutskoy δήλωσε στο διαδικτυακό μέσο Lenta ότι 12 εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης της CIA βοήθησαν στην πραγματοποίηση των «μεταρρυθμίσεων» της αγοράς που έκανε ο Yeltsin με τον πρωθυπουργό Gaidar, αποσυναρμολογώντας συστηματικά το κεντρικά σχεδιασμένο οικονομικό σύστημα και οδηγώντας τη χώρα σε ακραίο καπιταλισμό. Ο Rutskoy ισχυρίστηκε επίσης ότι υπήρξε αυτήκοος μάρτυρας συνομιλιών του Γέλτσιν με ξένο πράκτορα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Khasbulatov, όλοι γνώριζαν για τους δεσμούς του Γιέλτσιν με τις ΗΠΑ, και οι Αμερικανοί αξιωματούχοι επηρέασαν ακόμη και τον πρώην πρόεδρο για να αντικαταστήσει σημαντικό αριθμό συνεργατών του.

«Συνολικά, ο Rutskoy έχει απόλυτο δίκιο – ο Yeltsin ελεγχόταν από ξένους». «Δεν υπάρχει μυστικό εδώ, και ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων το γνωρίζουν. Ο Yeltsin συνήθιζε να συζητά πολύ στενά για όλα τα θέματα προσωπικού με ξένους αντιπροσώπους».

Ο Γέλτσιν έχει ήδη μείνει στην ιστορία ως μέθυσος που τον έκαναν ότι ήθελαν οι αμερικάνοι, ενώ ο Σόρος μπαινοβγαίνω στο γραφείο του, βγαίνοντας κάθε φορά πλουσιότερος. Αυτό το χάος που οδηγούσε το ρώσικο λαό στην καταστροφή, κατάφερα να συμμαζέψει ο Πούτιν επαναφέροντας την Ρωσία στο επίπεδο της υπερδύναμης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ