Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022

Σήμερα ταΐζει γάτους για άφεση αμαρτιών ο Τουρκούτ Γεναγλαρί

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι μυστικές συνομιλίες για την Ουκρανία και οι «κόκκινες» γραμμές

Στις 6 Νοεμβρίου 2022 συνομίλησαν μακριά από τα φώτα...

Κιβωτός του Κόσμου: Η αθέατη όψη ενός κυβερνητικού σκανδάλου

Άλλαξε η διοίκηση και ουσιαστικά κρατικοποιείται η μέχρι πρότινος...

Πράκτορες της Τουρκίας μέσα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο!

Όλα τα Ελληνικά ΜΜΕ γραπτά, τηλεοπτικά ή και...

Καταγράψτε τη νέα… «ανθολογία» Κασουλίδη!

Να θυμίσουμε με τι μας φοβέριζε τότε ο Ιωάννης...

Τουρκία: Η μάστιγα της ανθρωπότητας

Όσοι τρέφουν αυταπάτες ότι υπάρχουν και καλύτεροι Τούρκοι πολιτικοί...

Παγκοσμιοποίηση και σύνοδος G-20 στο Μπαλί: Στο επίκεντρο Σι Τζινπίνγκ και Κίνα

Ολοκληρώθηκε μετά βαΐων και κλάδων η διήμερη σύνοδος κορυφής...

Νότης Μαυρουδης: Μουντιάλ ενός άγνωστου κόσμου

Από χθες, με την έναρξη του 22ου Μουντιάλ, είναι...

Ο ασυγχώρητος Κώστας Καραμανλής

Το κείμενο που ακολουθεί εδράζεται κατά βάσιν σε ομιλία...

Φέρτε αποδείξεις: Η αισχρή πονηριά όσων θέλουν να θάψουν κάθε αποκάλυψη

Στις 11 Απριλίου 2022 ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης...

Η Τουρκία έρχεται νύχτα, διότι ειδικεύεται μόνο στις σφαγές αμάχων

Ευτυχώς για τους της τηλεθέασης λάτρεις που η τούρκικη...

Λιτότητα και περαιτέρω φτωχοποίηση

Η Πολιτική Αναλύτρια Ιωάννα Λιούτα καλεσμένη στον Flash 99,4...

Η ταμπακιέρα

 Του Τσολάκη Πασχάλη Κάθε φορά που προκύπτουν μείζονα πολιτικά και...

Το ανεξίτηλο φως του Πολυτεχνείου

Του Γεωργίου ΠαπασίμουΟι στόχοι και οι αγώνες για την...

Υπάρχει ίχνος αξιοπρέπειας;

Αγαπητοί αναγνώστες, καλημέρα σας. Είμαι ο Νίκος Παπαδογιάννης και αναρωτιέμαι...

«Σωφρονιστικό Σύστημα» αφρόνων υποκριτών!

Κώστα Δημ ΧρονόπουλουΠαρά τα όσα μας λαχαίνουν, πορευόμαστε με...

Υποκλοπές: Σαρώνει μάρτυρες με απόλυτη μυστικότητα η δικαιοσύνη!

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Ιωάννας Μάνδρου στην Καθημερινή.Απόρρητες καταθέσεις, άρσεις...

Γραφει η Φανούλα Αργυρού
Στη συνέντευξή του ο Τ/κ Τουρκούτ Γεναγλαρί (δολοφόνος αμάχων Ελλήνων της Κύπρου), ομολόγησε με περηφάνια και δίχως μετάνοια τα όσα έκαναν εις βάρος των Ελλήνων της Κύπρου και κυρίως τα χρόνια του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59 (Ράδιο Πρώτο και Sigmalive 4.6.2018). Δολοφονίες «Γκιαούρηδων» τις οποίες θεωρούσαν στην ομάδα του «το πιο ευχάριστο πράγμα», και τις οποίες «διασκέδασαν», όπως δήλωσε υπερήφανα.

Ομολόγησε τις βομβιστικές ενέργειες εναντίον μας και δήλωσε στον δημοσιογράφο που του πήρε τη συνέντευξη ότι «όσα ακούγονται ότι γινόντουσαν τον καιρό εκείνο, εκείνος και η ομάδα του τα έκαναν». Ότι τα έκαναν για τον τουρκισμό και γιατί ήθελαν η Κύπρος να γίνει τουρκική… Όλα αυτά είναι το ελάχιστον μια μεγάλη γροθιά σ’ εκείνους τους δικούς μας που χρησιμοποιούν το αδίστακτο «εκάμαμέν τους τζι εμείς» για να δίνουν υπόσταση στις τουρκικές αξιώσεις.
Η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ

Ο 84χρονος σήμερα Τ/κ Τουργκούτ Γεναγλαρί ομολόγησε ότι εκείνοι είχαν κάνει, και για τους λόγους που εξέθεσε (για τον τουρκισμό και για τουρκοποίηση της Κύπρου) όλα εκείνα που ανέφερε στην ανακοίνωσή της εναντίον των Τούρκων της Κύπρου η Κεντρική Επιτροπή του Α.Κ.Ε.Λ. στις 28 Ιουνίου 1958. Ιδού η ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, όπως αυτή βρίσκεται σε βρετανικό αρχείο. Τίτλος «Φέρτε τον εθνάρχη Μακάριο και αρχίστε διαπραγματεύσεις μαζί του»:

«Οι Τούρκοι έκαιαν, έσφαζαν, λεηλατούσαν Έλληνες Κυπρίους»

“ ́Υστερα από ένα δεκαπενθήμερο, μέσα στον οποίο οι Τούρκοι αφέθησαν ουσιαστικά ελεύθεροι να καίουν, να σφάζουν και να λεηλατούν Έλληνες Κυπρίους, η βρετανική κυβέρνηση εξάγγειλε, δίκην τελεσιγράφου, το νέο της σχέδιο για την Κύπρο.

Τι είναι αυτό το σχέδιο και ποία συμφέροντα το υπαγορεύουν; Είναι “συνταγματικός” διαμελισμός που οδηγεί μοιραία σε πλήρη εδαφικό διαμελισμό μέσα σε επτά χρόνια. Αντιστρατεύεται το δικαίωμα του κυπριακού λαού για αυτοδιάθεση, καταστρέφει την ενότητα της Κύπρου και δημιουργεί μόνιμη εστία ρήγματος και πολέμου. Το σχέδιο υπαγορεύεται από καθαρά ιμπεριαλιστικά συμφέροντα και την προσπάθεια να ικανοποιηθεί η Τουρκία, που θεωρείται ο ισχυρότερος σύμμαχος των χωρών του ΝΑΤΟ στη Μ. Ανατολή. Είναι το χειρότερο απ ́όλα τα σχέδια που έχουν προταθεί ίσαμε σήμερα. Γι ́αυτό και σύσσωμος ο ελληνικός κυπριακός λαός σωστά το χαρακτήρισε σαν απαράδεχτο.

»Το ΑΚΕΛ προσυπογράφει ανεπιφύλακτα την απάντηση που έδωσε ο Εθνάρχης Μακάριος προς τον κυβερνήτη της Κύπρου ύστερα από τη σύσκεψη με τους δημάρχους και τους εθναρχικούς συμβούλους στην Αθήνα και καλεί την βρετανική κυβέρνηση να την δεχτεί και να ενεργήσει με βάση αυτήν για να βγει το Κυπριακό από το αδιέξοδο.

»Στο μεταξύ, πρέπει να τεθεί τέρμα στο εγκληματικό όργιο και την ασυδοσία των Τούρκων συμμοριτών. Να αφοπλιστούν αμέσως όλοι οι Τούρκοι επικουρικοί. Να συλληφθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά όλοι οι ένοχοι των σφαγών, των εμπρησμών και των λεηλασιών. Να αποζημιωθούν αμέσως όλα τα τραγικά θύματα των τελευταίων βανδαλισμών. Να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας όλων των Ελλήνων Κυπρίων. Να τεθεί τέρμα στην αναρχία και την ασυδοσία των βαλτών Τούρκων, που επιδιώκουν με τα εγκλήματα να αποδείξουν ότι είναι αδύνατη η συμβίωση Ελλήνων και Τούρκων. Πώς εξηγείται για εκατοντάδες χρόνια ‘Ελληνες και Τούρκοι να συζούν αρμονικά σ ́ αυτόν τον τόπο; Ας σκεφτούν σοβαρότερα και ψυχραιμότερα οι Τούρκοι της Κύπρου κι ας απομονώσουν εκείνους πού μετατράπηκαν σε πειθήνια όργανα ξένων συμφερόντων.

Ο ελληνικός κυπριακός λαός θα σφυρηλατήσει στον υπέρτατο βαθμό την ενότητά του και θα οπλιστεί με πιότερη ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση κι ασάλευτη πίστη θέτοντας σ ́ εφαρμογή τις ιστορικές αποφάσεις της πατριωτικής σύσκεψης στην Αθήνα κι ενωμένος θ ́αγωνιστεί για να γυρίσει ο Εθνάρχης Μακάριος και ν ́αρχίσουν αμέσως αγγλοκυπριακές διαπραγματεύσεις μαζί του.

28.6.1958 Η Κ. Ε. Του Α.Κ.Ε.Λ.».
Όπλα από την Τουρκία και προετοιμασίες

Ο Γεναγλαρί ομολόγησε και τη λαθραία εισαγωγή όπλων από την Τουρκία, την εκπαίδευση Τούρκων της Κύπρου στην Τουρκία, ότι μετά την Ανεξαρτησία εκείνοι δεν παρέδωσαν τα όπλα, όπως έκαναν οι Έλληνες, αλλά τα έκρυψαν και συνέχιζαν να φέρνουν και άλλα από την Τουρκία και κάθε χωριό που ήταν έτοιμο για εξέγερση με κρυψώνες όπλων.

Και όταν, γνωρίζοντας τις τουρκικές προετοιμασίες και τον οπλισμό που είχαν οι Τούρκοι της Κύπρου, ο τότε υπ. Εσωτερικών Πολύκαρπος Γιωρκάτζης το 1961, ζήτησε από τον Έλληνα Υπ. Εξωτερικών Ευάγγελο Αβέρωφ οπλισμό για να αμυνθούν σε περίπτωση που θα αντιμετώπιζαν επίθεση στην Κύπρο, ο Αβέρωφ αρνήθηκε, με αποτέλεσμα ο Γιωρκάτζης να του στείλει μια δριμεία επιστολή λέγοντας του ότι «αν οι Τούρκοι σφάξουν τους Έλληνες της Κύπρου, η ευθύνη των θανάτων θα βρίσκεται στους ώμους του ιδίου». Μεταφέροντας αυτά στον Βρετανό πρέσβη στην Αθήνα αρχές Μαΐου 1961, ο Αβέρωφ τού είπε ότι οι Έλληνες ανησυχούν έντονα και πιστεύουν οι Τούρκοι έχουν 15.000 όπλα και όχι μόνον. Ενώ οι Έλληνες είχαν μόνο περίπου 200 όπλα και τίποτα δεν είχαν εισαγάγει μετά την Ανεξαρτησία…
O Ted Macey και ο οδηγός του

Με αφορμή τις ωμές ομολογίες του Τουργκούτ Γεναγλαρί, παραθέτω ένα αμερικανικό αποδεσμευμένο έγγραφο του Στέιτ Ντεπάρτμεντ, ημερ. 1.8. 1956, το οποίο κράτησα στο αρχείο μου προ πολλού, που αναφέρεται σε πληροφορία που είχαν οι ελλαδικές Αρχές ότι διεξάγονταν εκπαιδεύσεις στην Τουρκία… με προορισμό την Κύπρο…

«…Ένας των Ηνωμένων Εθνών μού είχε ράψει στολή των Ηνωμένων Εθνών… και με γυρνούσε σε αυτοκίνητο των Ηνωμένων Εθνών και έβλεπα. Ήμασταν τόσο πολύ φίλοι, που μου έραψε στολή και μου έδιδε και τον σοφέρ του, αυτός πήγαινε μπροστά με το αυτοκίνητό του και εγώ πίσω, να με έβλεπες, κόρδωνα με τη φορεσιά του ΟΗΕ και το καπέλο…».

Πολύ πιθανόν ο εν λόγω φίλος του, αξιωματούχος του ΟΗΕ, να ήταν ο Βρετανός Ταγματάρχης Ted Macey. Ο οποίος ήταν των Βρετανικών Μυστικών Υπηρεσιών, υπηρετούσε τότε ως «Συμφιλιωτής- Conciliator » (αλλά πληρωνόταν από την κυβέρνηση της Αυτού Μεγαλειότητος) με τα Ηνωμένα Έθνη (μετά την ίδρυση της Ειρηνευτικής Δύναμης), διορισμένος στο γραφείο του Δρος Φ. Κουτσιούκ αλλά πρακτόρευε και υπέρ των Τούρκων.

Γνώριζε ελληνικά και τουρκικά, δολοφονήθηκε μαζί με τον οδηγό του (L. Platt) από Ελληνοκύπριους αρχές Ιουνίου 1964, ακριβώς γιατί οι τελευταίοι είχαν πληροφορίες για τη συνεργασία του με τους Τούρκους. Την περίοδο εκείνη είχαν αποκαλυφθεί και συλληφθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία, και άλλοι Βρετανοί στρατιωτικοί για συνεργασία με τους Τούρκους, έγραψε ο κυπριακός Τύπος της εποχής… (Βλέπε δίγλωσσο βιβλίο «Αιματηρή Αλήθεια – Bloody Truth», σελ. 161-163 στο ελληνικό μέρος και 339-340 στο αγγλικό).
Σήμερα, ο Τουρκούτ Γεναγλαρί… ταΐζει γάτους για να κοπούν οι αμαρτίες του…

Τελικά ποιοι έκαναν τι και σε ποιους, άραγε; Θα συνεχίσω στο επόμενο.

ΦΑΝΟΥΛΑ ΑΡΓΥΡΟΥ
Ερευνήτρια/δημοσιογράφος

simerini.sigmalive.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος με την “προκλητική” εμφάνιση του Νίκου Ευαγγελάτου στον αέρα του Mega

Ξαφνικά χαμός στα Social Media για τον Νίκο Ευαγγελάτο που εμφανίστηκε στην εκπομπή του ιδιαίτερα "ορεξάτος" για ενημερωση. Μάλιστα σε κάποια στιγμή έδειχνε να μην χωράνε τα ρούχα του.

Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ του Δημήτρη Γιαννακόπουλου δωρίζει 100 ευρώ τον μήνα για ψώνια στα σούπερ...

Με απόφαση του επικεφαλής του ομίλου Δημήτρη Γιαννακόπουλου οι...

«Ντροπή σου»! Επίθεση στον Λιάγκα από παιδί που μεγάλωσε στην Κιβωτό

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν στον αέρα της εκπομπής «Πρωινό»...

Σάλος με την επίθεση Μαστοράκη σε ΑΝΤ1: Εσυ τεκνο μου που γράφτηκες μόνο για το...

Απιστευτη επίθεση του Νίκου Μαστοράκη στον ΑΝΤ1 για το...

Τελος εποχής για τον Γιώργο Παπανδρέου – Αποχωρει με ψηλα το κεφάλι

Ζούμε ιστορικές στιγμές με τον Γιωργο Παπανδρέου να αποχωρει...

Εύγε! Ο Γιώργος Καραμέρος έβαλε στη θέση του τον φυσιογνωμιστή Evan Γεωργουλάκη

Η απάντηση του Γιώργου Καραμέρου στον φυσιογνωμιστή των Media:"Αυτό...

Στο 4,6 % η διαφορά-Δημοσκόπηση του Ν. Καρδούλα που έπεσε μέσα σε όλες τις δημοσκοπήσεις...

Αποτελέσματα μη κερδοσκοπικής έρευνας Νίκου Καρδούλα για πρόθεση ψήφου...

Άρθρο – κόλαφος για την δημοσκόπηση του Mega

Οι δημοσκοπήσεις πέφτουν συχνά μέσα και πολλές φορές έξω....

Κιβωτός του Κόσμου: Η αθέατη όψη ενός κυβερνητικού σκανδάλου

Άλλαξε η διοίκηση και ουσιαστικά κρατικοποιείται η μέχρι πρότινος...