Η ειρηνική συνύπαρξη δύο θρησκειών: Η περίπτωση της Θράκης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Ινστιτούτο ΠΥΞΙΔΑ, έχοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ακριτικές περιοχές της χώρας μας, διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση-συζήτηση για την Θράκη με θέμα «Η ειρηνική συνύπαρξη δύο θρησκειών: Η περίπτωση της Θράκης», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021, στις 18:30, υπό την αιγίδα του.

8E1C4142 341C 4DBE B5A1 D600ED79742D

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν:
• Παναγιώτης Σγουρίδης, τ. Βουλευτής & Αντιπρόεδρος Βουλής
• Ευριπίδης Στυλιανίδης, Βουλευτής Ροδόπης
• Αθάνασιος (Νάσος) Αθανασίου, Βουλευτής Ά Αν. Αττικής
• Ιμάμ Αχμέτ, Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων
• Σουλεϊμάν Σαμπιχά, Πρόεδρος Πολιστικού-Μορφωτικου Συλλόγου Γυναικών Δροσερού Ξάνθης «Η Ελπίδα»
• Αγγελική Καραθανάση, Γραμματέας του Ινστιτούτου Πυξίδα
Επίσης, ομιλητής και συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο Κώστας Καραΐσκος, δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός.

Λίγα λόγια για τους ομιλητές

ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Γόνος προσφυγικής οικογένειας, με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη και γεννημένος στη Ξάνθη, σπούδασε στο ΑΠΘ αγρονόμος-τοπογράφος μηχανικός. Κατόπιν πολιτεύεται επιτυχώς με το ΠΑ.ΣΟ.Κ., του οποίου υπήρξε βουλευτής επί δεκαετία και αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων επί τριετία καθώς και υφυπουργός των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ
Γεννήθηκε στην Κομοτηνή και είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και διδάκτωρ Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Αμβούργου-Γερμανίας, καθώς και της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πολιτεύτηκε επιτυχώς με την Νέα Δημοκρατία, της οποίας σήμερα είναι βουλευτής, ενώ παλαιότερα διετέλεσε υπουργός και υφυπουργός.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΝΑΣΟΣ) ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Γνωστός και έμπειρος δημοσιογράφος, που ασχολήθηκε από νέος με κάθε είδος ΜΜΕ, γεννημένος στην Αθήνα και πτυχιούχος νομικής , με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα αρχαία ελληνικά δίκαια. Πολιτεύτηκε και είναι εκλεγμένος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, από το 2015, έως και σήμερα. Επίσης διετέλεσε και μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, καθώς και νομαρχιακός και δημοτικός σύμβουλος Αθηνών.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ
Άλλος ένας γνωστός δημοσιογράφος, αν και εκπαιδευτικός (πτυχιούχος μαθηματικός του ΑΠΘ), γεννημένος στην Κομοτηνή, με πλούσια κοινωνική και ανθρωπιστική δράση, τόσο συμμετέχοντας στις αποστολές τροφίμων και φαρμάκων στους μαχόμενους Σέρβους της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης το 1991, όσο και στην υποστήριξη των Πομάκων της Θράκης και των Ρομά, μέσω του σωματείου ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ, καθώς και υποψήφιος Δήμαρχος Κομοτηνής.
ΙΜΑΜ ΑΧΜΕΤ
Ο Πομάκος Έλληνας και πρόεδρος του πανελληνίου συλλόγου Πομάκων, γεννημένος στις Άνω Θέρμες Ξάνθης, που διευθύνει και την πομακική εφημερίδα ΖΑΓΑΛΙΣΑ, είναι απόφοιτος του ιεροσπουδαστηρίου Εχίνου και Κομοτηνής και απόφοιτος της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης (ΕΠΑΘ) και υπηρέτησε τη θητεία του στον Ε.Σ., είναι δε πολύγλωσσος, αφού ομιλεί άπταιστα επτά (7) γλώσσες.
ΣΑΜΠΙΧΑ ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ
Η γνωστή Ελληνίδα μουσουλμάνα αγωνίστρια και «Ακτιβίστρια των Ρομά», όπως την αποκαλούν για τη δράση της και λόγω αυτής, βραβευμένη από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια, είναι η «ψυχή» του Συλλόγου «Ελπίδα» στο Δροσερό Ξάνθης, (από όπου και η καταγωγή της), όλων εκείνων δηλαδή, που αγωνίστηκαν για τον διαχωρισμό των Ρομά, από εκείνους που αυτοπροσδιορίζονται ως «Τούρκοι». αιφνιδιάζοντας τους «προστάτες» της μειονότητας και το τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ
Αν και θρακικής καταγωγής, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977 και μεγάλωσε στη Ξάνθη και είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη διοίκηση επιχειρήσεων και ομιλεί άπταιστα αγγλικά και ιταλικά. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το Ποινικό Δίκαιο και το Δίκαιο Αλλοδαπών και παρείχε τις υπηρεσίες τις αμισθί σε οργανώσεις για τη κακοποίηση της γυναίκας και το human trafficking, Επίσης είναι η Γραμματέας του Ινστιτούτου «ΠΥΞΙΔΑ», που διοργανώνει αυτή την εκδήλωση.
Η εκδήλωση του Ινστιτούτου ΠΥΞΙΔΑ, θα μεταδοθεί σε live streaming από το κανάλι https://www.youtube.com/channel/UCICuk6ltOWMdr84Ja7X1otg στο YouTube και στον ιστότοπο https://www.facebook.com/pyxis.institute
και παρακαλούμε για την γνωστοποίηση και προώθησή της, όπου νομίζετε ότι μπορεί να υπάρξει απήχηση και ενδιαφέρον.

Το Ινστιτούτο Γεωπολιτικής, Εθνικής Συγκρότησης & Ανάπτυξης «ΠΥΞΙΔΑ», είναι μια ένωση προσώπων μη κερδοσκοπική, που ιδρύθηκε τον Μάιο 2020 και λειτουργεί σε εθελοντική βάση και αφιλοκερδώς από ενεργούς πολίτες, με διαφορετικές, ίσως, πολιτικές και προσωπικές απόψεις, αλλά με κύριο πρόταγμα την Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ