Μεγαλειώδης νίκη του Mr. Bitcoin Αλεξάντερ Βίνικ – Έκθετη η Σακελλαρόπουλου που συναίνεσε στην έκδοση του

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Να λογοδοτήσουν για την παράνομη ελληνική έκδοση του Αλεξάντερ Βίνικ ζητά η συνήγορος του, Ζωη Κωνσταντοπουλου μετά την απόφαση από το Εφετείο Παρισίων για τη δίκη του Αλεξάντερ Βίνικ, που ανακοινώθηκε το μεσημέρι και σύμφωνα με αυτήν, ο κατηγορούμενος απαλλάσσεται για την πλειοψηφία των κατηγοριών εναντίον του.

Οπως δήλωσε η  Ζωή Κωνσταντοπούλου:

Ο Αλεξάντερ Βίνικ, που τα ΜΜΕ ονόμασαν “Mr.Bitcoin”, ένας άνθρωπος με εξαιρετική και σπάνια τεχνογνωσία στο πεδίο των bitcoin και της τεχνολογίας blockchain, συνελήφθη από την ελληνική αστυνομία πριν 4 χρόνια στη Χαλκιδική, χωρίς να γνωρίζει γιατί, ενώ έκανε διακοπές με την οικογένειά του.

Πολλές Κυβερνήσεις – κράτη ζήτησαν την έκδοσή του: Ηνωμένες Πολιτείες, Ρωσία, Γαλλία. Απ’ την αρχή ήταν εμφανές ότι ΗΠΑ και Γαλλία τον ήθελαν για την τεχνογνωσία του και οι κατηγορίες ήταν ο τρόπος για να τον «αποκτήσουν» ή να τον «απενεργοποιήσουν».

Η Χώρα μας, αντί να αξιοποιήσει την υπερ-πολύτιμη γνώση του, τον κράτησε παράνομα για 3 χρόνια, χωρίς δίκη και χωρίς ποινή, και στη συνέχεια τον παρέδωσε παράνομα στη Γαλλία, σαν να ήταν άψυχο αντικείμενο, υπόδικο για 20 κακουργήματα (!), με προσωπική παρέμβαση της Αικ. Σακελλαροπούλου, που λίγες μέρες μετά έγινε Πρόεδρος Δημοκρατίας.

Σήμερα, με την απόφαση του Εφετείου Παρισίων, το κατηγορητήριο κατάπεσε οριστικά, μετά από την πολύμηνη δικαστική μάχη που έδωσα για να λάμψει η αλήθεια και το δίκαιο.

Ο Αλεξάντερ αθωώθηκε και σε δεύτερο βαθμό για τις 19 από τις 20 κατηγορίες, όπως είχε προτείνει πριν ένα μήνα ο Γενικός Εισαγγελέας, και παρέμεινε μόνο μία μικρή πλημμεληματική ποινή, με βάση την οποία πρέπει σύντομα να απελευθερωθεί.

Είμαι περήφανη για τον αγώνα που δώσαμε με τον Αλεξάντερ και ευγνώμων στη νομική ομάδα μου, που υποστήριξε αποφασιστικά τον αγώνα αυτό. Θα συνεχίσουμε μέχρι ο Αλεξάντερ να μπορέσει να επιστρέψει στα παιδιά του, που δεν τον έχουν δει εδώ και 4 χρόνια.

Για τις ελληνικές ευθύνες της παράνομης έκδοσης και παράδοσης αυτού του ανθρώπου θα λογοδοτήσει κανείς; Οι Έλληνες πολίτες βλέπουν.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ακούει;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ