26 Ιουνίου – Παγκόσμια μέρα κατα των ναρκωτικών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εδώ και πολλά χρόνια, τέτοια μέρα, 26 Ιουνίου, που ο ΟΗΕ καθιέρωσε ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών», το μήνυμα της Πολιτείας προς τους πολίτες, θυμάμαι πολύ καλά ότι ήταν «ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ-ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ».

Στο πέρασμα του χρόνου έγιναν πολλές συζητήσεις για την «φιλελευθεροποίηση» ή αν προτιμάτε «νομιμοποίηση» της χρήσης των ναρκωτικών με σκοπό την δήθεν πάταξη του λαθρεμπορίου που ο τζίρος του εκτιμάται ότι άγγιζε παγκοσμίως τα 300 δισ. δολάρια.

Ενώ γίνονταν λοιπόν αυτές οι «συζητήσεις», κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες νέοι έμπαιναν στον αδιέξοδο δρόμο των ναρκωτικών, ενώ κάποιες άλλες εκατοντάδες χιλιάδες συνάνθρωποί μας έχαναν πρόωρα την ζωή τους από την χρήση τους.

Εδώ, στην Ελλάδα, μόλις πριν πέντε χρόνια, οι σημερινοί κυβερνήτες μας έκαναν λόγο για τον «μπάφο», στηλιτεύοντας τους προηγούμενους κυβερνήτες μας που σκόπευαν να τον βάλουν από την πίσω πόρτα στην ζωή μας, για δήθεν ιατρικούς λόγους. Φέτος όμως το τερμάτισαν αφού αποφάσισαν ότι ακόμη και ο «μπάφος» είναι μια θαυμάσια «επένδυση» με πολλές προοπτικές κερδοφορίας.

Έτσι, το μήνυμα «ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ-ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ», που ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού, ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, είχε προβάλλει στις εκλογικές αναμετρήσεις του 1989-1990, έμελλε να ξεχαστεί και αντικαταστάθηκε από την θλιβερή πραγματικότητα του : ναι στον μπάφο-ζήτω οι επενδύσεις.

Όλα λοιπόν θυσιάζονται στον βωμό του κέρδους, ενώ την ίδια στιγμή στον βωμό των εξαρτήσεων από ουσίες, θυσιάζονται καθημερινά χιλιάδες νέοι και νέες σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα.

Γιάννης Δαραβίγκας
Πρόεδρος του Πανελλήνιου Αντιναρκωτικού Αγώνα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ