Παρέμβαση του Ρουβικωνα στην Τουρκική πρεσβεία: Το φασιστικό καθεστώς Ερντογάν εχει ρίξει το μανδύα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δύο μήνες τώρα, από τις 23 Απριλίου, το τουρκικό κράτος έχει ξεκινήσει άλλη μία αιματοβαμμένη εκστρατεία ενάντια στον Κουρδικό πληθυσμό του βόρειου Ιράκ και τις Κουρδικές αντάρτικες δυνάμεις στην περιοχή. Μέσα στο χάος των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που ανατίναξαν την ευρύτερη μέση ανατολή τα τελευταία χρόνια, αξίζει να θυμηθούμε ότι ήταν οι Κουρδικές απελευθερωτικές δυνάμεις που εμπόδισαν την κυριαρχία του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή. Οι μαχητές και μαχήτριες των Κουρδικών οργανώσεων ήταν που έσωσαν εκατοντάδες χιλιάδες ζωές από το μαχαίρι του ένοπλου παπαδαριού της Τζιχάντ. Εκτός από τη Συρία και το θρυλικό Κομπάνι, το Βόρειο Ιράκ ήταν άλλο ένα μέρος, που εκεί η οργάνωση του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) διέσωσε πληθυσμούς από το θάνατο και την επίσημη σκλαβιά. Διέσωσε Χριστιανούς, μουσουλμάνους, Γιεζίντι…

Και το έκανε την ώρα που το Τουρκικό κράτος, σίγουρα όχι χωρίς το θετικό νεύμα μεγαλύτερων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, ενίσχυε το Ισλαμικό Κράτος με κάθε μέσο.

Η αποτυχία του Ισλαμικού Κράτους υποχρέωσε το φασιστικό καθεστώς Ερντογάν να ρίξει το μανδύα. Πλέον θα αναλάμβανε δράση το ίδιο και οι Τούρκοι φαντάροι θα στέλνονταν να ανοίξουν καινούρια σφαγεία και για τους Κούρδους και για τους άλλους λαούς στην Ανατολία, αλλά και για τους ίδιους.

Κατέλαβαν το Αφρίν στη Συρία και εισβάλουν τώρα στο Βόρειο Ιρακ. Βομβαρδίζουν στρατόπεδα προσφύγων με δεκάδες άμαχους νεκρούς. Οργανώνουν εκτελέσεις και δολοφονίες ανταρτών. Καίνε εδάφη, διώχνουν τον πληθυσμό, κόβουν το νερό από ολόκληρες περιοχές.

Η αντίσταση των λαών όσο και του HPG και YJA STAR, κουρδικών οργανώσεων που σήμερα μάχονται εκεί, είναι πεισματώδης. Παρά την τεράστια διαφορά σε πολεμικά μέσα, παρά το ότι αντιμετωπίζουν τεθωρακισμένα, αεροσκάφη και drone, ο Τουρκικός στρατός έχει καθηλωθεί και άμαχοι αλλά και ο ανθός της νεολαίας και από τις δύο πλευρές χάνει τη ζωή του καθημερινά.

Την ίδια ώρα το Τουρκικό κράτος χρησιμοποιεί και «διπλωματικά» μέσα πολέμου. Ένα από αυτά είναι να προσπαθήσει να δημιουργήσει ρήγμα, όπως στην δεκαετία του 90, στους Κούρδους επιχειρώντας να προσεταιριστεί την κυβέρνηση του Ιρακινού Κουρδιστάν και να χρησιμοποιήσει τους μαχητές της, τους ονομαζόμενους Peshmerga, ενάντια στους Κούρδους του Βορείου Ιράκ και τους Κούρδους της Τουρκίας που στοιβάζονται σε στρατόπεδα ως πρόσφυγες. Διάφορα περιστατικά και προβοκάτσιες προσπαθούν να δημιουργήσουν κρίσεις και αντιπαλότητα στο κουρδικό στοιχείο και όχι μόνο. Την ίδια ώρα ο Ερντογάν προσφέρει ασφαλή διέλευση στους Κούρδους αντάρτες αν δεχτούν να εγκαταλείψουν τη μάχη και τους λαούς που υπερασπίζονται. Την ίδια πάλι ώρα, το μοναδικό κόμμα (HDP) στην Τουρκία που παλεύει για τα δικαιώματα των μειονοτήτων και είναι στην Τουρκική βουλή κηρύσσεται παράνομο. Και στη Σμύρνη, στα γραφεία αυτού του κόμματος ένα μέλος του, η Ντενίζ Ποϊράζ, δολοφονείται από παρακρατικό του Ερντογάν.

Το Τουρκικό κράτος είναι στην πρωτοπορία της καταστολής του Κουρδικού αγώνα αλλά δε δρα μόνο για τον εαυτό του. Παρά τις πομφόλυγες των ΗΠΑ και της ΕΕ προς τον Κουρδικό λαό, ο Ερντογάν έχει πάντα το θετικό νεύμα τους στις εκστρατείες που ξεκινάει. Το ΝΑΤΟ έχει τα δικά του σχέδια, που αφορούν όχι μόνο την Ανατολία αλλά και την Ανατολική μεσόγειο, και τα εφαρμόζει. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λίγες μέρες συναντήθηκε με την κυβέρνηση του Ιρακινού Κουρδιστάν μέχρι και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης. Κι εξυπηρετούνται κι άλλοι έτσι, όπως το Ιράν, ακόμα και η Ρωσία…

Ο Κουρδικός λαός είναι πάντα μόνος του, αυτό είναι το συμπέρασμα. Όπως κάθε λαός που δεν ακολουθεί την πεπατημένη των ιμπεριαλισμών, που δίνει το «κακό παράδειγμα» δοκιμάζοντας τρόπους αυτονομίας και ειρηνικής συνύπαρξης των λαών βασισμένους στην ελευθερία, την ισότητα και την άμεση λαϊκή συμμετοχή. Βασισμένους στην άρση των εθνικών, θρησκευτικών και έμφυλων διακρίσεων.

Ο Κουρδικός λαός είναι μόνος του σε σχέση με τους ιμπεριαλισμούς. Δεν είναι μόνος του όμως στις κοινωνίες. Από το κύμα αλληλεγγύης στις δυτικές πρωτεύουσες, ως τους χιλιαδες μαχητές από όλο τον κόσμο που πολέμησαν και πολεμάνε στις τάξεις των αντάρτικων οργανώσεων, το Κουρδικό είναι ένα διεθνές θέμα που συγκινεί και πρέπει να συνεχίσει να συγκινεί κάθε εκμεταλλευόμενο και καταπιεσμένο.

Από τη μεριά μας είμαστε και θα είμαστε στο πλευρό των Κούρδων συντρόφων και όσων αγωνίζονται.

Δε θα πάψουμε να καταγγέλουμε το ρόλο των μεγάλων δυνάμεων, αλλά και το ρόλο του Τουρκικού Κράτους. Το φασιστικό κράτος του Ερντογάν έχει απέναντί του πολύ περισσότερους/ες από όσους/ες αντιστέκονται στην επικράτεια του Τουρκικού κράτους και τα γειτονικά της εδάφη.

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΡΑΚ

Ρουβίκωνας

Tevgera Ciwanen Şoreşger (Επαναστατικό Κίνημα Νεολαίας)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ