Προς Βαρβάρους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απο τον Αντώνη Αντωνα

«Έχετε δρόμο μέχρι την κόλαση!»
Χωρίς δικά μου λόγια. Κάθε εικόνα και ολόκληρη εγκληματική ιστορία, για τα απεχθή εγκλήματα των Τούρκων, από γένεσης τους. Α. Αντωνάς.
ΙΔΟΥ… Θα πανηγυρίσουν πάλι με νταούλια και ζορνέδες, ακόμη μια ντροπιαστική γενοκτόνο «νίκη.»

76019F58 4DF7 4FED 9841 A97EFB12572A
Προσέξτε πίσω από Ερντογάν και Τατάρ … Τούρκοι με πολεμικές στολές και λάβαρα της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης το 1453… Μέγας προφητικός συμβολισμός …. Για την νέα Γαλάζια πατρίδα ….. ΤΟ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ! «UTANC VERICI ZAFER! SOYKIRIMLA!»
Εσείς δόλιοι σύμμαχοι, είστε συνυπεύθυνοι και συναυτουργοί, σε όλα τα εγκλήματα της άπιστης σας παλλακίδας Τουρκίας… ΕΣΕΙΣ! Αυτοί που συγχωρούν το έγκλημα γίνονται συνένοχοι. Βολταίρος.

03ACBC70 FA0D 4505 BA26 956352FD72C4

20η Ιουλίου 1974 – 20η Ιουλίου 2021. Νέα Άλωση….«Τούρκοι, όταν σας ρωτήσουν ποιος βομβάρδισε και λεηλάτησε εδώ, θα έχετε απάντηση;»

B3A557A0 D157 47B0 8E65 994F567D0CC0

Νεοσουλτάνος Ερντογάν: Δεν δέχομαι οδηγίες!
Επιτέθηκε κατά της ηγεσίας Ε.Ε., επειδή του ζήτησε χαμηλούς τόνους στην Κύπρο … Είμαστε στη Λιβύη, στο Αζερμπαϊτζάν, στη Συρία και στην Ανατολική Μεσόγειο και θα συνεχίσουμε να είμαστε εκεί. Με τη θέληση του Θεού, στις 20 Ιουλίου θα είμαι στη βόρεια Κύπρο. Θα είμαστε εκεί με μια μεγάλη ομάδα», ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στον Σαγγάριο. Mustafa Kamaci/Presidential Press Service Pool via A.P.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, επειδή του συνέστησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου. Ο κ. Ερντογάν ανακοίνωσε πως η Τουρκία θα κάνει νέες σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και κυρίως στην Κύπρο. Ο πρόεδρος της Τουρκίας, κατά την ομιλία του στον Σαγγάριο, δήλωσε πως ο ίδιος «δεν δέχεται οδηγίες από κανέναν» και εξήγησε με έντονο τρόπο: «Προχθές μίλησα με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και μου είπε “άκουσα ότι θα πάτε στην Κύπρο”, εγώ της απάντησα “ναι, θα πάω”. “Από εκεί να μη δίνετε σκληρά μηνύματα” μου επισήμανε και εγώ απάντησα “αν είναι έτσι, να μου πείτε και τα μηνύματα, που θα δώσω εγώ εκεί και να διαβάσω το κείμενο που θα δώσετε”. Δηλαδή, αυτοί ακόμη δεν έμαθαν ποιος είμαι. Εγώ είμαι παιδί αυτού του λαού. Εσένα πότε σου δόθηκε η εντύπωση πως ο Ερντογάν πραγματοποιεί ομιλίες με οδηγίες;».
Ο Τούρκος πρόεδρος ξεκαθάρισε πως η Αγκυρα δεν θα ακούσει τις συστάσεις της Ε.Ε. και θα πραγματοποιήσει άμεσα σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στην κυπριακή ΑΟΖ. «Εμείς το δικαίωμά μας το παίρνουμε όπως πρέπει και θα το πάρουμε. Στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο κυρίως σε όλες εκείνες τις θάλασσες θα συνεχίσουμε τις έρευνες πετρελαίου. Αυτή τη στιγμή, το πραγματοποιούμε; Το πραγματοποιούμε. Κάνουμε γεωτρήσεις; Κάνουμε. Πραγματοποιούμε σεισμικές έρευνες; Ναι, κάνουμε. Και λάβαμε μερικές ενδείξεις για φυσικό αέριο. Τώρα, στόχος μας είναι να βγάλουμε το αέριο από εκεί», τόνισε χαρακτηριστικά. Οι προθέσεις: Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως η Αγκυρα, αφού εξασφάλισε να μην της επιβληθούν κυρώσεις στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. και εισέπραξε δις από Ε.Ε., συνεχίζει τώρα την πολιτική της στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς να υποχωρεί στο ζήτημα των ερευνών. Η προαναγγελία γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ από τον ίδιο τον πρόεδρο της Τουρκίας θεωρείται πως δείχνει αυτή την πρόθεση. Η Τουρκία το 2020 είχε στείλει το «Ορούτς Ρέις» στην Ανατολική Μεσόγειο, αφού είχαν προηγηθεί οι σεισμογραφικές έρευνες και οι γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ. Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στο ταξίδι που θα κάνει στην Κύπρο. «Είμαστε και στη Λιβύη, και στο Αζερμπαϊτζάν, και στη Συρία, και στην Ανατολική Μεσόγειο, και θα συνεχίσουμε να είμαστε εκεί. Με τη θέληση του Θεού στις 20 Ιουλίου θα είμαι στη βόρεια Κύπρο. Θα είμαστε εκεί με μια μεγάλη ομάδα». Την Πέμπτη, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος «πέρασε» από κατεχόμενη Ελληνική Κύπρο για να συντονισθεί με την μαριονέττα τους Τατάρ, όσον αφορά πανηγύρια στις 20 Ιουλίου, είχε δηλώσει πως η Τουρκία θα πραγματοποιήσει γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και είχε υπογραμμίσει πως θα ανοίξουν και τα «Βαρώσια» υπό ΤΚ διοίκηση.. ( Από αρχαιοτάτων χρόνων, η Ελληνική ονομασία είναι Κωνσταντία Αμμόχωστος, αδελφή πόλη της Σαλαμίνας.)

D95FDEAE 16A0 4779 AE4E E2EFFBBBFE3F

7F89BAF4 6120 4755 9C59 7D94E3510184

Αυτοκίνητα εγκαταλελειμμένα από οικογένειες ΕΚ κατά την διαφυγή – εκτοπισμό τους, όταν οι Τούρκοι βομβάρδιζαν ανηλεώς την Αμμόχωστο, με τις απαγορευμένες εμπρηστικές βόμβες ΝΑΠΑΛΜ, όπως και ολόκληρη την Κύπρο..… Διακρίνονται παιδικά καρροτσάκια, κρεβατάκια, παιγνίδια, είδη ιματισμού….BARBARIANS!

Σενέρ Λεβέντ. Τα Βαρώσια είναι σαν ένας ομαδικός τάφος. Βεβηλώθηκε χωρίς πόνο. Και για χρόνια δεν κάναμε τίποτα γι’ αυτό. Αυτόν τον παράδεισο τον αφήσαμε εκεί. Έλιωσε..Διοργανώστε, συνεχίζει, και μια εκδρομή για τους ξένους τουρίστες, που τόσο θέλετε να γεμίσουν την περιοχή και όταν σας ρωτήσουν ποιος βομβάρδισε και λεηλάτησε εδώ «θα έχετε απάντηση;»

1974. 5000 σφαγιασθέντες άμαχοι και εθνοφρουροί ( 1,619 αγνοούμενοι) 30,000 εγκλωβισθέντες, 300,000 εκτοπισμένοι γηγενείς Κύπριοι από τις πατρογονικές τους εστίες, 800 αιχμάλωτες – όμηροι γυναίκες από 12 ετών μέχρι 82, που βάναυσα κακοποιήθηκαν από ανθρωποειδή χτήνη, 500 εκκλησίες συλημένες και λεηλατημένες, ιερά και όσια καταπατημένα, 37% των πατρίων εδαφών κατεχόμενα….

Και ας μην ξεχνάμε τις βάρβαρες ημέρες και πράξεις των γενοκτόνων Τούρκων, στην Ελληνική Μικρά Ασία…..

FDC9BFD2 1610 4235 821D BACF9C132931

Από βιβλίο του George Horton, του Αμερικανού προξένου στη Σμύρνη κατά το διάστημα 1911-17 και 1919-22, «Αναφορικά με την Τουρκία» (Report on Turkey), που απαρτίζεται από προξενικά ντοκουμέντα και δίνει αδιάψευστη εικόνα για τα θύματα Έλληνες και τους θύτες, αυτουργούς εγκληματίες πολέμων βαρβάρους Τούρκους, ανά τους αιώνες και από γένεσης τους.

Η δεκάχρονη θητεία του Χόρτον στην τουρκική επικράτεια, και μάλιστα σ’ εποχές κρισιμότατες, του έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσει, σε όλο τους το μεγαλείο, την τουρκική εγκληματική νοοτροπία και πολιτική, που τις καταγράφει με κάθε παρρησία.

Ενδεικτικά αποσπάσματα

«Ο συστηματικός εμπρησμός της Σμύρνης έγινε από τους στρατιώτας του Μουσταφά Κεμάλ με τον σκοπό να εξολοθρευθούν οι χριστιανοί της Μικράς Ασίας και να μην ξαναγυρίσουν ποτέ πια στην Πατρίδα τους. Βέβαιο είναι ακόμη, ότι εκτός από την φωτιά είχαν προσχεδιασθεί και οι σφαγές και οι λεηλασίες. Χιλιάδες υποφέρουν και αποθνήσκουν εις την Σμύρνην. Η κατάσταση αυτών των ανθρώπων υπερβαίνει πάσαν περιγραφήν. Δεν ενθυμούμαι επεισόδιον εις την ιστορίαν παρομοίων ανθρωπίνων συμφορών. ΄Εχοντες οπίσω των τα καιόμενα σπίτια των, οι άνθρωποι αυτοί μένουν επί ώρας και ημέρας εις την προκυμαίαν της Σμύρνης γυναίκες, άνδρες και παιδιά κραυγάζοντες και εκλιπαρούντες πλοία για να φύγουν».

«Πιστεύω ότι όλες αυτές οι σφαγές θα είχαν αποτραπεί, αν οι συμμαχικές δυνάμεις που στάθμευαν στο λιμάνι της Σμύρνης (στα γαλλικά, ιταλικά, βρετανικά και αμερικανικά πλοία) έδιναν στον Κεμάλ να καταλάβει ότι έπρεπε να αποφύγει τις βιαιότητες… Οταν όμως ο Κεμάλ βλέπει τις μεγάλες δυνάμεις του κόσμου να παρακολουθούν εκ του ασφαλούς από τα πολεμικά καράβια τους τις τρομερές του ενέργειες, είναι φυσικό να αποθρασύνεται και να προβαίνει σε ακόμα μεγαλύτερα εγκλήματα»

«Από τη στιγμή που η Κωνσταντινούπολη θα κατακυρωθεί στους Τούρκους… (αυτοί) θα στραφούν κατά των βαλκανικών κρατών αν όχι σήμερα ή αύριο, σίγουρα κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον. Η ειρήνη στην Ευρώπη θα βρίσκεται πλέον σε διαρκή κίνδυνο, γιατί η τουρκική φυλή δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για τις τέχνες της ειρήνης ξέρει μόνο από πόλεμο και καταστροφές. Ο Τούρκος δεν μπορεί να απόσχει από πολεμικές ή επιθετικές ενέργειες. Οποιος κάνει σχέδια, βασιζόμενος στις υποσχέσεις των Τούρκων ή σε άλλες αισιόδοξες εικασίες, θα απογοητευτεί οικτρά. Οσο για τους πολιτικούς που φαντάζονται διαφορετικά σχήματα για το μέλλον, χτίζουν πύργους στην άμμο»

«Ολες οι σφαγές που έχουν γίνει στην ιστορία του τουρκικού λαού σε βάρος πληθυσμών, διατάσσονταν πάντα από ανώτερες αρχές και δεν αποτελούσαν πρωτοβουλία κατώτερων αξιωματικών ή αυθόρμητες βιαιότητες του όχλου. Οποιος πιστεύει ότι οι δυνάμεις του Μουσταφά Κεμάλ διέπραξαν τα προαναφερόμενα εγκλήματα στη Σμύρνη ξεφεύγοντας από τον έλεγχο του ηγέτη τους και ότι ο ίδιος τις χαλιναγώγησε αμέσως μόλις ανάκτησε τον έλεγχο της κατάστασης, δεν έχει ιδέα από τουρκική ιστορία και από τον τρόπο που λειτουργεί η Εγγύς Ανατολής»

«Δεν υπάρχει στην ανθρώπινη ιστορία λαός, σαν τον τουρκικό, ο οποίος να επιδίδεται σε τόσο συστηματικές μαζικές εκκαθαρίσεις»

Οι σφαγές κατά Ελλήνων και Αρμενίων και άλλων μειονοτήτων, από τους Τούρκους έκαναν τον Αμερικανό Πρόξενο στην Σμύρνη Τζωρτζ Χόρτον (George Horton) να γράψει στο τέλος:
«Ένα από τα δυνατότερα συναισθήματα που πήρα μαζί μου απ’ τη Σμύρνη ήταν το συναίσθημα της ντροπής, διότι άνηκα στο ανθρώπινο γένος»
«Οι σφαγές… που στιγματίζουν τους Τούρκους, δεν θα είχαν συμβεί ποτέ, αν δεν υπήρχε στο Κοράνι, το παράδειγμα του Μωάμεθ, ο πόθος για αρπαγή και το πάθος για λεηλασία. Οι παλαιότερες αγριότητές τους, όμως, βουλιάζουν στην ασημαντότητα, όταν τις συγκρίνει κανείς με τις γενικές σφαγές που διέταξε ο Αβδούλ Χαμίτ, ο Ταλαάτ Πασάς και ο Μουσταφά Κεμάλ»
Αμερικανός Πρόξενος στην Σμύρνη Τζωρτζ Χόρτον (George Horton).

«Φονεύετε τους απίστους όπου και αν τους βρίσκετε….» (2: 190-193). Κοράνι.
Κοράνι 9:29 «Πολεμήστε εκείνους που δεν πιστεύουν στον Αλλάχ, ούτε στην Ημέρα της Κρίσεως, ούτε θεωρούν απαγορευμένο εκείνο που έχει απαγορεύσει ο Αλλάχ και ο Αγγελιοφόρος-Του, ούτε παραδέχονται τη θρησκεία της Αλήθειας, απ’ τους Ανθρώπους του Βιβλίου, [Χριστιανοί και Εβραίοι] μέχρις ότου πληρώσουν το φόρο υποταγής, κ’ αισθάνονται καθυποταγμένοι.»

Η γνωστή, εκείνα τα χρόνια Αμερικανίδα ιατρός M. C. Elliott, που επί πολλά χρόνια είχε υπηρετήσει σε νοσοκομεία της Εγγύς Ανατολής, κατέθεσε τις εμπειρίες της, σύμφωνα με τις οποίες περιέθαλψε εκατοντάδες βιασμένες από Τούρκους χριστιανές κοπέλες και άκουσε για αμέτρητες άλλες τέτοιες περιπτώσεις, αλλά δεν είδε ούτε μία Τουρκάλα σε αντίστοιχη κατάσταση.

Αμερικανοί μάρτυρες διηγούνται ιστορίες για πυρπολήσεις αρρώστων μέσα σε νοσοκομεία και παιδιών μέσα σε σχολεία. Σύμφωνα δε με τον ανταποκριτή των Τάιμς του Λονδίνου, πολλοί Χριστιανοί κάηκαν μέσα στις εκκλησίες τους, όταν αφού κατέφευγαν σε αυτές, οι Τούρκοι τούς έβαζαν επί τούτου φωτιά.

«Ο Κεμάλ γιόρτασε το θρίαμβό του με τη μεταβολή της Σμύρνης σε τέφρα και την τεράστια σφαγή του εκεί χριστιανικού πληθυσμού», έγραψε στα απομνημονεύματά του ο Ουΐνστον Τσώρτσιλ

Η Τουρκία είναι ο μεγάλος ασθενής της Ευρώπης, Τσάρος Νικόλαος.

Οι Τούρκοι είναι προτιμότερο να εξοντωθούν, παρά να κατακτηθούν… την εξόντωση τους προτιμούσε ο Ναπολέων….

666F7ACD 5380 4F16 9E66 520E99068D8D

Οι τυμβωρύχοι έχουν το θράσος να αναρτούν τις σημαίες κατοχής, επί των λεηλατημένων νεκρών Ελληνοκυπριακών κτιρίων φαντασμάτων στην Αμμόχωστο μας …. Δεν υπάρχει σημαία τόσο μεγάλη για να καλύψει την ντροπή το να σκοτώνεις αθώους ανθρώπους…
HowardZinn.

Αυτή η χώρα πέρασε από την βαρβαρότητα στην παρακμή χωρίς ποτέ να γνωρίσει τον πολιτισμό
Τσώρτσιλ

«Από την πρώτη μαύρη μέρα που μπήκαν στην Ευρώπη, οι Οθωμανοί Τούρκοι, ήταν το μόνο δείγμα της ανθρωπότητας που έδειξε τη μεγαλύτερη έλλειψη ανθρωπισμού. Οπουδήποτε κι αν πήγαν, μια πλατιά κηλίδα αίματος έδειχνε τα ίχνη της διαβάσεώς τους και σ΄ όλη την έκταση της κυριαρχίας τους ο πολιτισμός εξαφανιζόταν».
Γλάδστων, Πρωθυπουργός της Βρετανίας, 1876

«Δεν υπάρχει περίπτωση στην Ευρώπη, στην Ασία ή στην Αφρική, η εγκαθίδρυση της τουρκικής κυριαρχίας να μην είχε σαν συνέπεια την υποβάθμιση του πολιτισμού. Η Τουρκία, όπου βγήκε νικήτρια έφερε την καταστροφή».
Κλεμανσώ, πρωθυπουργός της Γαλλίας (Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος)

«Για την τουρκική λογική το σπαθί αποτελεί το πιο σίγουρο μέσον επίλυσης των προβλημάτων».
Ντομινίκ Ντυφούρ ντε Πραντ, Γάλλος διπλωμάτης (Dominique Dufour De Pradt 1759-1837)

Τούρκοι διαβήκαν. Χαλασμός, θάνατος πέρα ως πέρα.
Β. Ουγκώ.

Οι Τούρκοι είναι ο λαός της οργής του Θεού.
Μαρτίνος Λούθηρος, 1483-1546, Γερμανός θεολόγος, Μεταρρυθμιστής

Απαγορεύεται να σκοτώνεις. Γι’ αυτό, όλοι οι δολοφόνοι τιμωρούνται, εκτός αν σκοτώνουν σε μεγάλους αριθμούς και υπό τον ήχο σαλπίγγων.
Βολταίρος, 1694-1778, Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας
Ο πολιτισμός τελειώνει όταν δραπετεύουν απ’ αυτόν οι βάρβαροι.
Καρλ Κράους, 1874-1936, Αυστριακός συγγραφέας

Όποτε μαθαίνουμε για μια γενοκτονία στη Μικρά Ασία, όλοι υποθέτουν ότι έγινε μετά από διαταγές του ενός ή του άλλου. Κανένας δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται ότι απλά μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που κάπου-κάπου τους αρέσει να σκοτώνουν τους γείτονές τους.
Hector Hugh Munro (Saki), 1870-1916, Βρετανός διηγηματογράφος.

240C7968 7879 4CB8 BF2E 9BF22EE61389

Αναδημοσιεύσεις – Επιμέλεια από Αντώνη Αντωνά. www.ledrastory.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ