Ανθρωπισμός ΝΑΙ, βλακεία ΟΧΙ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γραφει ο Γιώργος Βενετσανος
Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών πέρσι έλεγξε μερικές ΜΚΟ στη Λέσβο, και αυτά που βγήκαν στην επιφάνεια τρομάζουν. Συνολικά 35 μέλη των τεσσάρων ΜΚΟ διευκόλυναν τη διακίνηση παράτυπων μεταναστών και προσφύγων από την Τουρκία στη Λέσβο χρησιμοποιώντας «παράνομες μεθόδους και διαδικασίες», ενώ τα μέλη τους ελέγχονται, μεταξύ άλλων, εκτός από την διακίνηση μεταναστών και για κατασκοπεία. Πρόκειται για υπηκόους Γερμανίας, Γαλλίας, Ελβετίας, Αυστρίας, Νορβηγίας και Βουλγαρίας, ενώ οι δύο από τις υπό έρευνα μη κυβερνητικές οργανώσεις έχουν την έδρα τους στο Βερολίνο, στην ίδια μάλιστα διεύθυνση.

Προσέξτε τώρα τα άτομα αυτά με τα «κατ΄επίφασιν ανθρωπιστικά κίνητρά τους», που έχουν γεμίσει τα νησιά μας και την ενδοχώρα με παράνομους μετανάστες από την Αφρική και την Ασία από ποιες χώρες είναι:

· ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Δεν θέλει πλέον να ακούσει για μετανάστες ή πρόσφυγες, ενώ η γερμανική κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να απαλλαγεί από αρκετές χιλιάδες έχει προτείνει στην Ελλάδα να αναλάβει τα έξοδα για τη διαμονή των προσφύγων που επιστρέφουν από τη Γερμανία. Πρόταση για γέλια και για κλάματα, άνθρωποι χωρίς πατρίδα θέλουν να τους στείλουν στην Ελλάδα να μείνουν, ωραία και δουλειά μηδέν. Βρε εδώ δεν έχουμε να ποτίσουμε το δικό μας μποστάνι, θα ποτίζουμε τα ξένα; Εκτός και αν έρθουν οι Γερμανοί και επενδύσουν χοντρά στην χώρα δημιουργώντας χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, έτσι ώστε να χωρέσουν και οι φιλοξενούμενοι μας, αλλά ξέχασα αυτοί πάνε Τουρκία. Ελπίζω βέβαια να μην βρεθεί πολιτικός δικός μας να την αποδεχθεί, γιατί όχι μόνο δεν θα δώσει λύση, αλλά θα δημιουργήσει και τεράστια εσωτερικά προβλήματα και αυτό λόγω της παρατεταμένης ανεργίας, οι δουλειές είναι στην Γερμανία όχι εδώ.
· ΓΑΛΛΙΑ: Ο Μακρόν προωθεί αυστηρότερο πλαίσιο για τη μεταναστευτική πολιτική
«Η Γαλλία δεν μπορεί να δέχεται όλους τους ανθρώπους, εάν θέλει να τους δέχεται καλά», επισήμανε ο Μακρόν. «Δεν μπορούμε να είμαστε μια χώρα που είναι υπερβολικά ελκυστική. Πρέπει να παρέχουμε άμεσα άσυλο σε εκείνους που χρήζουν της προστασίας μας. Όσοι δεν επιτρέπεται να μείνουν επειδή εισήλθαν παρανόμως ή καθότι δεν έχουν δικαίωμα σε άσυλο, πρέπει να επαναπροωθούνται πολύ πιο αποτελεσματικά».
· ΕΛΒΕΤΙΑ: Μία από τις πιο σκληρές στην Ευρώπη νομοθεσίες κατά των μεταναστών ενέκριναν, οι πολίτες της, με σχεδόν 70% τασσόμενοι υπέρ της πρότασης με βάση την οποία η Ελβετία θα κλείνει από εδώ και στο εξής τις πόρτες της στα θύματα των πολέμων και των πολιτικών διώξεων εάν δεν είναι σε θέση να παρουσιάσουν έγκυρα χαρτιά εντός 48 ωρών. Η πρόταση έγινε δεκτή και στα 26 καντόνια της Ελβετίας, ενώ προηγουμένως είχε εγκριθεί από την πολυκομματική κυβέρνηση και τη Βουλή και αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί καθόλου τυχαίο. Με τη νέα νομοθεσία θα αποτραπεί η επ’ αόριστον παραμονή στη χώρα των παράνομων μεταναστών, ενώ οι πραγματικοί πρόσφυγες θα έχουν καλύτερη μεταχείριση. Όσοι αρνούνται να φύγουν παρότι απορρίφθηκε η αίτησή τους για πολιτικό άσυλο θα αποκλείονται από την κοινωνική πρόνοια. Οι ενήλικες θα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο φυλάκισης έως και δύο ετών, ενώ τα παιδιά θα απειλούνται και αυτά με φυλάκιση ενός έτους!!!
· ΑΥΣΤΡΙΑ: Ο καγκελάριος Κουρτς προειδοποίησε πως εκατομμύρια ανθρώπων θα μπορούσαν να ξεκινήσουν για την Ευρώπη «εάν πέσουν τα τουρκο-ελληνικά σύνορα», ενώ επανέλαβε την πάγια θέση του, ενάντια στην υποδοχή επιπλέον, νέων προσφύγων και μεταναστών στη χώρα, ακόμη και παιδιών ή γυναικών, αναφέροντάς χαρακτηριστικά ότι: «όποιος υποδέχεται γυναίκες και παιδιά, υποδέχεται το ίδιο καλά τους πατέρες και τους άνδρες».
· ΝΟΡΒΗΓΙΑ: «Με άγριες διαθέσεις έναντι των προσφυγικών ροών, η κυβέρνηση της Νορβηγίας ανακοίνωσε την πρόθεσή της να επαναπροωθεί όλους τους πρόσφυγες που φτάνουν στο έδαφος της χώρας από κάποιο άλλο κράτος του χώρου Σένγκεν, κατά κύριο λόγο τη Σουηδία.»
· ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Τα χερσαία σύνορα ανάμεσα σε Τουρκία και Βουλγαρία είναι 259 χιλιόμετρα – παρόλα αυτά πρόσφυγες και μετανάστες δεν συρρέουν εκεί και αυτό γιατί σύμφωνα με τα βουλγαρικά ΜΜΕ, Η Βουλγαρία έχει πολύ κακή φήμη ως χώρα ανάμεσα στους πρόσφυγες και μετανάστες. Κυκλοφορούν ειδήσεις ότι οι αστυνομικοί χτυπούν και κακοποιούν τους παράτυπους μετανάστες, τους ληστεύουν ή τους συλλαμβάνουν και τους βασανίζουν ομάδες πολιτοφυλακής.

Σε όλους αυτούς λοιπόν τους «ανθρωπιστές» από τις χώρες που αναφέραμε έχω μια πρόταση, αφού νοιάζονται τόσο πολύ ας τους κατανέμουν στις δικές τους χώρες (αν τους δεχτούν) όχι να λειτουργούν όπως αποδείχθηκε ύπουλα εναντίων του έθνους των Ελλήνων, το οποίο φροντίζουν να το αλλοιώσουν και το χειρότερο από όλα δεν είναι αυτοί, αλλά το ότι βρίσκουν και κάποιες, ευτυχώς λίγες πρόθυμες φωνές εντός των συνόρων μας.

Από ότι είδαμε οι χώρες τις Ευρώπης μια προς μια κλείνουν τις πόρτες, όσο για την πατρίδα μας είναι γνωστό και το αποδείξαμε, ότι ο ανθρωπισμός για τον Έλληνα ξεκινά από αρχαιοτάτων χρόνων, με την Ικεσία που ήταν θεσμός στην Αρχαία Ελλάδα και οι ικέτες προστατεύονταν από έναν άγραφο νόμο με ασυλία, ενώ προστάτης των ικετών θεωρούνταν ο Ικέσιος Δίας. Όταν οι Έλληνες πέρασαν στο χριστιανισμό άλλαξε μορφή η ασυλία – ικεσία αλλά η ουσία του ανθρωπισμού παρέμεινε ως λογική συνέχεια και αποδεικνύεται έμπρακτα απέναντι σε ανθρώπους που την ζητούν.

Προσέξτε όμως, άλλο πράγμα είναι ο ανθρωπισμός και άλλο η βλακεία, η εκμετάλλευση και το πρακτοριλίκι για αυτο η Ελλάδα οφειλει να προστατευθεί απεναντι σε τετοια φαινομενα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ