Ζωή με χλιδή, όχι αστεία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γραφει ο Γιώργος Βενετσανος
Την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2% από 1ης Ιανουαρίου 2022, από τα 650 ευρώ που είναι σήμερα, στα 663 ευρώ τον μήνα ή 773,5 ευρώ αν συνυπολογιστεί το γεγονός ότι καταβάλλονται 14 μισθοί τον χρόνο (μέχρι στιγμής), ενέκρινε τη Δευτέρα το υπουργικό συμβούλιο, που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό.

Τι μεγαλεία είναι αυτά, τι αντίσταση απέναντι στον ΣΕΒ; Η αριστερά στην πράξη κοντά στον εργαζόμενο και στα προβλήματα του. Βρε τους είχαμε παρεξηγήσει τους ανθρώπους που νομίζαμε ότι είναι συντηρητική δεξιά. Ποιος ΣΥΡΙΖΑ και κολοκύθια, αυτοί εδώ είναι αριστερά με το Α κεφαλαίο.

Και βεβαίως το αποδεικνύουν στην πράξη, ούτε ένα, ούτε δύο, 62 ολόκληρα λεπτά αύξηση δοθήκαν και μην μου πείτε ότι είναι λίγα, για όνομα του θεού θα είστε και αχάριστοι. ξέρετε τι αγοράζεται με 62 λεπτά; Από ένα κουλούρι μέχρι ένα λουκουμά στις εκπτώσεις!!!

Το τι άνοδο έχει να δει η αγορά δεν περιγράφεται, τώρα όλοι θα τρέξουν να αγοράσουν, τι ρούχα, τι παπούτσια, τι είδη πρώτης ανάγκης, χρήμα με ουρά, όρεξη να έχει ο λαός να χαλάει. Όχι σαν κάποια άλλη κακή κυβέρνηση, να βρε παιδί μου αυτή του ΣΥΡΙΖΑ που είχε δώσει στους εργαζόμενους 11%, μα αύξηση ήταν αυτή; Έλεος πια με αυτούς τους αριστερούς.

Να αυτή είναι κυβέρνησαρα η σημερινή, έχω να το λέω, και τι δεν έχει κάνει για να κράτα τον εργαζόμενο κοντά στην εργασία του. Τι κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, τι αύξηση του ωραρίου στις 10 ώρες (όχι θα τους έχει να γυρνάνε σαν ρεμπεσκέδες από εδώ και από εκεί), τι πληρωμή των υπερωριών με ρεπό (σου λέει αφού θα εργάζεσαι 10ωρο πάρε και κάνα ρεπό άνευ απολαβής να ξεκουραστείς βρε παιδί μου). Δεν μπορείς να πεις τίποτα, όλα τα σκέφτεται, και τα τακτοποιεί και αφού ολοκλήρωσε αυτές τις ρυθμίσεις έκανε και την μεγαλειώδη κίνηση να δώσει 2% αύξηση στους εργαζόμενους, μιλάμε ζωή στην χλίδα όχι αστεία.

Συμπατριώτες έτσι και για να σοβαρευτούμε, το 2% δεν φτάνει ούτε για κουλούρι πλέον, όχι για να ζήσης με αξιοπρέπεια, κάτι που φρόντισαν να γίνει άγνωστη λέξη για τον εργαζόμενο, που έγινε απασχολήσιμος και έτσι όπως το πάνε σε λίγο θα είναι δούλος, μια και δεν θα δουλεύει για να ζει, αλλά θα ζει για να δουλεύει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ