Αντί να παραιτηθεί η Σακελλαροπούλου για το Σινούκ, παραιτείται ο διοικητής της αεροπορίας στρατού!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Διοικητής Αεροπορίας Στρατού Γιώργος Κουμεντάκης και ενώ σήμερα έγινε σύσκεψη που μεταξύ άλλων διερευνούσε τυχόν ευθύνες στο χειρισμό των ελικοπτέρων Σινούκ στις καταστροφικές πυρκαγιές.

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο του OPEN ο δημοσιογράφος Κώστας Αλατζάς, η παραίτηση φέρεται να σχετίζεται με το πώς επιχείρησαν τα στρατιωτικά ελικόπτερα Σινούκ στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Το μείζον θέμα όμως είναι ότι την ώρα που η Ελλάδα είχε τυλιχτεί στις φλόγες, απασχολήθηκε ένα ελικόπτερο Σινούκ για να μεταφέρει την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου από την Νάξο όπου παραθέριζε «αμέριμνη», στην Αθήνα προκειμένου να κάνει δηλώσεις μερικών δευτερολέπτων μπροστά στην κάμερα, από το συντονιστικό κέντρο της πυροσβεστικής!

Μιλάμε για ένα μείζον σκάνδαλο, καθώς η Νάξος διαθέτει και αεροπορική και ακτοπλοϊκή σύνδεση, που θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιήσει η πρόεδρος για την απολύτως αχρείαστη παρουσία της και δήλωση της.

Ειδικά όταν επί πέντε ημέρες που η Ελλάδα καιγόταν, η ίδια ήταν άφαντη παραθερίζοντας. Ενώ την στιγμή που απασχολήθηκε το ελικόπτερο Σινούκ για να την μεταφέρει από τις διακοπές της, υπήρχε απόλυτη αναγκαιότητα σε πτητικά μέσα, όπως κατήγγειλαν εκατοντάδες κάτοικοι και παράγοντες, ειδικά στην Βόρεια Εύβοια.

Η παραίτηση λοιπόν του Γιώργου Κουμεντάκη για την «χρήση των Σινούκ» την στιγμή που η πτήση της ντροπής έγινε με ευθύνη της προεδρίας της δημοκρατίας, εμπλέκει ευθέως το στράτευμα σε μία υπόθεση πολιτικής και πολιτειακής αναλγησίας. Γεγονός ανεπίτρεπτο, προκλητικό, επικίνδυνο για την πατρίδα και την Δημοκρατία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ