Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 2022

Εξαιρετική ανάλυση! Η διαφορά του Καραμανλή με τον Μητσοτάκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τριπλές κάλπες σε Ελλάδα, Τουρκία και Κύπρο

Από τον Νίκο ΣταυρουλάκιΤρεις στρατιωτικό-διπλωματικές κινήσεις της Αθήνας στο...

Ο Πληθυσμός της Ελλάδας την Ομηρική εποχή – Ο ρόλος της Πύλου

του Χρυσόστομου ΤσιρίδηΓνωρίζοντας "άγνωστες" πλευρές για τον ΓΕΝΑΡΧΗ του...

Κιβωτός της σωτηρίας για… ποιούς;

Μετά τον ορυμαγδο των όσων ακούγονται και καταγγέλλονται για...

Για γέλια και για κλάματα

Διαβάζω στο Ανθολόγιο Ε’-Στ’ Δημοτικού, σελ. 85: "Ένα βράδυ...

Γιώργος Βενετσάνος: Άθεοι χριστιανοί

Γράφει ο Γιώργος ΒενετσάνοςΜικρός είχα μάθει ότι χριστιανός...

Διευθυντής επί θητεία

Πρωτοσέλιδη (Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 29/11) αναγγελία για την επιλογή 14.000...

Οι δημογραφικές εξελίξεις του 21ου αιώνα

Βαγγέλης Χωραφάς Το Ταμείο Πληθυσμού των Ηνωμένων Εθνών (UNFPA) ανέφερε,...

Η κατάρα του πεύκου

Το έλατο της πλατείας Συντάγματος και οι διαφορές μου...

Αθέατες τεχνικές αφήγησης του Ομήρου: Φιλοτεχνώντας το διαχρονικό προφίλ της “μάνας”

του Χρυσόστομου Τσιρίδη.Εικόνα Διαδικτύου.(Για να μην ξεχνάμε, μέσα...

H Ιωάννα Λιούτα για την ακρίβεια και τις τιμές των ακινήτων

ΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΕΙΔΗ...

Αυτή είναι η πραγματική εικόνα της οικονομίας

Γράφει η Ιωάννα ΛιούταΗ κυβέρνηση προσπαθεί...

Πάμε σαν άλλοτε (;)

Κώστα Δημ Χρονόπουλου Πάμε σαν άλλοτε, σαν προχθές, εχθές, σήμερα...

Γιώργος Βενετσάνος: Είδε και αποείδε ο Ρωμιός

Γράφει ο Γιώργος ΒενετσάνοςΤελικά με τα έτσι και τα...

ΠΑΚ Θεσσαλίας: Άλλα στα λόγια, άλλα στα χαρτιά για την ενίσχυση των κτηνοτρόφων!

Μια ακόμα δυσάρεστη έκπληξη επεφύλαξε η πολιτική ηγεσία του...

Είθισται να λέγεται ότι «στην πολιτική είναι όλοι ίδιοι». Υπάρχει όμως ένα εξαιρετικά επίκαιρο επιχείρημα που καταρρίπτει αυτή την οπτική. Ένα επιχείρημα που μάλιστα βρίσκει την πλήρη εφαρμογή του εντός της ίδιας παράταξης. Της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και της οποίας σήμερα ηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: newsbreak.gr

Ο κύριος Μητσοτάκης λοιπόν, ανακοίνωσε αιφνιδίως διά του κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι θα ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου να εγγράψει την κόρη του στο πανεπιστήμιο. Τα συμπεράσματα αυτής της κίνησης ειπώθηκαν από πολλούς και δεν θα το επαναλάβω. Όπως, η πλήρης απώλεια ενσυναίσθησης του πρωθυπουργού που ανακοινώνει αυτό το ταξίδι και την σκοπιμότητα του, την ώρα που δεκάδες χιλιάδες ελληνόπουλα έμειναν εκτός πανεπιστημίων με δική του απόφαση. Ενώ ταυτόχρονα ουδείς άλλος Έλληνας γονιός του οποίου το παιδί σπουδάζει σε αμερικανικό πανεπιστήμιο, μπορούσε να κάνει το ίδιο, διότι απλούστατα οι ΗΠΑ δεν δίνουν βίζα στους Έλληνες για αυτόν τον σκοπό. Γεγονός φυσικά που ούτε το έθιξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις πρόσφατες συναντήσεις του με αμερικανούς αξιωματούχους. Τι τον νοιάζει άλλωστε…

Τα παιδιά του Κώστα Καραμανλή

Ενώ λοιπόν όλη η Ελλάδα μάθαινε πως η κόρη του πρωθυπουργού θα φοιτήσει σε ένα πανάκριβο αμερικανικό πανεπιστήμιο, χωρίς να χρειαστεί να μπει στην «βάσανο» των πανελληνίων και να αποδείξει εαυτόν, σε μία άλλη μεγάλη πολιτική οικογένεια, συνέβαινε κάτι πολύ διαφορετικό.

Και τα δύο παιδιά του Κώστα Καραμανλή, ο Αλέξανδρος και η Αλίκη, συμμετείχαν κανονικά στις πανελλήνιες εξετάσεις, επιτυγχάνοντας μάλιστα την είσοδο τους στις σχολές της αρεσκείας τους. Η Αλίκη στις πολιτικές επιστήμες, και ο Αλέξανδρος στην διοίκηση επιχειρήσεων.

Τα μήλα λοιπόν έπεσαν κάτω από τη μηλιά. Διότι και ο Κώστας Καραμανλής είχε επιτύχει την εισαγωγή του στην Νομική Αθηνών, φυσικά μέσω πανελληνίων εξετάσεων, την οποία τελείωσε με υψηλότατο βαθμό. Η συνέχεια όμως είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Ο Κώστας Καραμανλής ακολούθως έκανε το διδακτορικό του στην διπλωματική ιστορία, στο Πανεπιστήμιο Tufts της Βοστόνης.

Η διδακτορική του διατριβή έχει κάνει διεθνή καριέρα με πάμπολλες παραπομπές. Μάλιστα του είχε προταθεί να κάνει ακαδημαϊκή σταδιοδρομία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, τότε όμως ήταν που αποφάσισε να μπει στην πολιτική.

Και στην περίπτωση του Κυριάκου Μητσοτάκη όμως, το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά. Διότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ουδέποτε μπήκε στην δοκιμασία των πανελληνίων εξετάσεων. Έφυγε τράνζιτ στο εξωτερικό, δεν τόλμησε φυσικά να κάνει διδακτορικό, γύρισε όπως έφυγε για να διοριστεί επί κυβέρνησης Σημίτη στην εθνική τράπεζα, σε μία παχυλά αμειβόμενη θέση.

Ως αντάλλαγμα του βολέματος του «άριστου» υιού του, ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, είχε μετατραπεί στο μεγαλύτερο υπερασπιστή του τότε διοικητή της τράπεζας, του μακαρίτη Καρατζά, ακόμα και όταν αυτός βρισκόταν στο στόχαστρο της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης του Κώστα Καραμανλή.

Η υπόθεση των σπουδών των τέκνων λοιπόν, αποκαλύπτει περίτρανα την διαφορά του Κώστα Καραμανλή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Συνιστά όμως και μία πειστική πολιτική εξήγηση για την χαοτική διαφορά της πολιτικής που ακολουθούν και ακολούθησαν οι δύο άνδρες ως πρωθυπουργοί, εκλεγμένοι μάλιστα με την ίδια παράταξη.

Ο Κώστας Καραμανλής επέδειξε πολιτική αξιοπρέπεια, αγωνίστηκε για την εθνική ενότητα, δεν συνεργάστηκε με τα άκρα, εφάρμοσε την πεμπτουσία της Δημοκρατίας: Την αρχή που επιβάλλει σε μία δημοκρατική κυβέρνηση να λειτουργεί προς όφελος των αδύναμων και όχι των ισχυρών. Μέχρι που ηττήθηκε από τις δυνάμεις της διαφθοράς και του λαϊκισμού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πράττει ακριβώς τα αντίθετα. Νομοθετεί προς όφελος των ισχυρών, συνεχίζοντας το έργο του Κώστα Σημίτη. Έχοντας ενσωματώσει τα άκρα, κρίνεται πλέον ως ο μεγαλύτερος λαϊκιστής πρωθυπουργός στην ιστορία της μεταπολίτευσης. Δεν διαθέτει κανένα σεβασμό για τους «αδύναμους», την ελληνική φύση, τα συμφέροντα του έθνους, την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας, τον σεβασμό στα ήθη και τα έθιμα του ελληνικού λαού.

Και το χειρότερο, δείχνει να θεωρεί τα ανωτέρω αυτονόητα και δεν διστάζει να τα δηλώνει δημόσια! Από το κλείσιμο των νοσοκομείων την ώρα που η πανδημία καλπάζει, διότι αυτό θα έκανε εάν δεν τον είχε προλάβει η πανδημία, από την απόφασή του να εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες στις καμένες εκτάσεις, λέγοντας με αφοπλιστική αφέλεια στη βολή μα που αλλού να βάλουμε τόσες ανεμογεννητριες κλπ. Και φυσικά τον όλεθρο διχασμό, αφού θα μείνει στην ιστορία ως ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που καταφέρθηκε σκαιότατα τον μισό πληθυσμό. Ένας άνθρωπος όμως ο οποίος απεχθάνεται τους μισούς Έλληνες, γιατί να σέβεται τους άλλους μισούς;

Περιττεύει φυσικά να αναφερθώ στον Προκόπη Παυλόπουλο και το εμβληματικό μορφωτικό το επίπεδο και το «Καραμανλικό ήθος» που του στέρησε την προεδρία. Με διδακτορικό doctorat d’État στο Παρίσι, όπου αργότερα το 1983 εξελέγη και επισκέπτης καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Παρισιού, είναι απολύτως αναμενόμενο γιατί «έπρεπε να φύγει» και να αντικατασταθεί από μία απόφοιτο νομικής σχολής με θολό παρελθόν. Η οποία, στην γραμμή Μητσοτάκη, δεν δίστασε να αρθρογραφήσει υπέρ της επιβολής της μειοψηφίας, απέναντι στην πλειοψηφία. Ήταν όντως η, κατά τον Μητσοτάκη, καταλληλότερη. Ή καλύτερα, η καταλληλότερη για τον Μητσοτάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι σημαίνει η ελληνική γλώσσα λίγοι από μας το γνωρίζουν

Η Αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες...

Σάλος στο Cash or Trash: Παιχτρια προσπάθησε να πουλήσει τεκτονική στολή

Ένα εντελώς ασυνήθιστο αντικείμενο ειδαν οι τηλεθεατές του Cash...

Γιατί ο Παρθενώνας μένει όρθιος επί 2.500 χρόνια ενώ δεν έχει θεμέλια

Το μυστικό αποκαλύπτεται μετά από μελέτες που δείχνουν ότι,...

Με ποιο σκεπτικό οι αρχαίοι Έλληνες ονόμασαν τους πλανήτες

Όλοι ξέρουμε τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος οι...

Πανελλήνια ανησυχία για τον Βασιλακόπουλο: Μήπως τον ψέκασαν;

Ο υπέρμαχος της χρήσης μάσκας και των λοκντάουν, τώρα...

Τελεσίγραφο του Αλέξη Παπαχελά στον Κυριάκο Μητσοτάκη με πρωτοσέλιδο άρθρο στην Καθημερινή

Σημαντική η παρέμβαση της «Καθημερινής της Κυριακής».Η εφημερίδα, με...

Ζατρίκιον: Η αρχαιοελληνική επινόηση που κατέκτησε τον κόσμο

Το σκάκι που όλοι γνωρίζουμε σήμερα είναι το αρχαιοελληνικό...

Σάλος με την Ηλιανα Μαυρομάτη, κόρη της Λιλας Καφαντάρη που πρωταγωνιστεί στη σειρά Αυτή η...

Χρειάστηκε να περάσουν δέκα χρόνια ενασχόλησης με την υποκριτική,...