Εισαγγελέας σε μεγάλη Μητρόπολη – Απο κοντά και η δίωξη οικονομικού εγκλήματος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αδυναμία αρκετών πια Μητροπολιτών να διοικήσουν τις επαρχίες τους δεν είναι νέο φαινόμενο. Το πρόβλημα «μητροπολιτικής ακυβερνησίας» παραμένει έντονο σε πολλές Μητροπόλεις.

Από την εφημερίδα Ορθόδοξη ΑΛΗΘΕΙΑ

Κάποιοι Αρχιερείς είχαν τη γενναιότητα να υποβάλουν την παραίτησή τους, βλέπε την περίπτωση του Μητροπολίτη Θήρας. Άλλοι να ζητήσουν την τοποθέτηση έξαρχου, όπως έκανε ο μακαριστός Μητροπολίτης Περιστερίου όταν διαπίστωσε τις δυνάμεις του να τον εγκαταλείπουν. Υπάρχει και η περίπτωση, λένε, του Μητροπολίτη Φλωρίνης, ο οποίος πιστεύει πως ολοκλήρωσε το έργο του και ήρθε η ώρα να δώσει τη σκυτάλη στους νεότερους.

Σε άλλες περιπτώσεις, ωστόσο, τα «περιβάλλοντα» φαίνεται ότι παραμένουν ισχυρά και κρατούν τον Μητροπολίτη σώνει και καλά στην καρέκλα του. Περιβάλλοντα που συνιστώνται από πρόσωπα που συνδέονται με τον Μητροπολίτη με σχέσεις πολυετούς συνεργασίας ή έχουν δεσμούς αίματος. Συγκρατήστε όσα γράφω τώρα, γιατί, αν τον Οκτώβριο έχουμε την εκλογή πέντε Μητροπολιτών, τον προσεχή Φεβρουάριο θα έχουμε ακόμα πέντε. Μητροπόλεις που θα ελευθερωθούν λόγω παραιτήσεων ή άλλων εκκλησιαστικών εξελίξεων. Όχι κατ’ ανάγκη βιολογικής απώλειας των Αρχιερέων. Γι’ αυτά θα σας ενημερώσω προσεχώς.

Οι πληροφορίες μου δεν χωρούν αμφισβήτηση. Μαθαίνω πως οι αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές έχουν ενημερώσει την Ιερά Σύνοδο και σύντομα -αν δεν έχουν αρχίσει ήδη- κλιμάκια ελέγχου δίωξης οικονομικού εγκλήματος θα κάνουν φύλλο και φτερό τη Μητρόπολη Παραμυθιάς. Είναι υποχρεωμένοι να κάνουν εξονυχιστικούς ελέγχους έπειτα από καταγγελίες που έφτασαν στο γραφείο της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος.

Το τι ακριβώς θα βρουν και ποια θα είναι η πορεία των ερευνών και πού θα καταλήξουν συγκεκριμένα πρόσωπα είναι αρμοδιότητα των Αρχών. Στην επαρχία της Παραμυθιάς βοά ο τόπος πως κάποιοι εκμεταλλεύονται τη βιολογική αδυναμία του Μητροπολίτη κ. Τίτου και λειτουργούν χωρίς μέτρο Εκμεταλλευόμενοι την υπογραφή του Μητροπολίτη. Ενός σεβαστού προσώπου, που δυσκολεύεται όχι μόνο ο άνθρωπος να διοικήσει, αλλά και να επικοινωνήσει με τους γύρω του.

«Δελφίνος» στον μάρσιπο

Μια περίεργη συμμαχία, πληροφορούμαι, έχει αναπτυχθεί παρασκηνιακά. Συμμαχία που συνδέει το Φανάρι με τη μακρινή Αυστραλία. Από τη μία άκρη της γραμμής, μου λένε, βρίσκεται ο Μητροπολίτης Προικοννήσου Ιωσήφ. Από την άλλη, στενός συγγενής του μακαριστού Αυστραλίας Στυλιανού.

Τα δύο πρόσωπα από καιρού εις καιρόν δημιουργούν πονοκεφάλους στον νυν Μητροπολίτη Αυστραλίας Μακάριο. Δεν ξέρω αν αληθεύουν τα σενάρια, όμως το «ξύλο» που τρώει ο Μακάριος από τότε που πήγε στη μακρινή Αυστραλία είναι χειρότερο και από κλοτσιά ενήλικου καγκουρό.

Τα αυστραλιανά ΜΜΕ στην αρχή παρασύρθηκαν από τις καταγγελίες κατά του Μακαρίου, οι οποίες τελικά δεν επαληθεύτηκαν και έσπευσαν να ζητήσουν συγγνώμη. Στο Φανάρι ψιθυρίζουν πως ο Μητροπολίτης Προικονήσου Ιωσήφ ποτέ δεν αποδέχτηκε την αδικία κατ’ αυτόν του Οικουμενικού Πατριάρχη να μην τον εκλέξει Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας και εξέλεξε τον συντοπίτη Κρητικό Μακάριο, γι’ αυτό και δεν… πικραίνεται απ’ όλα όσα καταλογίζουν οι συγγενείς του Στυλιανού στον Μακάριο.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η υπόθεση έχει γίνει αυστραλιανή σαπουνόπερα και οι κατηγορίες εκτοξεύονται σαν τα καγκουρό ανάμεσα στις πλευρές που υποστηρίζουν τα αντίπαλα στρατόπεδα. Όλες οι ανοικτές υποθέσεις έχουν πάει στα δικαστήρια και μέχρι τέλος του χρόνου αναμένεται το πόρισμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ