Να τι φοβάται η Τουρκία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει η Αθηνά Αντωνιάδου

Οι Τούρκοι έντρομοι βρίσκουν Ελλάδα παντού. Όσο και αν θέλουν να μην ξέρουν, όσο και αν στα σχολεία τους σβήνουν χάρτες και ιστορία το κάρμα εκδικείται!! Πρόσφατα, το βαθύ κράτος της Τουρκίας συνταράχτηκε από ένα σπουδαίο γεγονός που δεν ήταν δυνατόν να αποσιωπηθεί.

Πρόκειται για μια συγκλονιστική αρχαιολογική ανακάλυψη που ήρθε στο φως αναδυόμενη από τη Μικρά Ασία μας, στη σημερινή περιοχή Ορτακλάρ στη νότια επαρχία Αϊδινίου της Τουρκίας.

Οι αρχαιολόγοι “κρυφό θαυμαστές του αρχαιοελληνικού πολιτισμού – βρήκαν την Πύλη του Ναού του Διός στη Μαγνησία του Μαιάνδρου. Το ιερό της Άρτεμις, το στάδιο, το θέατρο, 80 αγάλματα και διάφορα αντικείμενα έχουν ανακαλυφθεί στην αρχαία πόλη μέχρι στιγμής κατά τη διάρκεια των ανασκαφών, που διενεργούνται υπό την καθοδήγηση του αναπληρωτή καθηγητή του τμήματος Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Άγκυρας, Görkem Kökdemir.

Όπως ήταν φυσικό ο αρχαιολόγος Kökdemir προέβει σε δηλώσεις στο Τουρκικό πρακτορείο Anadolu Agency (AA), λέγοντας πως η Μαγνησία ήταν μια εξέχουσα πόλη στην αρχαιότητα με τις θρησκευτικές της γιορτές να πραγματοποιούνται σε ναούς και ιερά. “Νομίζουμε ότι ο ναός που βρήκαμε σε αυτήν την περιοχή είναι τόσο σημαντικός στην ιστορία της αρχιτεκτονικής όσο και ο τέταρτος μεγαλύτερος Ναός της Αρτέμιδος στην Ανατολία.

Είναι ναός αφιερωμένος στον Δία”. Το πιο σοκαριστικό όλων όμως, ήταν η συνέχεια των δηλώσεών του που αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά το τι εστί Γερμανική μπότα, αφού ο ίδιος ο αρχαιολόγος αποκάλυψε πως η αρχαία περιοχή είχε ανασκαφεί προηγουμένως από Γερμανούς που πήραν μερικά κομμάτια του Ναού του Δία στη Γερμανία, τα οποία εκτίθενται ακόμη στο Μουσείο της Περγάμου του Βερολίνου. Λέτε να δούμε αίτημα επανένωσης των μαρμάρων ;

Ενώ κλείνει λέγοντας πως “Του χρόνου, θα αποκαλύψουμε την προέλευση της δομής, η οποία εκτίθεται στο μουσείο του Βερολίνου. Αυτό είναι τρομερό πράγμα. Είναι πολύ σημαντικό τόσο για την αρχαιολογική λογοτεχνία όσο και για τον τουρισμό. Έτσι, είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι”. “Όταν ξεθάψουμε εντελώς αυτόν τον ναό, τα μάτια της παγκόσμιας αρχαιολογικής κοινότητας θα είναι εδώ”, πρόσθεσε.

Αρχαιολόγοι ανασκάπτουν την πύλη του αρχαίου ναού του Δία στο Αϊδίνιο (Aydin) της Τουρκίας 26 Σεπτεμβρίου 2021 (AA Photo) 

17738F0E 0090 495B 9563 F58CDF61BFED

Η αναφερόμενη περιοχή μέρους της Μικράς Ασίας, στο σημερινό Αϊδινιο (Aydin) Τουρκίας.

734ED687 7C69 445E 8692 236810098B46

ΔΗΜΟΦΙΛΗ