Στήνουν κρίση: Τουρκικό σχέδιο για παρουσία Πακιστανών σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λίγες ημέρες μετά τις προκλητικές εικόνες στο Σύνταγμα, ο αναπληρωτής αρχηγός του Τουρκικού γενικού επιτελείου συναντήθηκε σήμερα τον Πακιστανό Στρατηγό Qamar Bajwa, στο Πακιστάν.

Οι δύο χώρες συζήτησαν για την στρατιωτική τους συνεργασία. Ο Τούρκος στρατιωτικός, Selcuk Bayraktaroglu, υποσχέθηκε ότι θα ενισχυθεί η η συνεργασία ανάμεσα σε Τουρκία και Πακιστάν.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να βελτιστοποιήσουν περαιτέρω τους στρατιωτικούς δεσμούς, ιδιαίτερα στους τομείς της εκπαίδευσης και της καταπολέμησης της ”τρομοκρατίας”.

«Εκτιμούμε ιδιαίτερα τις αδελφικές μας σχέσεις με την Τουρκία, οι οποίες είναι βαθιά ριζωμένες στην ιστορία και εδραιωμένες στις πολιτιστικές και θρησκευτικές μας συνάφειες», φέρεται να είπε ο Bajwa.

Ο Selcuk Bayraktaroglu, επίσης  συναντήθηκε με τον αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας του Πακιστάν, Zaheer Ahmed Baber Sidhu.

Ο γνωστός αναλυτής σε θέματα άμυνας και ασφάλειας, Ανδρέας Μουντζουρούλιας σχολιάζει αναφορικά με την συγκεκριμένη συνάντηση:

Ελλάδα και Ινδία πρέπει να έρθουν πιο κοντά. Η Τουρκία ταυτόχρονα έχει δημιουργήσει έναν άξονα με το Πακιστάν και προκαλεί την Ινδία στο Κασμίρ. Η Τουρκία μετατρέπεται σε μία ισλαμική χώρα, όπως και το Πακιστάν.

Επίσης το Ισλαμαμπάντ, βοηθάει την Τουρκία στο θέμα των πυρηνικών, καθώς ο στόχος του Ερντογάν, είναι να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Άρα μιλάμε για δύο χώρες που έχουν κοινά συμφέροντα. Ελλάδα και Ινδία έχουν πολλά κοινά. Έχουν στενούς δεσμούς από τα αρχαία χρόνια, από την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου. Στις μέρες μας, έχουν δύο κοινούς εχθρούς, την Τουρκία και το Πακιστάν.

Πρέπει να συνεργαστούμε στο τομέα των μυστικών υπηρεσιών, όπως επίσης και στον αμυντικό τομέα. Η Ινδία παράγει οπλικά συστήματα, τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν την Ελλάδα. Πρέπει επίσης επίσης να προχωρήσουμε και σε κοινές ασκήσεις.

Η συμμαχία Τουρκίας-Πακιστάν ισχυροποιείται. Οι δύο χώρες διεξάγουν συνεχώς ασκήσεις με πολεμικά πλοία στην Α. Μεσόγειο. Το Ισλαμαμπάντ επίσης έχει παραγγείλει 4 κορβέτες από την Τουρκία.

Mην ξεχνάμε επίσης, πως πριν λίγες ημέρες, είχαν συναντηθεί ο Veli Tarakci, Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Τουρκικών Χερσαίων Δυνάμεων, με τον Πακιστανό Στρατηγό Qamar Javed Bajwa

ΔΗΜΟΦΙΛΗ