Σκηνές αποκάλυψης αυτή τη στιγμή στους δρόμους της Αθήνας: Ανησυχία για τους εγκλωβισμένους που είχαν προβλήματα υγείας

Μιλάμε για την απόλυτη κατάρρευση του περιβόητου «επιτελικού κράτους» που φαίνεται ότι στήθηκε από έναν άνθρωπο που σύντομα θα απασχολήσει την ελληνική δικαιοσύνη.

Χιλιάδες οδηγοί, μεταξύ των οποίων ολόκληρες οικογένειες, ηλικιωμένοι, νεφροπαθείς, με προβλήματα υγείας, μωρά παιδιά, να παραμένουν ακόμα και τώρα εγκλωβισμένοι χωρίς φαγητό, χωρίς νερό, χωρίς τουαλέτα, χωρίς τα βασικά για να επιβιώσουν.

Εδώ και τόσες ώρες να μην υπάρχει κανένας για να τους βοηθήσει! Να τους δώσει ένα ποτήρι νερό. Κάτι ζεστό να πιούν.

Άνθρωποι που αναγκάστηκαν να φύγουν και να εγκαταλείψουν τα αυτοκίνητα τους για να γλιτώσουν τη ζωή τους. Άνθρωποι σε απόγνωση να πηδούν μάντρες και κάγκελα – όσοι μπορούσαν – για να καταφύγουν σε κάποιον κλειστό χώρο, την ώρα που στα βόρεια προάστια υπήρχαν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος.

Η Αττική οδός, η Χαλανδρίου, η Κατεχάκη, η Αργυρουπόλεως, οι γύρω δρόμοι έχουν μετατραπεί σε απέραντο νεκροταφείο αυτοκινήτων, δημιουργώντας μία απόκοσμη εικόνα αποκάλυψης.

Όλα αυτά για μία κακοκαιρία η οποία ήταν γνωστή και προδιαγεγραμμένη. Όλα αυτά επειδή το επιτελικό κράτος διέπραξε εγκληματικά λάθη.

Πως είναι δυνατόν ενώ η Αττική οδός είναι ήδη εγκλωβισμένη, να αναστέλλονται τα δρομολόγια του μετρό από και προς το αεροδρόμιο; Πως θα έφευγαν αυτοί οι άνθρωποι; Πως θα γυρνούσαν;

Ισπανοί τουρίστες μέσα σε ταξί έχασαν την πτήση τους και παρέμειναν επί ώρες χωρίς να ξέρουν πραγματικά τι να κάνουν.

Νεφροπαθείς χωρίς τα φάρμακα τους, επί ώρες στο χάος. Άνθρωποι με προβλήματα υγείας. Που πήγαιναν οι γυρνούσαν από νοσοκομείο. Μωρά παιδιά να ουρλιάζουν και να μελανιάζουν από το κρύο.

Που; Στο λεγόμενο επιτελικό κράτος των αρίστων. Και ακόμα δεν έχει πέσει ούτε ένα κεφάλι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ