Ιστορική αιματολογία Τζήμερου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τον αποτυχόντα πολιτευτή, το ελληνικό αίμα δεν έχει καταφέρει τίποτε εδώ και 2.200 χρόνια!

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο – Δημοκρατία

Χθες η στήλη ασχολήθηκε με την τελευταία ευκαιρία που έχουν οι Ελληνες εκλογείς να ψηφίσουν Θάνο Τζήμερο (όπως προειδοποίησε ο ίδιος σε ανάρτησή του στο twitter στις 5 Φεβρουαρίου 2022): «Από κανέναν δεν ζητάω την ψήφο. Τεράστια χάρη σας κάνω που ασχολούμαι με την πολιτική. Τελευταία φορά, στις επόμενες εκλογές. Μεγάλα παιδιά είστε, κανονίστε την πορεία σας. Κάθε χώρα έχει τους πολιτικούς που της αξίζουν».

Αν, λοιπόν, γίνει το τραγικό λάθος και ο κ. Τζήμερος φάει φούμο στις επόμενες εκλογές, θα χάσει η φυλή μας την ευκαιρία να καταφέρει κάτι έπειτα από χιλιετίες αποτυχιών. Αν δώσουμε βάση σε όσα λέει ο κ. Τζήμερος, το ελληνικό αίμα δεν έχει καταφέρει τίποτε εδώ και 2.200 χρόνια!

E6E92A55 0C1D 454B BBA4 D9078EC1E845
Το tweet του Θάνου Τζήμερου

Έγραψε ο Θάνος Τζήμερος σε ανάρτησή του στο twitter* στις 23 Φεβρουαρίου 2020:«Παλληκάρι μου, τι κατάφερε το ελληνικό αίμα μετά τη μάχη της Πύδνας το 168 π.Χ.; (20.000 Ελληνες νεκροί με μόλις 100 Ρωμαίους.) Τίποτε, επί 2200 χρόνια! Δεν είναι για να καμαρώνεις, ε; Ενώ το ανακατωμένο αίμα των ΗΠΑ (με ευρωπαϊκό όμως πολιτισμό) ξεπέρασε το ηλιακό σύστημα».

Και η υπερχιλιετής Αυτοκρατορία του Βυζαντίου (στην οποία τον τόνο, τη γλώσσα και ένα σωρό άλλα χαρακτηριστικά έδωσαν οι Ελληνες) ήταν αποτυχία ή κάτι που δεν έχει σχέση με το… αίμα μας; Και το 1821, που χύθηκε τόσο πολύ ελληνικό αίμα για να διαλυθεί η Οθωμανική Αυτοκρατορία, αποτυχία ήταν; Και οι Βαλκανικοί Πόλεμοι του 1912 και 1913 που έδωσαν ελευθερία σε υπόδουλους Ελληνες και χώρο στην πατρίδα δεν σχετίζονται με το ελληνικό αίμα; Και η Εποποιία του 1940 δεν πιστώνεται στο ελληνικό αίμα; Ποιοι πολέμησαν, τραυματίστηκαν και σκοτώθηκαν τότε; Εξωγήινοι; Και στις φλέβες του Ωνάση, της Κάλλας, του Ελύτη, του Παπανικολάου με το τεστ Παπ, του Σεφέρη, του Γρίβα Διγενή, του Παπάγου και τόσων άλλων ελληνικό αίμα δεν κυλούσε; Πολλές οι απορίες μας, πολλοί οι αιώνες της αποτυχίας που χρεώνει στο ελληνικό αίμα ο Θάνος Τζήμερος.

*Δείτε την ανάρτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://twitter.com/ThanosTzimeros/status/1231644942709248007

ΔΗΜΟΦΙΛΗ