Οι πολίτες γνωρίζουν ποιος δυσφημεί τη χώρα διεθνώς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Της Ελένης Τσερεζόλε

Την πάτησε τη νάρκη «Κύρτσος» ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την απόφαση για τη διαγραφή του την περασμένη Παρασκευή και τώρα σε κυβέρνηση και ΝΔ τρέχουν και δεν φθάνουν. Για την ακρίβεια βρίσκονται σε πλήρη αδυναμία να απαντήσουν στις δηλητηριώδεις βολές του πρώην πλέον γαλάζιου ευρωβουλευτή, που δεν αφήνει σε χλωρό κλαδί την κυβέρνηση.

Το τελευταίο του «κτύπημα» ήταν χθεσινή ανάρτησή του όπου αναφέρεται στους δεσμούς του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη με την εταιρεία ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ (αντιπρόεδρος είναι ο πεθερός του) με αφορμή το ενδιαφέρον που δείχνει η εταιρεία για τη ΛΑΡΚΟ.

Ο ευρωβουλευτής, που αφήνει υπονοούμενα για το ενδιαφέρον αυτό, προκαλεί τον Πρωθυπουργό να δημοσιεύσει τη λίστα των ευρώ- επιδοτήσεων που προωθεί για ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ. Και μάλιστα κλείνει την ανάρτησή του με μία ευθεία απειλή: «Εάν δεν το κάνει, θα τον υποχρεώσω»…

Μία ωραία ατμόσφαιρα δηλαδή. Παράλληλα ο παλαίμαχος δημοσιογράφος και εκδότης, από την Παρασκευή έχει πολλαπλασιάσει τις συνεντεύξεις του (όπως στην Αναστασία Γιάμαλη το βράδυ της Παρασκευής στο KONTRA Channel), βάλλοντας ευθέως κατά του Πρωθυπουργού, λέγοντας ότι έχει πλέον χάσει την πρωτοβουλία των αποφάσεων στην πολιτική σκακιέρα.

Εξηγώντας μάλιστα ότι η αυτοδυναμία έχει χαθεί και ο κ. Μητσοτάκης οδηγείται σε αντικατάσταση… Και όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε στην αρχή. Την ίδια ώρα μία αντίφαση λέει πολλά για την ποιότητα της διακυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο κ. Κύρτσος διεγράφη γιατί, σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραμματέα της ΝΔ, Π. Μαρινάκη, «δυσφημούσε διεθνώς τη χώρα». Λίγο αργότερα ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, ευρισκόμενος στο εξωτερικό, σε διεθνές φόρουμ στο Μόναχο, υπέπιπτε σε ασύγγνωστο παράπτωμα, υβρίζοντας και δυσφημώντας την Αξιωματική Αντιπολίτευση, καταγγέλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ως «λαϊκιστικό κόμμα», επικίνδυνο για τη δημοκρατία. Οι πολίτες γνωρίζουν πλέον ποιος πραγματικά δυσφημεί τη χώρα διεθνώς. Και δεν είναι η Νάνσι Πελόζι, που καθόταν δίπλα του…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ