Μάκης Βορίδης: Γύψος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οσο ήταν στην αντιπολίτευση ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε έναν καημό: μην και θέσει υπό έλεγχο τον Τύπο και την ενημέρωση ο Τσίπρας και χαθήκαμε. –

«Κινδυνεύει η Δημοκρατία και το αστικό καθεστώς», παιάνιζε – και η κομπανία του στα ΜΜΕ. Ο ίδιος απήγγειλε στη Βουλή «φετφά» που απαγόρευε στον Σταύρο Ψυχάρη να πουλήσει την επιχείρησή του σε όποιον ήθελε. Η ελεύθερη οικονομία στα καλύτερά της!

Με αυτά έγινε Πρωθυπουργός- ο Μητσοτάκης, όχι ο Ψυχάρης. Για να προστατεύσει την ενημέρωση από τους κομμουνιστές- που θα έλεγε και ο Άδωνις – και άλλους εχθρούς της πατρίδος, την έθεσε υπό τον απόλυτο\προσωπικό του έλεγχο. Ποιόν να εμπιστευτείς στις μέρες μας… Τα κανάλια, η ΕΡΤ, το ΑΠΕ, μεγάλες ιστοσελίδες, τελούν υπό την διεύθυνση του και έχει το κεφάλι του ήσυχο.

Ταυτόχρονα μιντιάρχες έχουν θέσει κανάλια και εφημερίδες στη διάθεσή του- με το αζημίωτο βέβαια. Οι λίστες Πέτσα, οι αθρόες προσλήψεις δημοσιογράφων στο κράτος και σε … φίλιους ιδιώτες, ολοκλήρωσαν την προστασία της ενημέρωσης. Το κύκλωμα έκλεισε και η αστική Δημοκρατία σώθηκε Μένει να κοπούν κάτι λίγα κεφάλια που εξέχουν.

Αστείον ποσόν. Αρκεί μια νυχτερινή τροπολογία που μετέφερε στη Βουλή ο γεωπόνος πορτ- παρόλ Οικονόμου και ένας Θεός ξέρει ποιος έχει συντάξει… Καθηγητά Γεραπετρίτη; Το πρόσχημα είναι να αντιμετωπισθεί, ένα συγκεκριμένο έντυπο ρυπαρογραφίας.

Σύμφωνα με τη μέθοδο κατά την οποία ο πονόδοντος αντιμετωπίζεται καλύτερα με αποκεφαλισμό, εφεξής το πρόστιμο που θα επιβάλλεται σε – κάθε- εφημερίδα θα καταβάλλεται από τους μέτοχους της εταιρίας που την εκδίδει. Από την προσωπική τους περιουσία, αλλιώς θα καταλήγουν στη φυλακή. Το διαδικτυακό σκέλος της ρυπαρογραφίας μένει εκτός ρύθμισης. Αλλού είναι ο στόχος.

Η νομοτεχνική δεξιοτεχνία του μεγάρου Μαξίμου αλλάζει ακόμη και τις προβλέψεις του Συντάγματος: τα πρόστιμα θα επιβάλει το αναρμόδιο ΕΣΡ. Όταν δεν το κάνει ούτε στα ραδιοτηλεοπτικά, για τα οποία συστήθηκε ή τις δημοσκοπήσεις επί των οποίων έχει αρμοδιότητα. Η είσπραξη αποτελεί κορυφαίο δείγμα σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα: την αναλαμβάνει το, μονοπωλιακό, πρακτορείο διανομής Τύπου- που ανήκει σε έναν από τους υποστηρικτικούς μιντιάρχες Πού να εμπιστευτείς δημόσια υπηρεσία γι αυτές τις δουλειές. Ποιος Ορμπάν, ποιος Ερντογάν και ποιος Πούτιν; Πάλι θα μας πιάσει στο στόμα της η Γιούροβα, αντιπρόεδρος της Κομισιόν για τις ευρωπαϊκές αξίες και τη διαφάνεια- για όποιον έχει ακουστά. Καθώς η κυβέρνηση έχει πάντα τον κατάλληλο άνθρωπο στην
κατάλληλη θέση, την κοινοβουλευτική υποστήριξη του τερατουργήματος ανέλαβε ο Μάκης Βορίδης .

Ειδικότης κτηθείσα τα χρόνια που υπηρετούσε συστήματα για τα οποία ο Τύπος είναι καλύτερα να βρίσκεται στο γύψο. Διαβάστε την συνέχεια

ΔΗΜΟΦΙΛΗ