Ο Πούτιν συνεχάρη τον Μακρόν για την επανεκλογή του

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία, ορισμένες παραδόσεις παραμένουν στη διπλωματία καθως οπως μεταδιδει το Reuters, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έστειλε στον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν ένα συγχαρητήριο μήνυμα μετά την επανεκλογή του στη γαλλική προεδρία χθες.

Ο Μακρόν επανεξελέγη πρόεδρος της Γαλλίας συγκεντρώνοντας το 58,5% των ψήφων, ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, δημοσιοποιώντας το ακόμη προκαταρκτικό τελικό αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών, μετά την καταμέτρηση του 100% των ψηφοδελτίων. Η Λε Πεν έλαβε το 41,45% των ψήφων, ιστορική επίδοση για τη γαλλική ακροδεξιά.

Νωρίτερα τον Μακρόν είχε συγχαρεί ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Συγχαρητήρια στον Εμανουέλ Μακρόν, αληθινό φίλο της Ουκρανίας, για την επανεκλογή του!», ανέφερε ο Ζελένσκι μέσω Twitter. «Του εύχομαι νέες επιτυχίες για το καλό του (γαλλικού) λαού. Εκτιμώ την υποστήριξή του και είμαι πεπεισμένος ότι μαζί θα προχωρήσουμε προς νέες κοινές νίκες. Προς μια ισχυρή και ενωμένη Ευρώπη!», πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ