2+1 Εναλλακτικές του καφέ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ξυπνητήρι δείχνει 6:00 και ήρθε η ώρα να σηκωθείτε για να ετοιμαστείτε για δουλειά. Τι πιο καλό ρόφημα από έναν ζεστό ή κρύο καφέ αναλόγως της εποχής, για να πάρετε ενέργεια και να αντιμετωπίσετε την ημέρα.

Ένας ακόμα καφές στη δουλειά γιατί υπάρχει φόρτος, και ένας ακόμα με τις φίλες σας στο διάλειμμα. Γιατί όχι και ένας ακόμα καφές μετά τη δουλειά με φίλους ή για να βρείτε την όρεξη να πάτε γυμναστήριο;

Καταλαβαίνετε ότι ο ένας καφές την ημέρα γίνεται πολύ γρήγορα δύο, τρεις ή και τέσσερις καφέδες. Κάπως έτσι φτάνετε να αποζητάτε όλο και περισσότερη καφεΐνη, κάτι το οποίο (και από δική μας εμπειρία) έχει επίπτωση σε πολλούς τομείς της καθημερινότητάς σας.

Αν θέλετε να δούμε μαζί 2+1 εναλλακτικές για να αντικαταστήσετε (ή να μειώσετε) τον καφέ, συνεχίστε να διαβάζετε το άρθρο.

Τσάι

Χαμομήλι, βαλεριάνας, πράσινο, μαύρο, και η λίστα συνεχίζεται. Το τσάι είναι μία πολύ καλή εναλλακτική του καφέ, που σας γεμίζει ενέργεια χωρίς να σας προκαλεί τις δυσάρεστες παρενέργειες του καφέ. Το καλό με το τσάι, είναι ότι αναλόγως του είδους τσαγιού που πίνετε μπορείτε να απολαύσετε διάφορα οφέλη.

Για παράδειγμα, μπορείτε να πιείτε χαλαρωτικό τσάι χαμομηλιού ή βαλεριάνας, για να μην σας βρει ο ύπνος στις 4 το χάραμα, μετά από μία ολόκληρη σεζόν Stranger Things ή 3 ώρες παιχνιδιού στο καζινο Betsson.

Αν πάλι θέλετε ενέργεια για το πρωί, τότε το πράσινο τσάι είναι η κατάλληλη επιλογή. Οι επιλογές είναι άπειρες, και οι γευστικοί συνδυασμοί απολαυστικοί.

Μάτε (yerba mate)

Αυτό το ρόφημα που έρχεται από την Νότια Αμερική έχει γενναία δόση καφεΐνης (80-90 mg ανά φλιτζάνι) και μπορεί να σας κάνει τούρμπο, έτοιμους για πολλές ώρες εργασίας.

Το ρόφημα αυτό, εκτός από καφεΐνη περιέχει και άλλες ουσίες που διεγείρουν τον εγκέφαλο, την καρδιά και αυξάνει τη ροή του αίματος στα αγγεία. Είναι ιδανικό για αθλητές, αλλά και για τον απλό κόσμο, ενώ είναι γευστικότατο είτε ζεστό είτε κρύο.

Καλό θα ήταν βέβαια να μην συνδυάζεται με αλκοολούχα ποτά ή με νικοτίνη, καθώς μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Mix φρούτων/Smoothies

Μία καλή εναλλακτική της καφεΐνης είναι τα φρούτα σε μορφή smoothies. Το να πιείτε μία ικανοποιητική ποσότητα φρούτων, είναι πιο εύκολο από το να τα φάτε. Ένα smoothie εκτός από την ενυδάτωση που θα σας προσφέρει, περιέχει μεγάλη ποσότητα θρεπτικών συστατικών που θα σας δώσουν την απαραίτητη ενέργεια για ένα καλό πρωινό ξεκίνημα.

Εκτός από τα πλεονεκτήματα αυτά, αυτό που αρέσει περισσότερο σε εμάς προσωπικά, είναι η τρομερή γεύση που μπορείτε να πετύχετε, αναλόγως των συνδυασμών φρούτων που θα βάλετε στο μπλέντερ.

Λίγα λόγια για το τέλος

Προφανώς είναι δύσκολο να αντικαταστήσουμε τον καφέ, από την μια στιγμή στην άλλη. Η απαλλαγή από την ένοχη αυτή απόλαυση, μπορεί να γίνει σταδιακά με μείωση των φλυτζανιών μέσα στη μέρα. Πιστεύουμε ότι αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε τις παραπάνω εναλλακτικές, για να  απολαύσετε τα οφέλη που προσφέρουν χωρίς τις παρενέργειες του καφέ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ