Σοκ στο Κολωνάκι: Πετάνε στο δρόμο 13 οικογένειες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Αρίστευσε» ως διαχειριστής της πολυκατοικίας του ο 50χρονος επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξης Πατέλης, καταφέρνοντας να βάλει λουκέτο στο εστιατόριο μιας 26χρονης σεφ, στο Κολωνάκι, αφήνοντας στον δρόμο 13 οικογένειες.

Oπως αποκαλύπτει σήμερα η «Espresso», έπειτα από αλλεπάλληλες μηνύσεις από τον «Καίσαρα» της high γειτονιάς Πατέλη και τη διαχειρίστρια της διπλανής στο εστιατόριο πολυκατοικίας ο Δήμος Αθηναίων έκλεισε το ιταλικόεστιατόριο «Alex» (τι διαβολική συνωνυμία), το οποίο είχε καταφέρει τα τελευταία τρία χρόνια να κερδίσει ανώνυμους και επώνυμους πελάτες, μεταξύ των οποίων και τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, επιχειρηματίες, παρουσιαστές τηλεοπτικών εκπομπών και καλλιτέχνες της εγχώριας showbiz.

Και όμως, αν και η νεαρή επιχειρηματίας κατάφερε από τα 23 της και εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού να χτίσει ένα καλό brand name, βρέθηκε αντιμέτωπη με τον εμμονικό Πατέλη που την έβαλε στο μάτι για τα… τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο της οδού Πλατείας Δεξαμενής 3 και τη μυρωδιά από την κουζίνα του resto! Οσα απίθανα συνέβησαν στο Κολωνάκι με πρωταγωνιστή τον λαλίστατο για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις σύμβουλο του πρωθυπουργού έχουν όμως και προεκτάσεις που αγγίζουν και το Μέγαρο Μαξίμου!

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην «Espresso» η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Αλεξ Βασιλάτου: «Το πρόβλημα ξεκινά από την αρχή της ύπαρξής μας, τον Ιανουάριο του 2019, με συρροή μηνύσεων και καταγγελιών, επωνύμων και ανωνύμων, με αφορμή τη μυρωδιά που προκαλείται στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας μας, τον θόρυβο του μοτέρ αυτού του συστήματος και για τα δύο τραπεζάκια, ενώ έχουμε άδεια για τέσσερα τραπεζάκια. Φαίνεται ότι κάποιοι ενοχλήθηκαν, παρόλο που οι υπόλοιποι γείτονες που δεν έχουν θέμα, έρχονται με τις οικογένειές τους».

IMG 0784

Η ιδιότητά του στο γραφείο του πρωθυπουργού επηρέασε, τη ρωτάμε ευθαρσώς: «Εμμέσως πλην σαφώς όλοι οι θεσμοί που έχουν έρθει για έλεγχο μας υποδεικνύουν ότι γίνονται τέτοιες πιέσεις από τους καταγγέλλοντες και επώνυμα από τον κ. Πατέλη! Ετσι, δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς από το να συνεχίζουν να κάνουν συνεχώς ελέγχους και τις μικρές παραβάσεις που μπορεί να υπάρχουν, όπως, για παράδειγμα, ότι δεν έχουμε το καπάκι στον πάγο όλη την ώρα, να τις μεγαλοποιούν. Δεν μπορώ να το πω με επιχειρήματα και λόγια άλλων, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι όταν πρώτο πρόσωπο παίρνει θέση για όλα αυτά τα ζητήματα ενάντιά μας και είναι ένας άνθρωπος με τέτοια εξουσία, επηρεάζει αδιαμφισβήτητα» λέει χαρακτηριστικά η Αλεξ Βασιλάτου.

Ωστόσο, το πιο εξοργιστικό είναι πως ο κ. Πατέλης χρησιμοποιεί το επαγγελματικό του e-mail στο γραφείο του πρωθυπουργού, αλληλογραφώντας με τη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Αθηναίων για την προσωπική του καταγγελία ως διαχειριστής πολυκατοικίας.
Τρανταχτή απόδειξη το ότι η απόφαση προσωρινής διακοπής λειτουργίας του εστιατορίου «Alex» στις 12/5/2022 δεν εστάλη στο προσωπικό του e-mail αλλά στο επαγγελματικό του, στο Μέγαρο Μαξίμου το [email protected].

dsff
Μέσω Μεγάρου Μαξίμου η συνεννόηση του Αλέξη Πατέλη με τη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Αθηναίων, όπως φαίνεται από την απόφαση προσωρινής διακοπής λειτουργίας του εστιατορίου «άλ3ξ», που κοινοποιήθηκε στις 12/5/2022 στο επαγγελματικό του e-mail στο γραφείο πρωθυπουργού

Αραγε, για ποιο λόγο ο ελληνικός λαός πληρώνει τον κ. Πατέλη; Για να συμβουλεύει τον πρωθυπουργό επί οικονομικών θεμάτων ή για να εξυπηρετεί τις προσωπικές του υποθέσεις, χρησιμοποιώντας τη θέση και την ισχύ του ως επικεφαλής του οικονομικού γραφείου; Ρητορικό το ερώτημα…

Το πόσο όμως αυτοκρατορικά συμπεριφέρεται στη γειτονιά ο Πατέλης αναδεικνύεται και μέσα από ένα απίθανο περιστατικό! Η νεαρή επιχειρηματίας μάς διηγήθηκε το σκηνικό με τη φραστική επίθεση του κ. Πατέλη στο εστιατόριό της την ώρα που δειπνούσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Από τα πρώτα περιστατικά με τον κ. Πατέλη ήταν τη στιγμή που δειπνούσε ο πρωθυπουργός στο μαγαζί μας μαζί με τη γυναίκα του. Εισέβαλε με ένταση και ορμή, εκθέτοντάς μας σε όλους τους πελάτες και φωνάζοντας, παρουσία του πρωθυπουργού, να ακούσουν όλοι για τις παρανομίες μας και να σταματήσουμε να ξεπερνάμε τα όρια του πεζοδρομίου! Φώναζε να μαζέψουμε τις καρέκλες και το τραπέζι που… εξέχει. Ο πρωθυπουργός μπροστά σε αυτό το θέαμα με τον έξαλλο σύμβουλό του δεν πήρε καμία θέση» μας αποκαλύπτει!

estiatori

Κορυφή του παγόβουνου αποτέλεσαν οι πάνω από 20 έλεγχοι από τη Δημοτική Αστυνομία για μόλις δύο τραπεζάκια τα οποία επέκτεινε η επιχειρηματίας μετά τα μέτρα της κυβέρνησης για μεγαλύτερες αποστάσεις για λόγους προστασίας από τον κορωνοϊό. Λες και η Δημοτική Αστυνομία δεν είχε να ασχοληθεί με τίποτα άλλο… «Επί κορωνοϊού πήραμε την πρωτοβουλία και επεκτείναμε τα τρία τραπεζάκια μας στο πεζοδρόμιο της γειτνιάζουσας πολυκατοικίας όπου είναι διαχειριστής ο κ. Πατέλης. Αυτό στάθηκε αφορμή για τρομερές εξεγέρσεις από την πλευρά του εναντίον μας! Αποτέλεσμα; Τουλάχιστον 20 με 25 φορές να έρθει η Δημοτική Αστυνομία για ελέγχους για τρία τραπεζοκαθίσματα. Οι άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας μάς έλεγαν “χίλια συγνώμη, αλλά δεν σταματάνε να μας παραπονιούνται”» εξομολογείται η 26χρονη επιχειρηματίας στην «Espresso»! Η ίδια αισθάνεται αδικημένη, καθώς στην Αθήνα λειτουργούν καταστήματα με δεκάδες παράνομα τραπεζοκαθίσματα και άλλες παραβάσεις. Ομως στοχοποιήθηκε το δικό της κατάστημα.

«Είναι παράλογο να ξέρω, και να γνωρίζουμε όλοι, ότι τόσα μαγαζιά υπάρχουν με 100 τραπεζοκαθίσματα, εκ των οποίων τα περισσότερα μπορεί να είναι παράνομα και ενώ υπάρχουν καταγγελίες να πληρώνουν το πρόστιμο που τους αναλογεί και να συνεχίζουν να υπάρχουν μέσα στην Αθήνα, στον Δήμο Αθηναίων, κι εμείς για τα έξι τραπεζοκαθίσματα να μπορεί να παρθεί απόφαση να μας κλείσουν».

Στο δρόμο 13 οικογένειες

Η Αλεξ ήταν ένα παράδειγμα νέας που επέστρεψε στην Ελλάδα έπειτα από τις σπουδές και εργασία της στο εξωτερικό, θέλοντας να εργαστεί στην πατρίδα. Μετά τις σπουδές της ως σεφ, δούλεψε σε γνωστά εστιατόρια, όπως το -βραβευμένο με αστέρι Michelin- Mavrommatis, στο Παρίσι, και επέστρεψε στην Αθήνα, βλέποντας τα όνειρά της να γκρεμίζονται μέσα σε τρία χρόνια… Μετά τη δικαστική απόφαση για εξπρές «λουκέτο» μέσα σε δύο ημέρες, με βάση τη δικαστική απόφαση της περασμένης Παρασκευής, μας λέει: «Καταστροφή. Ο,τι προσπαθούμε να χτίσουμε τρία χρόνια, το brand name του μαγαζιού. Μιλάμε για 13 οικογένειες… Είναι εξωφρενικό».

IMG 0779
Ο χώρος της κουζίνας που… εξαγρίωσε τον «καίσαρα» Πατέλη.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της Αλεξ, Τρύφωνας Κόλλιας, έχει καταθέσει αίτηση αναστολής, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η οικονομική καταστροφή για τη νεαρή επιχειρηματία. «Η αρμόδια υγειονομική υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής εισηγήθηκε τη διακοπή λειτουργίας της επιχείρησηςχωρίς να υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία εξ αυτής. Μάλιστα, ούτε και στη δική τους εισήγηση οι συντάξασες
επόπτριες αναφέρουν το παραμικρό περί πρόκλησης κινδύνου στη δημόσια υγεία.
Είναι σαφές ότι η πίεση που έχει δεχθεί η αρμόδια υγειονομική υπηρεσία από περιώνυμους και μη περιοίκους ήταν και είναι τόσο ασφυκτική, που την οδήγησε στην εισήγηση μιας καταφανώς δυσανάλογης και αμετροεπούς κύρωσης, η οποία μάλιστα δεν προβλέπεται καν από την κείμενη νομοθεσία»τονίζει ο δικηγόρος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ