Σοκ στις ΗΠΑ από την καθήλωση των F-35 λόγω σοβαρού προβλήματος…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως αποκάλυψε το Breaking Defence η Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών καθηλώνει την πλειονότητα των επιχειρησιακών μαχητικών αεροσκαφών F-35, κατόπιν προβλήματος που εντοπίστηκε από τις αρμόδιες αρχές στο σύστημα εκτίναξης των πιλότων. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα, καθώς από το σύστημα εκτίναξης εξαρτάται η ίδια η ζωή του χειριστή του αεροσκάφους και οποιαδήποτε δυσλειτουργία μπορεί να εξελιχθεί σε τραγωδία.

Να υπενθυμίσουμε ότι λίγες εβδομάδες πριν, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την πρόθεσή να αποκτήσει η Ελλάδα τα συγκεκριμένα αεροσκάφη. Μία κίνηση που μάλιστα χαρακτηρίστηκε κίνηση – Matt του πρωθυπουργού.

ECECFDE2 C7A3 47CA 8B56 2352CCE1AEAB E1D88159 E55B 4AB1 A5F5 0DE8231839A9

Το πρόβλημα που προέκυψε είναι εξαιρετικά σοβαρό και έχει να κάνει με την ίδια την ασφάλεια του χειριστή, αφού τα μαχητικά καθηλώνονται εξαιτίας ενός ελαττωματικού εξαρτήματος στο κάθισμα εκτίναξης, το οποίο θα μπορούσε να εμποδίσει τους πιλότους να εγκαταλείψουν με ασφάλεια το αεροσκάφος σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Η πληροφορία του Breaking Defence, επιβεβαιώθηκε αρμοδίως από τον εκπρόσωπο της αμερικανικής Αεροπορικής Διοίκησης, Αλέξι Γουόρλεϊ.

Τα μαχητικά καθηλώνονται από σήμερα, Παρασκευή, ώστε να «επισπευστεί η διαδικασία επιθεώρησης» των καθισμάτων εκτίναξης, είπε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ διαθέτει 302 stealth μαχητικά αεροσκάφη F-35, το δεύτερο μεγαλύτερο στόλο μαχητικών μετά τα F-16 Falcon.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ