Σοβαρότατη καταγγελία Βερύκιου: Αποσύρουν όπλα από τα νησιά με πρόσχημα την Ουκρανία, την ώρα που η Τουρκία απειλεί!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μία καταγγελία – βόμβα κάνει ο γνωστός και έμπειρος δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος στο ieidiseisieidiseis.gr. Μία αποκάλυψη που εάν ισχύει, το σκάνδαλο των υποκλοπών θα μοιάζει με πταίσμα μπροστά στο διαφαινόμενο σενάριο αφοπλισμού των νησιών, όπως καταγγέλεται…

Σε βέρτιγκο η κυβέρνηση: Αποσύρονται από τα νησιά τα BMP-1 για να σταλούν στην Ουκρανία. Ο Ακάρ απειλεί ότι θα κολυμπήσει έως το Καστελόριζο και η Ελλάδα αποσύρει τα τεθωρακισμένα οχήματα από το Ανατολικό Αιγαίο για να τα στείλει στην Ουκρανία!

Γράφει ο Δήμος Βερύκιος απο το ieidiseis.gr

Εν μέσω πολιτικού κουρνιαχτού που προκαλεί το σκάνδαλο των υποκλοπών και με την κυβέρνηση σε εντελώς αμήχανη κατάσταση να απευθύνει έκκληση «μην πυροβολείτε την ΕΥΠ» διότι όπως ισχυρίζεται :

1ον : Οι καιροί είναι πονηροί καθώς ο Ερντογάν ετοιμάζεται να βγάλει το 4ο γεωτρύπανο στην Ανατολική Μεσόγειο και ο Ακάρ απειλεί ευθέως ότι σύντομα οι Τούρκοι θα κολυμπούν στο Καστελόριζο.

2ον: Στην παρούσα φάση τόσο η Άγκυρα , όσο και η Μόσχα θα ήθελαν μια αποδυναμωμένη Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. (Η κυβέρνηση επέστρεψε στην λογική της περιόδου του Ψυχρού Πολέμου και του Σιδηρούν Παραπετάσματος).

Εκείνη, ως κυβέρνηση προβαίνει σε μια παραδοξότητα. Εν μέσω θέρους και τουριστικής περιόδου αποσύρει από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τα τεθωρακισμένα οχήματα BMP-1 για να τα προωθήσει στο Ουκρανικό μέτωπο! Πολιτική τρέλα που ως κίνηση ακυρώνει την επίκληση του κυβερνητικού επιχειρήματος ότι κατα το τρέχον χρονικό διάστημα η χώρα διέρχεται “εθνικό κίνδυνο”, διότι εάν όντως το πίστευε :

Α) Δεν θα απέσυρε, αλλά θα πρόσθετε οπλικά συστήματα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου !

Β) Δεν θα έξυνε περαιτέρω την πληγή των ελληνορωσικών σχέσεων που ήδη πυορροεί από την πρώτη μέρα της έναρξης των ρωσικών επιχειρήσεων επί Ουκρανικού εδάφους. Απεναντίας θα φρόντιζε – έστω παρασκηνιακά- θα εκτονωθεί η ένταση με την Ρωσία και θα αναζητούσε άμεση λύση για ανεύρεση κρίσιμων ανταλλακτικών που απαιτούνται για την συντήρηση των Ρωσικής κατασκευής οπλικών συστημάτων που αποτελούν την βασική αντιαεροπορική ομπρέλα των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Γ) Δεν θα ξεκινούσε μέσα στον Αύγουστο την διαδικασία απόσυρσης των BMP-1 από τα ακριτικά νησιά εάν προηγουμένως δεν είχαν φτάσει στην Ελλάδα και δεν ήταν επιχειρησιακά έτοιμα τα αντίστοιχα γερμανικά Marder που προβλέπει η συμφωνία περί ανταλλαγής των Σόλτς- Μητσοτάκη. Όμως όπως ήδη έχει αποκαλύψει το iEidiseis η αρχική συμφωνία περί ανταλλαγής μεταξύ του Γερμανού Καγκελάριου και του Έλληνα πρωθυπουργού δεν υφίσταται κάθε ότι η γερμανική εταιρία Rheinmetall ενημέρωσε εγγράφως το ΓΕΣ ότι δεν πρόκειται για ανταλλαγή αλλά για καθαρή αγορά Marder από την Ελλάδα η οποία θα επιβαρυνθεί επιπλέον το κόστος εκσυγχρονισμού τους !

Αντ΄ αυτού τι κάνει η κυβέρνηση μέσα στην παραζάλη της εν μέσω του κουρνιαχτού που προκαλεί το σκάνδαλο των υποκλοπών;

Αποσύρει εσπευσμένα από τα νησιά, τα σοβιετικής κατασκευής BMP-1 για να τα στείλει στην Ουκρανία και αντί για τα πολυδιαφημισμένα γερμανικά Marder , τα αντικαθιστά με τα εξ ίσου απαρχαιωμένα αμερικανικά Μ113Α1 που μπήκαν σε παραγωγή το 1960 από τις ΗΠΑ και είναι κατασκευασμένα από συγκολλημένες πλάκες αλουμινίου και έχει το σχήμα του κουτιού.

Σύμφωνα με τον ειδικό περιοδικό τύπο στις 5 Οκτωβρίου 2018 : «Τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα Μ-113 που διαθέτει ο Ελληνικός Στρατός, εστιάζονται γύρω από την αναποτελεσματική θωράκιση που προσφέρουν, τον ελαφρύ οπλισμό, αλλά και τις μειωμένες δυνατότητες ευκινησίας. Ως όχημα μάχης είναι ανεπαρκές (παρά το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα εξοπλίζει την πλειοψηφία των μονάδων του μηχανοκίνητου πεζικού), και εμφανώς υποδεέστερο οχημάτων όμορων χωρών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ