Οι 300 του Λεωνίδα και οι 213 «επί Κολωνώ»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η σήψη και η αηδία συνεχίζονται με τον χείριστο τρόπο…

Το τελευταίο κρούσμα με το ανήλικο κοριτσάκι, εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων, δεν είναι το πρώτο ούτε θα είναι το τελευταίο. Ούτε οι ανθρωποκτονίες κυρίως αδύναμων γυναικών. Ούτε οι βασανισμοί ανθρώπων και ζώων. Ούτε οι πυροβολισμοί μέσα στο δρόμο. Ούτε η ανθρωπιστική καταστροφή των ναρκωτικών που ξεπερνάμε αδιάφορα στους δρόμους δίπλα στο Υπουργείο Υγείας και στο Δημαρχείο. Ούτε τα φρικτά φακελάκια που ρέουν άφθονα σε επίορκους γιατρούς. Ούτε η διαφθορά που μας έχει καταστήσει χειρότερους και από χώρες της Νοτίου Αμερικής.

Από τα “σαλόνια της ελίτας” που είχε πει και ο Ανδρέας Παπανδρέου, το “λούμπεν”τμήμα της μεγαλοαστικής τάξης της χώρας αλλά και σημαντικό μέρος του πολιτικού συστήματος, αντί να υιοθετούν τα πρότυπα της φωτισμένης Ευρώπης (βλέπε Σουηδία) οδηγούν τη χώρα και τον άνθρωπο στα αθλιότερα μονοπάτια της τριτοκοσμικής μαυρίλας.

Ακρίβεια, εγκληματικότητα, υποκλοπές, υποχρεωτικότητες, ψηφιακό φακέλωμα, γκετοποίηση, γραφειοκρατία, κατάργηση της διάκρισης των εξουσιών, μισθοί και συντάξεις πείνας, ανεργία, αναξιοκρατία, παιδεία και υγεία-αηδία, «ιντριγκοκρατία», περιβαλλοντικές καταστροφές και εθνικές υποχωρήσεις είναι μόνο η αρχή.

Μέχρι να διδαχθούμε και να ψηφίζουμε με υπευθυνότητα, αντί για τους 300 του Λεωνίδα, θα συνεχίσουμε να έχουμε στην πλάτη μας τους 213 «επί Κολωνώ»…

Γιώργος Π. Αποστολόπουλος

Τομεάρχης Περιβάλλοντος-Μέλος Κ.Ε. ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αθηναίων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ