Γιώργος Βενετσάνος: Θα τιμωρηθούν;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Γιώργος Βενετσάνος

«Ο πατέρας και η μητέρα του 16χρονου, ο οποίος εξακολουθεί να δίνει μάχη για τη ζωή του, αποχώρησαν συντετριμμένοι από τα δικαστήρια. «Ο Κώστας χαροπαλεύει. Εμείς το μόνο που θέλουμε είναι δικαιοσύνη. Να τιμωρηθεί και να μπει μέσα γιατί πυροβόλησε έναν 16χρονο. Τον μεγάλωσα με την φτώχεια μου, ήταν το καλύτερο παιδί. Έκανε αυτό που έκανε και ζητάμε συγγνώμη, αλλά δεν έπρεπε να τον πυροβολήσει και να τον σκοτώσει», δήλωσε ο πατέρας του 16χρονου Κώστα.

Υπενθυμίζεται ότι ο ανήλικος, ο οποίος είναι πατέρας ενός παιδιού 1,5 ετών!, νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη, καθώς δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι από το όπλο του αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.»

Δεν πυροβολείς βρε αδελφέ στο κεφάλι και μάλιστα ανήλικο.

Έκανε την βλακεία του αλλά δεν αξίζει να χάσει την ζωή του και εδώ που τα λέμε δεν φταίει αυτό το παιδί. Ελπίζω οι γονείς του, να δεχτούν υγιές πίσω το παιδί τους και τους καταλαβαίνω απόλυτα όταν ζητούν δικαιοσύνη, όπως θα έχει δίκαιο και η δικαιοσύνη να τους απαγγείλει κατηγορία για εγκαταλειψη ανηλίκου, το οποίο το άφησαν να οδηγεί χωρίς δίπλωμα, να κλέβει καύσιμα, να γεννά ανήλικα το ανήλικο.

Αυτοί οι άνθρωποι Ρόμα, Αθίγγανοι, Γύφτοι και εγώ δεν ξέρω πως λέγονται, έχουν τεράστιες ευθύνες για ότι συνέβη στο παιδί τους. Αλήθεια πως το μεγάλωσαν, τι αγωγή του έδωσαν, με τι συμβουλές το ανάθρεψαν; Τραβά να κλέψεις και μην σε νοιάζει; Η μάνα του είπε «Τον μεγάλωσα με την φτώχεια μου», πως του επιτρέπεται τότε κυρία μου ως ανήλικος και κάνει κουτσούβελα; Για να μην έχουν και αυτά στον ήλιο μοίρα και να καταλήξουν και αυτά σε κλοπές και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

Θέλω να πιστεύω, ότι η πλειονότητα τους δεν είναι παραβατικές προσωπικότητες, μάλιστα έχουν ροπή προς το εμπόριο όπου τα καταφέρνουν άριστα. Δυστυχώς όμως είναι εγκλωβισμένοι στο κοινωνικό περιθωριακό περιβάλλον τους, υποφέρουν και οι ίδιοι από τα άντρα παρανομίας που έχουν δημιουργήσει η εκεί «κουτσαβάκηδες» τους, που από ολιγωρία του κράτους και ανεπάρκεια της δικαιοσύνης έχουν αποκτήσει αίσθημα ατιμωρησίας.

Πάρτε μέτρα προστασίας και για τους ιδίους και για τους υπόλοιπους πολίτες, χωρίς το φόβο του πολιτικού κόστους και χωρίς χαλάρωση των μέτρων, ειδικά σε προεκλογικές περιόδους. Εδώ χρειάζεται ισχυρή πολιτική βούληση για να αναλάβετε την πολιτική ευθύνη να βάλετε τάξη στην αταξία και να επιβάλετε τους νομούς του κράτους, έτσι ώστε να μην λειτουργούν ασύδοτα στο όνομα της δημοκρατίας. Όταν υπάρχει ασυδοσία τότε η δημοκρατία μετατρέπεται σε τυραννία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ