Εικόνες ντροπής με δεκάδες ράντσα στο «Αττικόν»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εικόνες ντροπής είχαμε χθες για ακόμα ένα βράδυ στο Νοσοκομείο «Αττικόν», καθώς σε ακόμα μία γενική εφημερία το σύστημα κυριολεκτικά κατέρρευσε.

Τα πράγματα για το νοσοκομείο αναφοράς σε όλη τη Δυτική Αθήνα είναι απλά, όπως λένε οι γιατροί: Ο αριθμός των γιατρών και των νοσηλευτών που διαθέτει το νοσοκομείο δεν αρκεί για να εξετάσει τους ασθενείς που προσέρχονται. Σύμφωνα με πληροφορίες από το σωματείο εργαζομένων, τα ράντσα πλημμύρισαν τους διαδρόμους.

«Στην κορύφωση της βραδιάς βγάλαμε πάνω από 100 ράντσα» ανέφεραν στην «Espresso» οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου. Στην επίσημη ανακοίνωσή τους μάλιστα τονίζουν πως η κατάσταση έχει φτάσει στο μη παραιτέρω. «Το νοσοκομείο ξεχείλισε. Η δουλειά έχει διπλασιαστεί με το ίδιο και λιγότερο προσωπικό. Τα ράντσα φτάνουν μέχρι το αίθριο. Η διοίκηση έδωσε εντολή στις χειρουργικές πτέρυγες οι “επικουρικές κλίνες” να φτάσουν τις 15! Δεν πάει άλλο!» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους. Το χειρότερο όλων είναι πως κάθε εφημερία ξεκινάει ούτως ή άλλως με πληρότητα στις Παθολογικές Κλινικές και με 30 με 40 ράντσα στους διαδρόμους. Αυτά τα προβλήματα δεν λύνονται με τα 30 κρεβάτια του Ιατρικού Κέντρου Περιστερίου, αλλά με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρη στελέχωση και ανάπτυξη των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αλλά και την επαναλειτουργία του Λοιμωδών ως σύγχρονου πλήρως δημόσιου νοσοκομείου» τονίζουν οι εργαζόμενοι. Η παθογένεια του… ράντσου βέβαια δεν αφορά μόνο το Νοσοκομείο «Αττικόν», αλλά όλα τα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, τα οποία σε κάθε γενική εφημερία στενάζουν από τη μαζική προσέλευση του κόσμου λόγω της τριδημίας.

Η κατάσταση αυτή έχει επισημανθεί στο υπουργείο Υγείας τόσο από την ΠΟΕΔΗΝ όσο και την ΟΕΝΓΕ, ωστόσο η κυβέρνηση συνεχίζει να επιμένει στην ίδια κακοφορμισμένη συνταγή σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με την προσφορά κλινών από τον δεύτερο στον πρώτο. Η λύση όμως αυτή του υπουργείου Υγείας μοιάζει με ανέκδοτο για τους εργαζομένους του ΕΣΥ ή, στην καλύτερη, σταγόνα στον ωκεανό της διαλυμένης δημόσιας υγείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ