Το Ιράν πούλησε τεράστιες ποσότητες πυρομαχικών και όπλων στην Ουκρανία μέσω Τουρκίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τους τελευταίους μήνες, το Ιράν πούλησε τόνους πυρομαχικών και όπλων στην Ουκρανία μέσω Τουρκίας.

Οι Ρώσοι δεν εξεπλάγησαν από την προδοτική φύση του Ιράν. Αν και πρόσφατα υπήρξαν πολλές αναφορές για μεγάλη προσέγγιση των δεσμών ασφαλείας μεταξύ των δύο χωρών, αλλά είναι σαφές ότι εδώ δεν υπάρχει «πραγματική εγγύτητα» αλλά μοίρασμα συμφερόντων, γράφει ισραηλινό δημοσίευμα.

Η Ρωσία χρειάζεται φθηνά και άφθονα όπλα για να σταθεροποιήσει τη δύσκολη κατάστασή της στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία και το Ιράν χρειάζεται μια βαθιά αναβάθμιση των αεροπορικών όπλων και των συστημάτων αεράμυνας και η Ρωσία έχει κάτι να προσφέρει.

Η πώληση ιρανικών όπλων στην Ουκρανία, μέσω Τουρκίας, έχει σκοπό να τονώσει ελαφρά την τοπική οικονομία στο Ιράν, ακόμη κι αν βλάψει τις σχέσεις τους με τη Ρωσία.

Οι Ιρανοί εκτιμούν ότι υπό το πρίσμα της κατάστασης της Ρωσίας θα ντρέπεται για την «προδοσία» της. Δεν έχει πολλές επιλογές. Ούτε η εμπλοκή της Τουρκίας στην πώληση όπλων στους εχθρούς της Ρωσίας εξέπληξε κανέναν. Τα συμφέροντα κερδίζουν.

Ένας τύπος από αυτά τα όπλα του Ιράν είναι το Fadak-2, το οποίο είναι ένας μη κατευθυνόμενος πύραυλος S-8. Τώρα η αεροπορία του ουκρανικού στρατού χρησιμοποιεί αυτούς τους πυραύλους εναντίον των Ρώσων.

Σύμφωνα με δυτικές πηγές πληροφοριών το Ιράν πούλησε πρόσφατα τεράστιες ποσότητες πυρομαχικών και όπλων στην Ουκρανία μέσω της Τουρκίας, όπως σημειώνει η ισραηλινή ‘Nziv’.

Στο θέμα αναφέρεται και το ρωσικό avia.pro που σημειώνει:

Οι εικόνες που παρουσιάζονται δείχνουν μη κατευθυνόμενους πυραύλους FADAK-2 122 χλστ.  Οι σημάνσεις υποδεικνύουν ότι οι πύραυλοι κατασκευάστηκαν το 2022, δηλαδή μετά την έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης. Οι ίδιοι οι πύραυλοι είναι η ιρανική έκδοση των μη κατευθυνόμενων πυραύλων S-8OF και η χρήση τους περιορίζεται κυρίως σε μαχητικά αεροσκάφη.

Подробнее на: https://avia-pro.net/news/na-vooruzhenii-ukrainy-poyavilis-iranskie-rakety-fadak-2

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ