Ιστορικό φιάσκο με την Τράπεζα Θεμάτων – Αθώα Θύματα τα παιδιά που ταλαιπωρούνται

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με τραγελαφικό τρόπο επιχειρεί η ΝΔ να μαζέψει τα ασυμμάζευτα μετά από το φιάσκο με την Τράπεζα Θεμάτων που κατέρρευσε για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, με αποτέλεσμα να αναβληθούν οι εξετάσεις μαθητών σε κάποια σχολεία, προκαλώντας αγανάκτηση σε μαθητές και καθηγητές, αλλά και φόβο για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Για το αδιανόητο χάλι που έχει προκαλέσει σύγχυση αλλά και σφοδρές αντιδράσεις παρενέβη ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, ο οποίος ζήτησε έρευνα με τη συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σε μια προσπάθεια να καλύψει το φιάσκο, ο Άκης Σκέρτσος δήλωσε το πρωί ότι αυτές οι επιθέσεις είναι κυβερνοεπιθέσεις «είναι καθημερινό φαινόμενο», υποστηρίζοντας μάλιστα ότι «πολλές κυβερνητικές ιστοσελίδες και κυβερνητικοί οργανισμοί δέχονται κυβερνοεπιθέσιες». Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει τον… ΣΥΡΙΖΑ και την απλή αναλογική, προκαλόντας «χαμό» στο Twitter, με πολλούς χρήστες να τον αποκαλούν «τρολ με ονοματεπώνυμο». «Βρισκόμαστε στο πλαίσιο υπηρεσιακής κυβέρνησης που μας έχει οδηγήσει η νάρκη της απλής αναλογικής που έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο πολιτικό μας σύστημα» δήλωσε ο Σκέρτσος.

Τελικά, η απλή κυβερνοεπίθεση, παρουσιάζεται τελικά ως μια… από τις μεγαλύτερες επιθέσεις, με τα υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης να προχωρούν σε νέα ανακοίνωση, χωρίς ωστόσο να απαντούν σε καίρια ερωτήματα που προκύπτουν, όπως το αν υπήρχαν συστήματα προστασίας τα οποία δεν λειτούργησαν και αν υπήρχε plan B για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, προκειμένου να μη χάσουν τις εξετάσεις τους οι μαθητές.

Στη νέα ανακοίνωση, τα υπουργεία καταφεύγουν στην εύκολη λύση, και υποστηρίζουν ότι πρόκειται για «την πιο σημαντική επίθεση που έγινε ποτέ σε ελληνικό δημόσιο κυβερνητικό οργανισμό» καθώς «η πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων δέχθηκε 165 εκατομμύρια χτυπήματα από 114 χώρες».

Όσο για το κρίσιμο ζήτημα των πανελλαδικών εξετάσεων, για τις οποίες αγωνιούν χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί, τα υπουργεία αναφέρουν ότι «θα διεξαχθούν κανονικά και με απόλυτη ασφάλεια. Κανένας μαθητής της Γ’ Λυκείου δεν θα αποκλειστεί από τη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων εξαιτίας των κακόβουλων επιθέσεων».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

«Χθες η πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων του ΙΕΠ, που φιλοξενείται στο Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ), δέχθηκε μεγάλης κλίμακας και διάρκειας κατανεμημένη επίθεση. Στόχος η παρεμπόδιση της διεξαγωγής των εσωτερικών προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων Λυκείου. Οι επιθέσεις απομονώθηκαν και οι εξετάσεις διεξήχθησαν κανονικά στην συντριπτική πλειονότητα των σχολείων.

Σήμερα, οι κακόβουλες επιθέσεις επαναλήφθηκαν από νωρίς το πρωί με στόχο αυτή τη φορά την υποδομή της πλατφόρμας του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ). Οι επιθέσεις αποκρούστηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ βρισκόμαστε σε συνεννόηση με την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις απαραίτητες ενέργειες.

Η πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων δέχθηκε 165 εκατομμύρια χτυπήματα από 114 χώρες. Είναι η πιο σημαντική επίθεση που έγινε ποτέ σε ελληνικό δημόσιο κυβερνητικό οργανισμό.

Σημειώνεται ότι τα θέματα μεταδόθηκαν σε όλα τα σχολεία και οι απολυτήριες εξετάσεις της Γ’ Λυκείου ολοκληρώθηκαν.

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα διεξαχθούν κανονικά και με απόλυτη ασφάλεια. Κανένας μαθητής της Γ’ Λυκείου δεν θα αποκλειστεί από τη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων, εξαιτίας των κακόβουλων επιθέσεων.

Υπογραμμίζεται εκ νέου, ότι η πλατφόρμα αυτή του ΕΔΥΤΕ είναι απολύτως διακριτή από το σύστημα μετάδοσης θεμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ