Τουρκία: Γερμανίδα μέλος του PKK σκοτώθηκε από τον τουρκικό στρατό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Γερμανίδα Εύα Μαρία Στάιγκερ, η οποία εντάχθηκε στις τάξεις της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK το 2018, σκοτώθηκε σε αεροπορική επιχείρηση που πραγματοποίησαν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στο όρος  Γκάρα στο βόρειο Ιράκ.

Όπως διαπιστώθηκε και δημοσιεύεται σήμερα, η Εύα Μαρία Στάιγκερ με το ψευδώνυμο Ελευθερία Χαμπί [Elefterya Hambi], σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή που πραγματοποίησαν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στην περιοχή Σεντάρε του όρους Γκάρα, ένα από τα κύρια κέντρα βάσης του PKK στην επαρχία Duhok στο βόρειο Ιράκ, το 2019.

Ένας από τους νεκρούς της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης που έγινε τότε στην περιοχή ήταν και αυτή η Γερμανίδα υπήκοος.

Έλαβε τη λεγόμενη στρατιωτική και ιδεολογική εκπαίδευση

2 26

Διαπιστώθηκε ότι η τρομοκράτισσα, η οποία έλαβε στρατιωτική και ιδεολογική εκπαίδευση στη λεγόμενη Διοίκηση Ακαδημιών «Απόλλων» του PKK, εντάχθηκε στην τρομοκρατική οργάνωση ενώ σπούδαζε στο Μέμινγκεν της Γερμανίας.

Συμμετείχε σε τρομοκρατικές δραστηριότητες στη Συρία και το Ιράκ

Διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα τρομοκράτης πέρασε αρχικά στη βόρεια Συρία και συμμετείχε σε συγκρούσεις στις περιοχές Άιν αλ Αράμπ, Ντέιρ εζ Ζορ, Μανμπίτζ, Ρας αλ Άιν και Τελ Αμπιάντ και στη συνέχεια πέρασε σε καταφύγια τρομοκρατών στο βόρειο Ιράκ.

Όπως έγινε γνωστό, η τρομοκράτισσα εξουδετερώθηκε μαζί με την τρομοκρατική ομάδα ενώ εξερευνούσε επίθεση σε περιοχή βάσης όπου βρίσκονται οι δυνάμεις ασφαλείας στην περιοχή Σεντάρε του όρους Γκάρα.

3 11

Αναφέρθηκε ότι η Γερμανίδα τρομοκράτισσα ήταν επίσης ο στενός σωματοφύλακας της  Εμινέ Σερινιέλ, γνωστή με το ψευδόνυμο Ζόζαν Τσεουλίκ, η οποία είναι ένα από τα κορυφαία ονόματα της γυναικείας οργάνωσης του PKK και βρίσκεται στην κόκκινη λίστα των 10 εκατομμυρίων λιρών της λίστας των πιο καταζητούμενων τρομοκρατών του Υπουργείου Εσωτερικών της Τουρκίας.

Εργάστηκε ως ξεναγός και διερμηνέας στην οργάνωση

Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, η Γερμανίδα τρομοκράτισσα μιλούσε γερμανικά, αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά, μερικές φορές καθοδηγούσε και ήταν η διερμηνέας σε αντιπροσωπείες από το εξωτερικό για να επισκεφθούν στρατόπεδα τρομοκρατών.

7ος ξένος τρομοκράτης σκοτώθηκε στις τάξεις του PKK

Η Εύα Μαρία Στάιγκερ έγινε η 7η αλλοδαπή υπήκοος που σκοτώθηκε στις τάξεις της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK.

Ήταν γνωστό ότι στις τάξεις του PKK υπάρχουν πολλοί ξένοι μαχητές από ευρωπαϊκές χώρες.

Μετά την δολοφονηθείσα τρομοκράτισσα, αποκαλύφθηκε ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ιδιαίτερα η Γερμανία, υποστηρίζουν την τρομοκρατική οργάνωση PKK, όπως σημειώνεται στο τούρκικο δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ