Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024

Πολύ μεγάλος σεισμος στην Τουρκια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί, στη δυτική Τουρκία.

Η δόνηση σημειώθηκε 32 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Προύσας, ενώ το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 11 χιλιόμετρα. Η δόνηση σημειώθηκε στις 9:42 πμ ώρα Ελλάδας (τοπική 10:42 πμ) στην περιοχή του κόλπου του Γκέμλικ στο νοτιοανατολικό τμήμα της Θάλασσας του Μαρμαρά.

seismosTORA boursa

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Κωνσταντινούπολη, κυρίως στην ασιατική πλευρά της μεγαλούπολης, στην Προύσα και στις γύρω περιοχές.

Τα τοπικά μέσα μιλούν για μια ισχυρή δόνηση των 5,1 Ρίχτερ. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής η σεισμική δόνηση ήταν ισχυρή. «Είδαμε πολυελαίους να κινούνται για αρκετή ώρα!». 

«Δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε ακόμα αν είναι ο κύριος σεισμός ή όχι»

Από την πλευρά του, ο Ευθύμιος Λέκκας, πρόεδρος ΟΑΣΠ και καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών που πριν από μερικές ώρες αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο ενός μεγάλου σεισμού στην Τουρκία, εξήγησε πως η σημερινή δόνηση έχει ιδιαίτερη σημασία κυρίως για το ρήγμα της Κωνσταντινούπολης όχι για την Ελλάδα. «Δεν σημαίνει ότι κάθε σεισμός που γίνεται κοντά στην Κωνσταντινούπολη θα επηρεάσει και την Ελλάδα», είπε και κατέληξε:

«Όταν θα ενεργοποιηθεί το ρήγμα της Κωνσταντινούπολης θα δούμε τα χαρακτηριστικά για να δούμε εάν θα επηρεάσει τον ελληνικό χώρο. Δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε ακόμα αν είναι ο κύριος σεισμός ή όχι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ