Κυριάκος Μητσοτάκης: Λες και ο Μπλίνκεν είναι ομόλογός ή ακόμα χειρότερα προϊστάμενος του!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τελικά αύριο φτάνει στα Χανιά για να συναντηθεί με τον Μητσοτάκη ο υπουργός των εξωτερικών υποθέσεων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπλινκεν Αντονυ. Καλώς να ορίσει. Γιατί όμως στα Χανιά;

Λες και χάθηκε η Αθηνα! Ίσως επειδή εκεί βρίσκεται βάση των ΗΠΑ. Με αεροδρόμιο. Το ερώτημα όμως που προκύπτει είναι το αν θα συμμετέχει στην συνομιλία και ο δικός μας ομόλογος του Μπλίνκεν Γεραπετρίτης, και αυτό διότι αν όχι, τότε που αλλού χρειάζεται;
Φτάσαμε και εκεί;

Δηλαδή αντί να ενημερώνει ο ΥΠΕΞ τον Πρωθυπουργό, να συμβαίνει το αντίθετο;
Είναι γεγονός αναμφισβήτητο οτι ο Μπλίνκεν, άγνωστο δια ποίους λόγους, λόγους συνήθεις ως αυτό πάντοτε συμβαίνει, καταφθάνει με άκρως φιλοτουρκικές θέσεις, ως αυτό προκύπτει απο την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της διαδικασίας πώλησης στην Ελλάδα των μαχητικών F 35, με το εκβιαστικό επιχείρημα τύπου «κάντε κι εσείς κάτι για την Τουρκία για να μην παραπονούνται αύριο οι από εκεί ότι μεροληπτούμε υπέρ υμών» και άλλα, τις οίδε τι, που κατά κανόνα και πάντοτε είναι συντονισμένα με τις θέσεις της Τουρκίας.

Μεδυό λόγια η ουδετερότητα που ποτέ δεν υπήρξε, και που δεν θα υπάρχει ούτε αύριο, αν ποτέ υπάρξει θα είναι θεωρημένη ως μονόπλευρη στήριξη της Ελλάδας, δηλαδή όπως ο Αμερικανικοτουρκικός άξονας πάντοτε έτσι θέλει να το ερμηνεύει.

Και η Ελλάς θα πληρώνει, όπως και αύριο, με τον Μητσοτάκη, που δεν θα θέσει την επίλυση του Κυπριακού, πριν από κάθε άλλη συζήτηση, όπως και η αυριανή συζήτηση, που βρωμάει «καμαρίλα» κατά του Ελληνισμού. Όποιος λοιπόν πολίτης πιστεύει πως ο Μητσοτάκης είναι σε θέση από μόνος του να χειριστεί Εθνικές καταστάσεις, λίαν επιεικώς κείται…..μακράν.

Υ.Γ. Ο Πίνατ δεν θα παραστεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ