Σεισμός 4,8 Ρίχτερ ανοιχτά του Κρανιδίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σεισμός μεγέθους 4,8 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στα νοτιοδυτικά του Κρανιδίου, σήμερα το πρωί, στον Αργολικό Κόλπο.

Η δόνηση καταγράφηκε στις 7:20 σήμερα στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Κρανίδι και Λεωνίδιο και συγκεκριμένα 16 χλμ βορειοανατολικά του Λεωνιδίου, ενώ το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν 14,5 χλμ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σεισμός έγινε αισθητός και σε περιοχές της Αττικής, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν υλικές ζημιές.

«Θα δούμε πως εξελίσσεται η ακολουθία»

Ο Βασίλης Καραστάθης, αναπληρωτής διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, εξήγησε πως υπήρχε προσεισμική δραστηριότητα στην περιοχή. «Τα νέα στοιχεία θα αξιολογηθούν τις επόμενες ώρες», τόνισε και σημείωσε πως το επίκεντρο είναι στην θάλασσα, στην χερσόνησο στο Κρανίδι. Παράλληλα, υπογράμμισε πως ο σεισμός έγινε αισθητός και στις Σπέτσες, ενώ κατέληξε λέγοντας: «Θα δούμε πως εξελίσσεται η ακολουθία».

«Είναι πολύ νωρίς να ξέρουμε αν είναι προσεισμός»

«Από τις πρώτες πρωινές ώρες σε μια περιοχή που δεν φημίζεται για την έντονη σεισμικότητα είχαμε τέσσερις σεισμούς μέχρι 3,5 Ρίχτερ. Είναι πολύ νωρίς να ξέρουμε αν είναι προσεισμός. Είναι μια περιοχή που έχει μικρή σεισμικότητα. Δεν έχουμε ιστορικό μεγάλων επιφανειακών σεισμών», δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας και συνέχισε:

«Μέσα στον Αργολικό δεν έχει μεγάλα ρήγματα αλλά έχει μεγάλο ρήγμα προς την πλευρά του Λεωνιδίου που δεν φαίνεται να έχει σχέση με τη συγκεκριμένη σεισμική δραστηριότητα».

Σε ερώτηση αν μπορεί να ενεργοποιήσει τις μεγαλύτερες δομές που είναι νοτιότερα απάντησε ότι «δεν είναι τόσο μεγάλος σεισμός ώστε να υπάρξει κάτι τέτοιο αλλά παρακολουθούμε το φαινόμενο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ