Μακελειό στη Γλυφάδα: Κοινή δήλωση Σπύρου και Δέσποινας Καρνέση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών αρχών έχουν μπει τα όπλα που χρησιμοποιήσε ο 76χρονος Αιγύπτιος «Άρης» την περασμένη Δευτέρα σπέρνοντας τον θάνατο και τον τρόμο στη ναυτιλιακή εταιρεία «European Navigation» στην Γλυφάδα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο ηλικιωμένος φέρεται να έκρυβε την καραμπίνα και το ρεβόλβερ στη βίλα της εφοπλιστικής οικογένειας στου Πεταλιούς Εύβοιας.

Την περασμένη Πέμπτη, τέσσερις μέρες πριν την δολοφονία των τριών ανθρώπων και την αυτοκτονία του, ο Αιγύπτιος είχε πάει στο νησί. Τότε πιθανότατα πήρε τα όπλα και τα μετέφερε στο σπίτι που έμενε στην Γλυφάδα. Στο μυαλό του πιθανόταν είχε ήδη σχεδιάσει την επίθεση, εκτιμούν τα στελέχη της ΕΛΑΣ.

Κοινή δήλωση Σπύρου και Δέσποινας Καρνέση

Τα δύο όπλα δεν είχαν δηλωθεί στις αρχές και ήταν άγνωστα.

Η καραμπίνα ήταν παλιά αλλά λειτουργούσε και όπλιζε γρήγροα οπότε ο δράστης είχε ένα πλεονέκτημα. Μετά από την έρευνα προέκυψε πως είχαν γίνει αλλαγές στην κάννη και την λαβή της.

Αρκετά παλιό ήταν και το περίστροφο που είχε μαζί του ο 76χρονος το οποίο, όμως, επίσης, δεν είχε πρόβλημα λειτουργικότητας. Ήταν της δεκαετίας του 1950, ωστόσο, έκανε την δουλειά του καθώς το συντηρούσαν.

Σύμφωνα με το ieidiseis.gr, η θέση που είχε ο 76χρονος ως επιστάτης της έπαυλης της εφοπλιστικής οικογένειας στους Πεταλιούς και άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης τους του επέτρεπε να έχει όπλο και μάλιστα με νόμιμο τρόπο. Ωστόσο, δεν είχε δηλώσει πουθενα τα δύο όπλα.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνει βαλλιστική εξέταση ώστε να διαπιστωθεί αν κάποιο από τα δύο όπλα έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε κάποια εγκληματική ενέργεια!

Αυτό που έχει προκαλέσει εντύπωση στους αστυνομικούς είναι ότι το ένα έχει ξυσμένο σειριακό αριθμό!

Φως στην υπόθεση αναμένεται να δώσει η κατάθεση της Δέσποινας Καρνέση στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών, καθώς πολλά ερωτήματα συνεχίζουν να μένουν αναπάντητα όπως το κίνητρο του δράστη. Εξετάζεται επίσης αν υπάρχει ηθικός αυτουργός στο τριπλό έγκλημα.

Άρση τηλεφωνικού και τραπεζικού απορρήτου

Τον «κύκλο» και τις επαφές του Αιγύπτιου αναμένεται να ξεψαχνίσει η ΕΛΑΣ καθώς ζητήθηκε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Οι αρχές θέλουν να πάρουν καταθέσεις από όσα άτομα τον γνώριζαν και αποτελούσαν τον κοινωνικό του περίγυρό του προκειμένου να μάθουν περισσότερα για τον δράστη και κυρίως να εξακριβώσουν τι όπλισε το χέρι του.

Την ίδια στιγμή, θα εξεταστούν και οι τραπεζικές του καταθέσεις. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης διέθετε μαζί με την αδερφή του λογαριασμό στην ελβετική City Bank με καταθέσεις 1.500 ευρώ. Ωστόσο, μέσω του συγκεκριμένου λογαριασμού διακινήθηκαν 1.5 εκατομμύριο ευρώ!Στην ίδια τράπεζα είχαν εταιρικούς λογαριασμούς και τα μέλη της οικογένειας Καρνέση.

Παράλληλα, σε ελληνική τράπεζα ο 76χρονος διέθετε 500.000 ευρώ. Εκεί μπήκαν και τα 50.000 ευρώ που έλαβε ως αποζημίωση μετά την απόλυσή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ