Τα σύγχρονα άρματα μάχης M60T εντάσσονται στο Τουρκικό Σώμα Τεθωρακισμένων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις 10 Φεβρουαρίου, η τουρκική αμυντική βιομηχανία παρέδωσε επίσημα την πρώτη παρτίδα αναβαθμισμένων αρμάτων μάχης M60T στη Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων της Τουρκίας.

Η τελετή παράδοσης, στην οποία συμμετείχαν εξέχοντες αξιωματούχοι της άμυνας, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας Ισμαήλ Ντεμίρ, του Αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας Γιουνούς Σεζέρ και του διοικητή των χερσαίων δυνάμεων  Οζκούρ Ιστίτς, υπογράμμισε τη στρατηγική σημασία της πρωτοβουλίας εκσυγχρονισμού.

Η ενσωμάτωση ηλεκτρονικών συστημάτων τοπικής παραγωγής αξιολογήθηκε ως ένα βήμα προς την επίτευξη μεγαλύτερης αυτοδυναμίας και ανεξαρτησίας στον αμυντικό τομέα της Τουρκίας.

Τα άρματα μάχης M60T, αναβαθμισμένες εκδόσεις του αμερικανικού τανκ M60A3, έχουν υποστεί εκτεταμένες βελτιώσεις στο πλαίσιο του έργου «M60T-Tanks» που αποσκοπεί στην προσθήκη νέων δυνατοτήτων.

2 74

Οι προσπάθειες εκσυγχρονισμού, με επικεφαλής την τουρκική αμυντική βιομηχανία, επιδιώκουν να ενισχύσουν τη μαχητική αποτελεσματικότητα και τις επιχειρησιακές ικανότητες των τουρκικών τεθωρακισμένων δυνάμεων.

Το έργο εκσυγχρονισμού «Firat» παρείχε στα άρματα μάχης M60T προηγμένα χαρακτηριστικά, ενισχύοντας τις επιδόσεις και την ικανότητά τους να επιβιώνουν στο πεδίο της μάχης. Με την ενσωμάτωση προηγμένων ηλεκτρονικών συστημάτων, αυτά τα αναβαθμισμένα άρματα μάχης είναι έτοιμα να ανταποκριθούν στις εξελισσόμενες προκλήσεις του σύγχρονου πολέμου.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ