Τεμπονερας: Κάνω πίσω για το κοινό καλο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Διονύσης Τεμπονέρας κάνει πίσω και αφήνει μόνη στην εκλογική κούρσα την εκλεκτή του Αλέξη Τσίπρα, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ομιλία του στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, ο Διονύσης Τεμπονέρας ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές.

«Η Αριστερά δεν παράγει μεσσίες και ήρωες. Παράγει κοινωνικά υποδείγματα. Έχουμε χρέος να κρατήσουμε την υπόθεση αυτή ζωντανή. Αν χρειαστεί για να προχωρήσει η υπόθεση αυτή, να κάνουμε στην άκρη για το κοινό καλό, θα το κάνουμε με χαρά γιατί έτσι μεγαλώσαμε» δήλωσε ο Τεμπονέας από το βήμα του συνεδρίου και συνέχισε:

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Προερχόμαστε από τα σπλάχνα της ελληνικής κοινωνίας, από το δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο, από την καθημερινή βιοπάλη στη δουλειά, μέσα στην στέρηση και στην αδικία, όμως μάθαμε σε όλη μας τη ζωή να υπερασπιζόμαστε το δίκιο των ανθρώπων» είπε προσθέτοντας: «Βλέπω απέναντί μου συντρόφους και όχι αντιπάλους. Αντίπαλός μου είναι μόνο τα προβλήματα του κόσμου. Το πιο σημαντικό δεν είναι το «ποιος» θα είναι ο επικεφαλής, αλλά το «πως και για ποιους» θα δώσουμε τη μεγάλη μάχη».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο Διονύσης Τεμπονέρας είχε συνάντηση με την Όλγα Γεροβασίλη στη Βουλή.

Σε διαρκή περιδίνιση και αβεβαιότητα βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά και από τις τελευταίες εξελίξεις λίγο πριν το 4ο συνέδριο, όπου ο πρώην πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας έριξε «βόμβα» για τον Κασσελάκη, τον οποίο κάλεσε να προσφύγει στη βάση, προκειμένου να ανανεώσει την εμπιστοσύνη των μελών στο πρόσωπό του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ