Η Ελλάδα από σήμερα είναι φτωχότερη: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικια 73 ετων, ο μεγάλος Πατριώτης Μιχάλης Χαραλαμπιδης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έφυγε από κοντά μας ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

Συνέβαλε όσο κανένας στη διανοητική, μορφωτική, πολιτική παραγωγή και επιστημονική έρευνα.
Υπερασπίστηκε την αξιοπρέπεια και την αγάπη στην Πατρίδα ως αναγκαίες προϋποθέσεις για την ενασχόληση με την Πολιτική.

Προσπάθησε τα πολλά χρόνια της πολιτικής του δράσης να συμβάλλει στην αποτροπή της εκφυλιστικής μεταπολιτευτικής πορείας.

Σε πολλούς από μας έδειξε τον άλλο δρόμο της ανιδιοτελούς πολιτικής στράτευσης…

Θα τον θυμόμαστε με σηκωμένη τη γροθιά τον Απρίλιο του 1994 στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, όταν μία άδεια αίθουσα μεταβλήθηκε σε Εκκλησία του Δήμου για να ακούσει την ομιλία του.
Ο λαός ήθελε να τον ακούσει όταν προφητικά προειδοποιούσε και έδειχνε τον Άλλο δρόμο.

Η κομματική γραφειοκρατία δεν ήθελε και μας οδήγησε εδώ που είμαστε σήμερα…
~Αιωνία η μνήμη~

Ο Θεοφάνης Μαλκίδης στο malkidis.blogspot.com αναφερει:

Έφυγε πριν από λίγα λεπτά από τη ζωή ο αγαπημένος μας Μιχάλης Χαραλαμπίδης.

Μιχάλη ό,τι και να πω και να γράψω τώρα θα είναι λίγο: για μένα, για όλους, ήσουν ένας μοναδικός φίλος, ένας ανιδιοτελής Αγωνιστής, ένας υπέροχος Έλληνας και ένας θαυμάσιος Άνθρωπος!

Μιχάλη μου, o Άγιος Ευγένιος σε περιμένει να σε υποδεχτεί στα ουράνια Παρχάρια!

Καλή αντάμωση , Καλό Παράδεισο και Καλή Ανάσταση.

O Μιχάλης Χαραλαμπίδης είχε γεννηθεί στην Αλεξανδρούπολη το 1951. Το 1994, το Κοινοβούλιο υιοθέτησε την πρότασή του για την αναγνώριση της 19ης Μαΐου ως Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Είχε σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες, με μεταπτυχιακό στην κοινωνιολογία. Διωκόμενος κατά τη διάρκεια της δικτατορίας διέφυγε στην Ιταλία ενώ ήταν μέλος του ΠΑΚ. Μετά την πτώση της χούντας συμμετείχε στην επταμελή ομάδα που συνέγραψε την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ στο Μόναχο τον Αύγουστο του 1974, ενώ διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ από το 1977.

Λόγω σοβαρών πολιτικών διαφωνιών αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ το 1999 .

Υπήρξε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ένωσης για τα Δικαιώματα και την Απελευθέρωση των Λαών, και μέλος της διεθνούς ΜΚΟ για τα ανθρώπινα δικαιώματα καθώς και ερευνητής στο Ίδρυμα Μεσογειακών Μελετών.

Το 2010 έλαβε μεγάλη δημοσιότητα στο διαδίκτυο βιντεοσκοπημένο απόσπασμα από ομιλία του το 1996 στο 6ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, όπου αναφερόταν στην πιθανότητα έλευσης οικονομικής κρίσης στη χώρα στο τέλος του τότε ιστορικού κύκλου που ο ίδιος τοποθετούσε «το 2004 ή το 2010».

Το 1988, στην εισήγησή του στο Δεύτερο Παγκόσμιο Ποντιακό Συνέδριο, ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης πρότεινε τη δημιουργία μιας πόλης στα παράλια της Θράκης, κοντά στη Μαρώνεια, με την ονομασία «Ρωμανία», προορισμένης να φιλοξενήσει Πόντιους απο την πρώην Σοβιετική Ένωση. Παράλληλα, πρότεινε να προστεθεί στο όνομα της περιφέρειας Θράκης και το όνομα Ρωμανία, έτσι ώστε να ονομάζεται Θράκη-Ρωμανία.

Το 1997, 204 βουλευτές κατέθεσαν πρόταση στο Κοινοβούλιο για τη δημιουργία της.

Ακόμα πιο φτωχός από σήμερα ο ποντιακός χώρος.
Δυστυχώς έφυγε σήμερα από τη ζωή ο συγγραφέας- πολιτικός Μιχάλης Χαραλαμπίδης σε ηλικία 73 ετών.
Ένας μεγάλος πολιτικός με όραμα.
Ένας Αγωνιστής , ένας άνθρωπος ο οποίος συνέβαλε και εκείνος τα μέγιστα, επί Πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου, ώστε το έτος 1994, να ψηφιστεί στη Βουλή των Ελλήνων, η 19η Μαΐου ως «Ημέρας Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου”.
Ένας Άνθρωπος ο οποίος θα ήταν στο πλευρό μας και θα ερχόταν στο Μπαμπαλιό, για την παρουσίαση του Βιβλίου “100 Χρόνια ποντιακό χωριό Μπαμπαλιό”.
Καλό παράδεισο Μιχάλη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ