Το ψαλίδι στις φοροαπαλλαγές και η τραπεζική ληστεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Βασίλη Βιλιάρδου

«Ψαλίδι στις φοροαπαλλαγές ζητά η Τράπεζα της Ελλάδος».

Δηλαδή ζητάει στην ουσία αύξηση των φόρων – σε μια εποχή που οι Πολίτες υπερφορολογούνται με τους ίδιους συντελεστές στις αυξημένες τιμές, ενώ ταυτόχρονα ληστεύονται από τις τράπεζες και τα καρτέλ.

Μια επιτυχημένη διακυβέρνηση όμως, τεκμηριώνεται στην πράξη από τη μείωση των φόρων – ενώ
μια αποτυχημένη από το αντίθετο.

Σε κάθε περίπτωση, είναι απαράδεκτο να προτείνει ο διοικητής της ΤτΕ αύξηση της φορολογίας!

Φυσικά ο ίδιος ο διοικητής δεν έχει καμία ανάγκη – εντυπωσιάζεται όμως κανείς από την ανεκτικότητα και την έλλειψη διαμαρτυριών των Πολιτών, παρά το ότι έχουν καταντήσει οι φτωχότεροι στην ΕΕ, μαζί με τους Βούλγαρους. Η μήπως για αυτό κατάντησαν εκεί που κατάντησαν;

Η τραπεζική ληστεία

Η αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ δεν αφορούσε τόσο τον πληθωρισμό, αφού μάλλον τον πυροδοτεί, επειδή πρόκειται κυρίως για πληθωρισμό προσφοράς και όχι ζήτησης, αλλά τις τράπεζες – με την ενίσχυση της κερδοφορίας τους, αφού έχουν χρησιμοποιήσει τα δάνεια που πήραν με μηδενικά η/και με αρνητικά επιτόκια, αυξάνοντας τα επιτόκια χορηγήσεων.

Εκτός αυτού, επειδή οι τράπεζες δεν χρειάζονται τα χρήματα των αποταμιεύσεων, δεν αύξησαν τα επιτόκια καταθέσεων – οπότε τα κέρδη τους από τη διαφορά, συν από τις θηριώδεις προμήθειες που χρεώνουν, εκτοξεύθηκαν στα ύψη (7,2 δις € των αφελληνισμένων συστημικών για το 2022 και 2023).

Στην ουσία δε, οι καταθέτες πριμοδοτούν τις τράπεζες, μέσω της γνωστής «χρηματοπιστωτικής καταστολής» – έχοντας χάσει λόγω του πληθωρισμού σε αγοραστική αξία πάνω από 40 δις €. Δυστυχώς όμως αδυνατούν να το καταλάβουν – οπότε η ληστεία συνεχίζεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ