Ας είμαστε ψυλλιασμένοι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Γιώργος Βενετσάνος


Πήρα τιμές από την Aegean Air για ένα ταξίδι στην πρωτεύουσα της Αρμενίας το Γερεβάν η τιμή που μου δόθηκε ήταν 319.64 ευρώ, παράλληλα πήρα τιμές και για το ακροτελεύτιο σύνορο της Ελλάδας το Καστελόριζο και η τιμή ήταν 261.58 ευρώ. Δηλαδή για να ταξιδέψεις 1.807 χιλιόμετρα πληρώνεις 319.64 ευρώ και για 541 χιλιόμετρα 263.58!, τιμές μετά επιστροφής πραγματικά είναι απίστευτο. Το έχω ξαναγράψει και δεν θα βαρεθώ να το επαναλαμβάνω το εισιτήριο για Καστελόριζο έπρεπε να έχει κρατική επιδότηση, έτσι ώστε να μπορεί ο κάθε ένας από εμάς να το επισκεφθεί έστω και μια φορά, να απολαύσει τις ομορφιές, να ενισχύσει την τοπική του οικονομία, να βρεθεί και να μιλήσει με τους ακρίτες συμπατριώτες μας.

Προσέχετε μιλάμε για μια περιοχή που έχει στοχοποιηθεί άσχημα από την γειτονική Τουρκία και αν μπορούσε θα την είχε ήδη αρπάξει για τους εξής λόγους:

α) Το σύμπλεγμα του Καστελόριζου ορίζει την ελληνική ΑΟΖ και την ένωση της με την ΑΟΖ της μεγαλονήσου Κύπρου, κάτι το οποίο δεν μπορεί να καταπιεί με τίποτα η γειτονική μας χώρα.

Β) Το νησί και οι παρακείμενες νησίδες χαρίζουν στον ελληνισμό 200 ναυτικά μίλια και εκμετάλλευση ενάλια και υποθαλάσσια.

Αυτά τα δύο είναι υπεραρκετά για να κάνουν τους «φίλους» μας να βγαίνουν από τα ρούχα τους και επειδή όπως προανέφερα αν μπορούσαν θα το είχαν ήδη αρπάξει, όπως έχουν κάνει σε γειτονικές τους περιοχές, αλλά και στα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας, χρησιμοποιούν «πρόθυμους ηλίθιους» από την ελληνική πλευρά οι οποίοι προσπαθούν υποδόρια, ύπουλα, καταχθόνια να μας περάσουν ότι, δεν πειράζει «να δώσουμε κάτι να κρατήσουμε κάτι άλλο», λες και το άλλο δεν είναι της Ελλάδος. Αυτή δυστυχώς είναι η πέμπτη φάλαγγα μέσα στην χώρα και είναι η πιο επικίνδυνη από κάθε εξωτερικό εχθρό, για αυτό πρέπει να κοσκινίζουμε σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα τι ακούμε και τι διαβάζουμε, οι καιροί είναι πονηροί ας είμαστε ψυλλιασμένοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ